Merkelovo "vítězství"

Ještě jedno takové vítězství a jsme zničeni ! Odbyl své důstojníky král Pyrrhos I. Epeirský po vítězné bitvě u Ausculla. Bitvu tehdy sice vyhrál, nicméně tím se jeho situace spíše zhoršila.

Ano, odrazil armádu protivníka, způsobil jí ohromné ztráty a donutil jí stáhnout se. Ovšem nezničil ji. To za cenu zdecimovaných svých elitních jednotek a důstojnického sboru. A protože nepřítel měl daleko větší možnost své stavy doplnit.....

A stejná je zdá se, situace frau Merkel po německých volbách. Pro lid a pro formu se slaví, neb přeci vyhráli. Ovšem jak hořká taková výhra je ?  Volební výsledek nejslabší od roku 1949...

Nadšení sluníčkářů a mainstreamových politiků  po "vítězství" migrační Merkelbáby v Německých volbách musela nutně schladit  hořká pililka zvaná Alternativa Pro Německo. Neboť ona strana, do které si ještě nedávno  utírali boty všichni političtí komentátoři sluníčkářského spektra uspěla. Opět proti všem "předpokladům" a proti všem "proroctvím" prodejných médií.

Jde si docela dobře vytřít kaudální část  těla nějakou mimoparlamentní stranou, tuto označit za šílence a poté  se postarat, aby jí za šílence pokládala i většina národa (ta když ne tupější, pak alespoň manipulativnější). Stejně tak bylo lze  možno o názorech a především OBAVÁCH lidí prohlásit, že je to pár nácků co to nemají v hlavě vpořádku a  blahosklonně zavřít oči nad každým teroristickým útokem, znásilněním, či  No - Go zónou. I pozavírat kladeče nepříjemných otázek a umlčet šlo.předkladatele nepříjemných faktů jakbysmet (a běžně se praktikovalo)

 Nyní, když  AfD získala v německém parlamentu přes 80 křesel, už to tak dobře rozhodně nepůjde. Pro třináct procent voličů, to už nestačí kriminály, to by museli sluníčkáři postavit koncentráky. 

Témata, která bývala novináři i politiky nejen pravidelně oslyšena, která byla i aktivně potlačována, tak budou moci zaznít. Nepříjemné otázky týkající se mimojiné migrace a BEZPEČNOSTI.  A to dokonce na parlamentní půdě. To bude sranda, co se ještě dozvíme.

Ano, AfD má v mnohém extrémnější názory. To je pravda. Jenže je třeba poznamenat, že  se na světlo Boží a na politické výsluní dostala právě a jen proto, že  určitá témata politici tradičních stran bagatelizovali. Že nepohodlné lidi s nepříjemnými otázkami se snažili umlčet, nálepkovat A především, že si nebyli sto připustit své vlastní selhání.
Ale to si politici tradičních stran nikdy neuvědomí a dál budou mlíti svou jako kafemlejnek nebo zaseklý gramofon.  Takže si troufám prorokovat, že po dneštní volební vítězně studené sprše pro frau Merkel  příjde  brzy  i "Den kyselých xichtů Deutchland edition". Tohle byla zatím jen malá overtura

Autor: Martin Prášek | pondělí 25.9.2017 9:34 | karma článku: 40,42 | přečteno: 1784x