Patrik z Krupky má v Břeclavi dalšího "brášku".

V nedeli večer mezi osmou a devátou hodinou byl  v Břeclavi napaden  a zmrzačen přesilou Romů  další mladý kluk. Podle agentury mediafax proto, že NEMĚL CIGARETY

Za to zaplatil kluk poměrně vysokou cenu. Zmlácení  téměř k smrti, jen neodkladná lékřská péče mu zachránila život.  Vnitřní krvácení, natržená játra, ledvina pryč.

Na rozdíl od zdejšího povinně barvoslepého článku v černé kronice (již aktualizován jak vidím), uvádí jiné zdroje podrobnosti incidentu včetně národnosti útočníků  cituji:

"Přišli k němu tři romští občané a chtěli po něm cigaretu. Když řekl, že nemá, povalili ho na zem a zbili. Kolem nákupního centra se podobných skupin pohybuje spousta a můj syn není prvním, koho tito lidé napadli,"

Asi si za to ale mohl sám. Jako smutný  hrdina následující Nohavicovy písničky:

 

 

V našem případě onen patnáctiletý kluk udělal zásadní chybu. Měl u sebe totiž mít preventivně alespoň jeden karton cigaret, jedu láhev vodky a jeden tisíc korun, kdyby nějaký Rom "náhodou" po něm něco potřeboval.

Zarážející je  nečinnost policie,  která o napadeních v problémové lokalitě ví, ale  prakticky rezignovala na preventivní a ochrannou funkci. Prakticky lze říci, že policisty zvedne ze židlí jen když tam  opravdu někoho zabijou - nebo když přijede Vandas.

A já, jako občan se táži: Jak dlouho bude trvat, než příslušné orgány přijmou účinná opatření k zabezpečení bezepčnosti obyvatelstva ?  Kdy už si konečně všichni Romofiové, Romisté, Samkové a především špičky samotné Romské komunity uvědomí, že násilné excesy vůči bílým jsou problémem a jsou jednou z věcí které tady živí to co nazývají  ANTICIGÁNISMEM ?

A doufám že si to uvědomí ještě včas...

PS: prosím zdržte se v diskuzi vulgarit a rasových útoků, nedávejte adminům záminku k čistce.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Prášek | pondělí 16.4.2012 12:37 | karma článku: 40,66 | přečteno: 3958x