IQ tykve TEST

Nenám většinou ve zvyku klikat na reklamy. Ale když už tak občas záměrně nebo náhodou učiním, často se "divím aj ušama". Dnes mě  náhodný klik zavedl na jeden náramě vypečený IQ test, kdy neodolám abych se nepodělil.....

Na první pohled jsou stránky se "soutěží o iphouna" úplně stejné jako ostatní. Klasický reklamní trik s IQ testem, výpočtem data smrti, horoskopy a jinými hovadinkami, které mají donutit uživatele  odeslat vysoce placenou SMS pro získání výsledku. Takových "byznysů" po netu běhá.....  Když se na stránky ovšem člověk zadívá pozorněji tak... Kur.. to myslí vážně ? Oni si snad dělají pr.. ehm hýždě.

To důležité je v pravé části  stránky, jemnovitě žebříček inteligence v populaci. Je na něm hned vidět že jej sestavoval očividný yntelygent.  Neboť podle onoho žebříčku je IQ pod třicet nejvyšší  (sic). Viz obrázek.

A že  se autor tohoto paskvilu řadí podle sého vlastního žebříčku rovněž ke géniům je nad slunce jasné. Stačí jen ve vedlejším sloupci kouknout na procentuální zastoupení jednotlivých výšek IQ v populaci.  Ano, součet procent je  přes 123 % (!) - No statistika jak od klimatologů.

Zkrátka jeden veliký IQ FAIL.  No řekněte,  nechali by jste si testovat IQ ( byť jen zábavnou formou a s vidinou výhry Ifounu) od kumpanie, podle které je IQ pod třicet nejvyšší , IQ 130 je nízké a součet procent  jde přes stovku ? A ještě za to zaplatit třemi SMS po 79 korunách ?  Já tedy ne.  Ale možná že je smyslem tohoto IQ testu spíše ten,  že kdo mu nenaletí, prošel s IQ nad 50 .o).

To ale neřeším, mě stačí že jsem se na účet těhhle pitomců při středě dobře pobavil .o)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Prášek | středa 19.1.2011 15:40 | karma článku: 22,21 | přečteno: 2705x