Vítejte občané v Koblihistánu...

Tento víken byl velmi zajímavý. Zatímci v pátek startoval v ospalém líném a dusném odpoledni právního státu, v neděli  z vůle lidu končí v  předvečer fašistické totality.

Hnutí ANO, navzdory causám a kontroverzím, které jej a jejího šéfa Andreje Babiše přrovázejí,  u voličů   suvertenně vítězí v každém kraji či okrese. Takto jednobarevnou politickou mapu republiky nepamatuji. Lid promluvil a ostatní strany jen přicmrndují.

Jenže  každý výraznější fašismus byl, když se na to podíváme,  nejprve ZVOLEN v demokratických volbách. Povedlo se to  Benito Mussolinimu , kdy jehjo strana získala v roce 1924 v dolní komoře Italského parlamentu přes 60 procent, čímž jí ovládla.

Totéž se povedolo i Adolfu Hitlerovi.  Jeho NSDAP se stala v  třicátých letech stala nejsilnější politickou stranou a jejího předsedu, jistého Hitlera to vyneslo až na post říškého kancléře. jak to bylo dál to už víme z dějepisu.

I u nás v roce 1946 ve volbách zvítězili komunisté. V demokratických a refgulerních volbách. Komouši jsou jen jinou odrůdou fašizmu.

Sázka na volby, zdá se Andreji Babišovi stoprocentně vyšla. V momentě, kdy jeho hnutí  "z vůle lidu" převezme moc nejen nad financemi, ale hlavně  nad silovými ministerstvy ( Obrany, Vnitra, Spravedlnosti ), je jakákoliv naděje, že se rozpustí jakékoliv máslo, které má Andrej Babiš na hlavě, rovna prakticky NULE.

A je také rovna NULE jakákoliv možnost zastání, či jen vzpoury proti jakékoliv formě státního teroru. Zatímco  ještě  před volbami se musel ministr financí a ANO - pan Pilný doprošovat ministra vnitra Chovance dopisem, ve kterém označil novináře, rozkrývající podivné a s právním státem neslučitelné praktiky finanční správy  za hybridní hrozbu a požadovat po něm zásah vůči nim, po volbách se již doprošovat nemusí.

Teď už bude fráze  "naši na něj klekli a.. " platit nejen na finance ale i na vnitro. A poté co se zakleknou ti nepohodlní (ostatně třeba taková firma Fau by mohla vyprávět), umlčí se kritikové (třeba zásahovkou)  a ostentativně se nic "nevyšetří", bude moci pan Babiš říkat, že on to přeci říkal, a že to fšecičko přece byla ta... kampaň.... A lid si zas  nadšně nechá ukrojit  dalších pár koleček salámu ze svobody.

V těchto podmínkách je další fungování právního státu  u nás VYLOUČENO. Zbývá se jen děsit, co jej nahradí.

Svítá nám tu nová, z vůle lidu totalita. Držte si klobouky, jedeme z kopce. Užijte si ještě všichni posledních pár dnů či týdnů zdání svobody.  Neb se s ní již dlouho dlouho asi nepotkáte.

 

 

Autor: Martin Prášek | neděle 22.10.2017 7:52 | karma článku: 37,95 | přečteno: 4284x