Pazderovo triko - praktický příklad (nejen) komunistické "etiky"

V první den voleb dorazil do volební místnosti v Brně jeden člen volební komise - nominovaný za KSČM v triku s rudou hvězdou, srpem a kladivem.Je to stejné jako kdyby rozhodčí utkání SPARTA - SLAVIA přišel "ve slávistickém".

Samotný člen volební komise KOMUNISTA  David  Pazdera  v tom ovšem problém nevidí. A to přesto , že je politická agitace ve volebních místnostech zakázána.

Člen komise ale na svém oděvu nic špatného nevidí. „Tričko se srpem a kladivem mám dnes shodou okolností. Jednomu pánovi, který tady volil, se to nelíbilo, takže se obrátil na pana tajemníka. Dvakrát tu byla i policie a ta konstatovala, že nic porušeno nebylo. Stejně se podle zákona usnesla i volební komise,“ uvedl Pazdera, který je v komisi nominovaný za KSČM a v minulosti se dlouhodobě angažoval v Komunistickém svazu mládeže.Zdroj: http://brno.idnes.cz/clen-volebni-komise-se-srpem-a-kladivem-dy6-/brno-zpravy.aspx?c=A161007_180422_brno-zpravy_lva

Základem demokratičnosi voleb je mimojiné NESTRANNOST  volebních komisí a komisařů. A před vstupem do jakékoliv porotní komise nechat jakékoliv svoje partikulární zájmy a své oblíbence  - obrazně "za dveřmi"  jest věcí ETIKY a OSOBNÍ CTI.  Pravý komunista ovšem zřejmě žádnou "osobní čest" nemá.

Může utkání  SPARTA - SLAVIA pískat sudí  s  ohromným logem Slavie na hrudi ? Nemůže. Nebylo by to fair play ! Dokonce ani pomezním ze stejného důvodu nemůže !  Prošlo by volebnímu komisaři třeba triko s tváří Schwarzenberga ? Neprošlo. A velice správně. Už i triko s Havlem by bylo za hranou, přestože samotný V. Havel si zakládal na tom, že stojí prakticky "mimo politiku".

Přestože zákon jasně zakazuje jakoukoliv politickou propagaci ve volebních místnostech a jejich okolí, a to prosím každému, ať je  za ČSSD, ANO, KSČM, TOP09, ODS, A DALŠÍ a bez ohledu ať je členem vojební komise nebo ne, tak se zdá, že to všechno projde, Volební kómis si odhlasovala, že je vše v pořádku a tím to hasne. Čímž ovšem jako celek selhali. V řádné společnosti by jej totiž poslali "převléci" ihned a bez návrhu.

Mimochodem,  neměli by být členové  oné volební komise, kteří toto dopustili (tedy nezarazili), spíše trestně stíháni, tak, jako jsou stíháni mnozí zastuputelé měst, protože zkrátka zvedli v radě ruku pro kontroverzní nebo tunelující projekt ?  

I kdyby však to triko nebylo  protizákonné.... Nešťastné a ještě k tomu neetické to je  rozhodně. Z reakce páně Pazdery pak je vidět, že nová garnitura  komunistů na jakousi etiku a fair play prostě kašle, úplně stejně jak ta stará vždycky kašlala.  A to je pro Svobodu, Demokracii, a Nezávislost této země daleko větší nebezpečí nežli ISIS, nebo NATO či  Putinstán. Dohromady

Nicméně, jsem teď zvědav na jedno. Jak se k tomuto incidentu zachovají sami Komunisté.  Odsoudí jej jako nevhodný ? Nebo jej budou omlouvat, bagatelizovat či zlehčovat ? Uvidíme. Každopádně, reakce špiček KSČM na tento incident hodně ukáže. Zejména to, zdali tato strana skutečně patří do demokratického politického prostoru a je  sama schopna nejen se podřídit když zrovna nemají MOC, ale i hájit demokratická pravidla a etiku jakse sama o sobě.  I proti idiotům v řadách svých vlastních členů.

Jen jestli  lidé postižení rudou slepotou budou chtít tohle vidět a o tom přemýšlet.

 

 

 

Autor: Martin Prášek | sobota 8.10.2016 8:12 | karma článku: 21,98 | přečteno: 588x