FNO Ostrava je samozřejmě "GUNFREE" zónou

Je to jen pár dní, co Evropský soud zamítl žalobu Česka proti "zbraňové směrnici". Ano, proti tomu výplodu eurobyrokratů, myslících si, že proto teroristům a šíleným střelcům ochrání buzerací legálních držitelů.

Je ovšem všeobecně známo, že  teroristé a šílení střelci si vybírají vždy cíle, kde očekávají nejnižší odpor. Že buzerace držitelů legálních zbraní vede  k absurdním situacím, kdy se legální držitel obává zasáhnout proti aktivnímu střelci s obavy před persekucí (sídlištěv Petržalke blahé paměti.) Že vyhlašování různých gun free zón nebezpečí nezmenší, naopak.

Dnes, kolem sedmé hodiny ráno, vtrhl na urgentní příjem Fakultní Nemocnice v Porubě šílenec. vytasil NELEGÁLNĚ drženou zbraň a prakticky popravil 7 lidí.  Je to tragédie, masakr. Ale co s tím má společného mé povídání o směrnici a gun free zónách ?

Ona totiž celá FNO Ostrava je "gunfree zónou". stačí se podívat na fotografii, co mají na dveřích. Ano inkriminovaný obrázek je z dnešního rána, zdroj Mafra.

FNO Ostrava jako "gun free" zóna

Nechci tvrdit, že by  situaci mohl řešit  a tragédii zabránit  jeden ozbrojený občan, v počtu lidí, kteří v čekárně byli, by bylo nepravděpodobné, že by alespoň jeden se zbraní v čekárně byl. Ale bez onoho piktogramu na dveřích by pravděpodobnost, že tam bude, byla rozhodně větší. A protože zrovna nebyl k dispozici ani propuštěný vrah, ani polský imigrant a narvalí kel, masakru už nemohlo zabránit nic.
 Nicméně mi vysvětlete, jakto, že ona přeškrtnutá pistolka v kolečku  dovolila tomu šílenci, aby se zbraní vstoupil a dokonce  vraždil?

Střelba v FNO Ostrava je výsměchem všem snahám dobrotrusů, a jejich snům, že omezením legálních držitelů zbraní zde bude bezpečněji. Proti zlému člověku se zbraní se může postavit jen iný člověk se zbraní. A ti, kteří tvrdí a prosazují opak, nesou spoluvinu i na této dnešní tragédii. I na tragédiích budoucích. A věřte, že bohužel příjdou...
A i když PCR přijela relativně rychle, přád zůstává platné ono okřídlené

Lepší 7.65 pod paží, než 158 na drátě 

třeba i proto, že ani přes relativně rychlý zásah,  stejně nikoho nezachránila a i pachatele musela ještě hledat..

PS: Rodinám obětí vyslovuji upřímnou soustrast.

 

 

Autor: Martin Prášek | úterý 10.12.2019 15:11 | karma článku: 39,06 | přečteno: 1574x