Skutečně sestřelili civilní letadlo nad Doněckem Ukrajinci ?

Hlavní zprávou dne je zřícení , spíše však sestřel Malajkého civilního letadla u hranic s Ruskem. Obě strany se obvinuji  z jeho sestřelení. A jak to bývá, vyrojily se známé firmy, které odpovědnost šmahem připsaly Ukrajině. Prání bývá otcem myšlenky, zejména když důkazy chybí. Pojďme  se tedy na věc podívat logicky.

Proč si myslím, že za sestřelem nestála Ukrajinská strana ? Klíč se skrývá v otázce "jakou výzbroj proruští separatisté NEMAJÍ ?" Novoruští separatisté jsou velmi dobře vyzbrojeni. Mají kdispozici moderní zbraně a zbraňové systémy, raketomety GRAD, tanky, minomety, samohybná děla. Mají velmi vyspělé systémy protiletecké obrany a páchají jimi v ukrajinském letectvu doslova spoušť. Jedno ale zřejmě nemají. To je  LETECTVO. 

Pro Ukrajinskou armádu by bylo tedy kontraprodukvní mít v oblasi hojně rozmístěny protiletadlové systémy. Neměly by tam totiž na co nepřátelského střílet.

Také je třeba vzít v úvahu SMER, kterým Malajské letadlo před sestřelením letělo.  Toto letadlo letělo ze ZAPADU na VYCHOD, jak napovídá zveřejněná mapka.  Je to přesně naopak, jak by člověk čekal , že by Ukrajinská protiletecká obrana zasahovala. Logicky by se tato totiž zaměřila na stroje letící OPACNYM SMEREM, tedy Z RUSKA  popřípadě ze zóny separatistů  směrem NA ZAPAD !

Naopak,  směr letu Malajského civilního letadla se shoduje se směrem, kudy létají z Ukrajiny nad území separatistů Ukrajinské stroje v rámci ATO. Letadlo vstupe nad území ovládané separatisty, přelétá v blízkosti Doněcku (zde by bylo logické předpokládat, že separatisté mají svoji hlavní baštu bráněnu i proti útoku ze vzduchu právě rozmístěním protileteckých prostředků), je zasaženo,  padá u Ruských hranic.

A proč Ukrajinská vláda neuzavřela nad oblastí vzdušný prostor ?  Prože nikoho sudného by ani ve snu nenapadlo, že si  Rusko lajsne opakování tragédie, kdy sestřelilo civilní letoun Boeing 747 "Korean Air 007" nad Sachalinem.. Na civilní letadla se prostě nestřílí a normálnímu myslícímu člověku to na um prostě  nepříjde.  

Je třeba také vzpomenout, že ještě  pár chvil před oznámením pádu letadla se proruští separatisté na sociálních sítích halasně chlubili úspěšným sestřelem dalšího velkého letadla a tyto přízpěvky po ohlášení tragedie rychle mizí jako pára nad hrncem.....

Z výše uvedeného mi přijde logicé vysloviti závěr, že je daleko pravděpodobnější, že civilní letoun mají na svědomí Ruští separatié, nežli Ukrajinská armáda. 

Poté co bylo zveřejněno, že Ruská armada ze svého území ostřeluje území Ukrajiny¨, je toto další přímo mílový krok k rozpoutání otevřeného válečného konfliktu. 

Putine, proboha měj rozum. Válka je vůl !

 

PS: Jsem zvědav, zdali jistí bloggeři budou také halasně a dvěma články za den opakávat také Malajské civilisty, zejména v tomto případě, kdy je velice pravděpodobné, že tuto krev civilistů mají na svědomí a na rukou právě jejich chlebo -  či ideo ...  dárci.

 

Autor: Martin Prášek | čtvrtek 17.7.2014 20:45 | karma článku: 24,65 | přečteno: 2228x