Na volby, ne o svátcích by měly mít supermarkety zavříno.

Tak, to máme krásných 28 procent. Rozplýval se nevím jestli blahem nebo ironií jeden ze členů volební komise na našem sídlišti, když jsem pár minut před druhou hodinou sobotní dorazil k urně.

K volbám mívám zvyk chodit jako Fantomas. Také v poslední chvíli, nicméně chodím. A koukám na čím dál tristnější volební účast.  Na adresu volebního komisaře jsem pronesl hlášku "A těch zbývajících 72 procent pak bude celý rok držkovat doma i v hospodách.", zapadl za plentu, hodil lístek do obálky  obálku do urny. Standard.  Po uzavření volebních místností a sečtení všech hlasů pak účast stoupla na závratných 34,57 procenta.

Ihned po volbách jsem odjel nakupovat do marketu. A tam, jako obvykle. Hrůza. Plné parkoviště a "Zas je tu sleva je tu, lidi šílej.... ". Člověk měl skoro pocit, že začne válka či Zombie Apokalypsa.a lidi nakupují narychlo zásoby.   Neodbytně se mi vybavil jeden verš z Americké vlastenecké odrhovačky Yenkee Doodle

The 'lasses they eat it every day,

Would keep a house a winter;

porotže na obsahu některých vozíků by se skutečně při dobré vůli a střídmém užívání skutečně dalo přezimovat. A vřele pochybuji o tom, že to v době, kdy volební místnosti byly ještě otevřeny, bylo tomu s tradičním návalem v marketech jinak. Holt lid má "svý priority"

Naši pánové papaláši se nedávno vytasili se zákonem, že o státních svátcích má být v supermarketech zavřeno. Prý jako ochrana zaměstnanců. Mno, rozebírat nesmyslnost tohoto přístupu nebudu, dávno a mnohokráte to za mě udělali jiní, snad by se mělo i zakázat aby v noci a o svátcích hořelo z důvody ochrany hasičů, vždyď v noci a o svátcích pracují jen "kurvy a zloději", že...

Nicméně při pohledu na ten nepoměr mezi návštěvnostíí volebních místností a supermarketů mě napadlo ,jestli by nebylo účelnější ony obchodní prostory zavřít leda tak na ty volby. Snad by alespoń část lidí vyměnila supermarket za urnu, tedy tu volební a alespoň marginálně přejala zodpovědnost za osud svůj i tohoto státu.

Co vi na to páni konšelé ?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Prášek | pondělí 10.10.2016 9:32 | karma článku: 20,52 | přečteno: 687x