Rozhodnutím Strany Bezinfekční aneb: Česká cesta k Bergamu 2020

Pamatujete si ještě na jaro 2020, kdy Covid kosil sever Itálie ? Přetížené špitály, doktoři rozhodují koho zachraňovat a koho ne. Lockdown, deprese. Mrtví. zničené rodiny i živnosti. Tak k tomuhle vážení, máme dobře našlápnuto.

Zlí jazykové tvrdí, že krom oficiálního důvodu "lyžaři a turisté" a  fotbalového utkání. může za jeho katastrofické rozšíření tehdy v Itálii  hlavně zmatečnost úřadů a nekompetence nemocnic. První skupinu pacientů totiž nechali pobíat po nemocnicích  několik dní, než se vůbec o jejich pozitivitě vědělo, a ani poté nevěděli co s nimi pořádně dělat, jak je izolovat, trasovat, nic. A tím  zafungovali jako jiskry co rozfouká vítr do vyschlých lesů a lánů před žní. A imunologicky naivní populace  se k ničemu  jinému, než k vyprahlým polím a lesům přirovnat nedá. Průšvih nutně musel nastat
Stejně jako u nás se  oficiálně mluvilo o klubu Techtle Mechtle  a  z jejich návštěvníků se loni najqaře dělali démoni, a  přitom se jaxi pozapomělo na aféru v OKD, kde trvalo státu ROVNÝCH 6 TÝDNŮ, než proti ohnisku zasáhl (snad proto, že to byl STÁTNÍ PODNIK), řízený  ministerstvem financí. ( Holiči a butiky vadily. Ale 200 nahých chlapů v těsných sprchách ne..)
Teď na podzim je u nás situace jiná. Je tady přeci 6 milionů očkovaných a další milion a půl covid prodělal.  Situace je ovšem jiná jen zdánlivě.
 Již od začátku se vědělo, že očkovanáí mohou být přenašeči. Jasně o tom mluvila ostatně i dokumentace k vakcinám Obecně se soudilo (i když praktických důkazů bylo pomálu), že tyto případy jsou vzácné. Vznikla tedy nová kategorie občana. Rozhodnutím Strany Bezinfekční.  Toto rozhodnutí však nebylo epidemiologické, bylo POLITICKÉ.  A  v době vzniku ani nemohlo být podpořeno dostatečnými daty.
Očkovaní
1: Měli přístup všude BEZ JAKÝCHKOLIV TESTŮ. Ok, budiž

2: V případě kontakktu s nakaženým NEBYLI POSÍLÁNI  DO KARANTÉNY ANI NA TESTY

3: Jejich kontakty NEBYLY TRASOVÁNY.
To vše motivováno prý " snahou o co nejširší podporu očkování!. No, děkuji pěkně. Základem boje s jakoukoliv epidemií  je  izolace ohnisek a hlavně zamezení jejich vzniku, izolací nakaženýchtrasováním kontaktů. 
Co se  stane, když stále větší podíl lidí, navzdory všem epidemiologickým pravidlům,   z trasování, testování a izolace  POLITICKÝM ROZHODNUTÍM  vyjmete?  Když z 60 procent populace uděláte "rozhodnutím strany bezinfekční"?
Ano, průser je to pravé slovo.

Politici se předháněli v důrazných opatřeních, aby dali ostentativně najev svoji MOC a dotlačili k poslušnosti neposlušné, Brutální očkovací kampaně, nátlak, výhrůžky a výroba lidí druhé kategorie. A výsledek ? Já tomu říkám "efekt důlní stojky". Sama stát nedokáže. Ale když jí zhora zatížíš tlakem horniny, už ji nepovalíš..  Jeduiným výsledkem byla ostrá polarizace společnosti a ta nikdy v dějinách nepřinesla nic dobrého. Ono, jak to dopadlo v Německu třicátých a čtyřicátých  let, víme všichni.
Místo toho, aby se celé jaro a léto  (kdy bylo  případů pomálu a nikoho by to nezatížilo) trasovalo stylem "padni komu padni", aby byla validní data o účinnosti vakcíny a o přenosu na očkované a o tom, jak očkovaní virus přenáší, nedělalo se vůbec nic. A za to má samozřejmě zodpovědnost politická reprezentace a hlavní hygienik. 
Možná to skutečně je  "epidemie neočkovaných".  Ale rozšířila se a rozjela kvůli  OČKOVANÝM, přesněji kvůli  tomu, že nebyli  politickým rozhodnutím testováni a trasováni. A díky tomu se  obřímu průšvihu, jak ce se týká mrtvých, tak co se týká zlikvidovaných životů nevyhneme.  Bergamo 2020 tady zažijeme letos. I  na ty Flegrovy mrazáky nakonec  dojde.

Autor: Martin Prášek | středa 24.11.2021 8:22 | karma článku: 22,64 | přečteno: 584x