Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vypadáte poměrně mladě. až budete z pozice "obyčejného "žívnostníka odcházet do penze už budete vědět.:-)

když si představíte živnostníka s ročním příjmem 500 000,který díky 80-ti procentnímu odpisu neplatí daň a na sociálce mu vrátí přeplatek,z čeho asi tak by ten důchod bral?!

a teď si to srovnejte se zaměstnancem.

a kdo je toho všeho původcem? socani?

1 0
možnosti

S pozice obyčejnéího živnostníka - mě trefí šlak daleko dřív než se nejaké penze dožiju

2 0
možnosti

Mládek pouze zcela nediplomaticky řekl pravdu. Živnostnici (ne všichni, ale většina) neplatí daně (z příjmů) ani tzv. sociální a zdravotní pojištění, ve skutečnosti zdravotní a sociální daň. Abych byl přesnější, tak tyto platby odvádí minimální možné míře. Ale není to jejich vina, pouze využívají to, co jim legislativní zmetky zvané zákony umožňují. Tedy vina není na straně živnostníků, ale blbě udělanou legislativou, se kterou vlády ODS, ČSSD, TOP a jejich přicmrdávačů, nic od roku 1993, kdy vznikly, nic nedělají.

3 0
možnosti

1. Pokud někdo jedná podle zákonů (zejména, pokud provádí jediný možný výpočet podle zákona) je slušným člověkem.  Za parazita mohu spíše považovat uřvaného darebáka, který řve jen proto, že chce i v příštích volbách zůstat u půlmiliónového koryta (měsíčně), plněného z našich (tedy i OSVČ) daní.

2. Je jen málo pravdy na vyřvávaných heslech pánů Sobotky, Zaorálka či Zavadila. Lživé je například tvrzení o neplacení žádného zdravotního či sociálního pojištění.  Platí víc, než vy.

3.  V čem vidíte vady té současné legislativy?  Nebo jen papouškujete?

4.  Pročpak tu "blbě udělanou legislativu" přátelé v době osmileté vlády nezměnili?  Vždyť Bohoušek, jako ministr financí ji měl v referátu!!!  (To by ovšem nesměl být zdaleka nejhorším /možná s výjimkou Tlustého/ ministrem financí.)

4.  A teď to obvyklé: když se OSVČ mají tak znamenitě - pročpak už jím nejste?  Třeba na úklidové práce - ty dnes jsou poměrně dobře placeny a bez těch daní .....

4 2
možnosti

A teďˇupřímně, myslíte si že Švarcsystém není parasitismus?

2 0
možnosti

P89e38t47r 58B58í63l57e25k

18. 3. 2013 9:54

Zkuste to posoudit, až budete mít stavební firmu. Dobrého řemeslníka nezaměstnáte, neb ti, co za něco stojí, mají většinou ŽL, případně místo, kterého si váží a neopustí ho. Takže máte na výběr mezi zaměstnáním netáhla či neumětela z pracáku, nebo zadáním práce živnostníkovi, čímž riskujete obvinění ze švarcsystému.

Samozřejmě vyřešením problému je označit živnostníky za parazity, zrušit je a zaměstnanců na trhu práce bude dost:-P

1 0
možnosti
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...