Teď je čas, kdy se ukáže pravá síla EET

Vláda zavřela  hospody mezi 20:00-6:00 ráno. Je to logické, neb virus z netopejra lítá jen v noci. Jak ovšem chce tyto zákazy kontrolovat? Ani v čechách nemůže být v každé hospodě udavač. Ale ani nemusí.On už tam je!

Vláda vyhlásila nouzový stav, karantény atd a za porušení těchto opatření i drakonickou pokutu - 3 miliony korun.

Náš národ je sice udavači a různými domovními důvěrníky posedlý (a dá li babiš požehnání i k vytvoření koronavirové domobrany, bude mít spousta pomocníků VB orgasmus), nicméně, zde k vymáhání tohoto zákazu třeba v hospodách (a příjde li  zákaz pak i jinde), žádné fízly, kontroly či udavače nepotřebuje. Velkofízla totiž instaloval všem živnostníkům a jmenuje se EET.

Díky takovému EET má totiž náš státní zaklekávač - finanční zpráva,  online přehled nejen  KOLIK ale hlavně KDY živnostník tržby dosáhl.

K porušení karanténních opatření tak bude stačit zřejmě tržba i korunu po 20:01. Důkazy nezpochybnitelné, elektronicky evidované a od finančáku  nelze nic jako "rozum" a shovívavost očekávat (přinejmenším do doby, než budou samy úřednice chcípat na covid)

Chápu, proč se budou snažit živnostníci restrikce obejít. Zavřená hospoda či wellness jim totiž NEZAPLATÍ ani nájem za prostory, ani mzdy zaměstnancům a už vůbec ne třeba DPH a povinné odvody socku, zdravku atd. A stát samozřejmě po nich ruku natáhne, i kdyby tady chodila  černá smrt s kosou. A proti všeobecně rozšířené představě, kterou zde jistí politici v rámci své cesty ke korytu šířáí, živnosrtníci zkrátka nemahjí sklepy plné zlatých cihel, kam mohou šahnout.

Dá se očekávat, že prvních pár dnů či týdnů, to se nebude dít nic. Až teprve restrikce zesílí, až budou "preventivně" omezeny další živnosti a přibude drobných porušení režimu napříč společností, nastoupí analytycký útvar Finanční správy, sedne nad sjetnu z jejich počítače a voilá, třímilionové pokuty budou lítat vzduchem. Ani to nemusí být třímilionové, aby byly i tak  likvidační - vždyd po době, kdy budou mít živnostníci drastické stráty může  ten jazyček na vahách Přežití - Bankrot vychálit i pár tisícovek)

Nyní se ukáže ta pravá síla EET. Pomůže likvidovat živnostníky postižené opatřeními proti koronaviru - a to takzvaně vzájmu  a pro bezpečí nás všech. A s tím samozřejmě budou  masy souhlasit.
Doporučuji tedy pro jejich vlastní bezpečnost, aby všichni živnostníci dotčeni uzavřením restaurací denně DOSTATEČNĚ VČAS  (třeba v 19:30)  prostě vypnuli své EET pokladny a terminály!

Kupte si živnostníci hřebeny, přichází všivé časy! A hyeny se chystají k svému hodokvasu.

PS: Prosím SDÍLEJTE A LINKUJTE  tento článek a rozšiřte je mezi ostatní OSVČ.

Autor: Martin Prášek | pátek 13.3.2020 7:37 | karma článku: 30,01 | přečteno: 1402x