Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Dalibor62

16. 3. 2012 21:14
Ani mně se tento článek nelíbí a to jednoduše proto,

že té tragédii ve Švýcarsku se prostě žádným konstrukčním opatřením na autobusech prostě zabránit nedalo. Pokud by vůbec bylo možné takový autobus zkonstruovat, tak si nedovedu představit kolik by stál, jakou by měl hmotnost (kolik by vážil) a jakou by měl spotřebu.

Ale myslím, že by to nešlo, že by autobus, který by při takovém nárazu měl zaručit přežití všech pasažérů musel jezdit tak maximálně padesát, možná méně. Ale pak by to zase samozřejmě nebyl takový náraz, protože kinetická energie závisí na kvadrátu rychlosti.

0 0
možnosti
RK

Fajny

16. 3. 2012 23:10
Re: Ani mně se tento článek nelíbí a to jednoduše proto,

No a proto autor toto srovnává s Nažidly, kde je stejný problém........... kdyby měly autobusy stejné bezpečnostní prvky jako moderní osobní vozidla, u Nažidel a možná ve Švýcarsku by se nikomu nic nestalo a nebo by byly následky daleko menší. Otázka přece nezní, kolik by to stálo a kolik by autobus vážil.............

1 0
možnosti
MM

Vosiczka

16. 3. 2012 20:49
A co dál?

Mrtvým dětem život nikdo nevrátí, přesto by tato smutná událost mohla iniciovat něco užitečného. Třeba tato tragédie přinutí zodpovědné k zamyšlení nad tím, jak lépe ochránit cestující v autobusech. Je paradoxní, že standardním procesem při testování osobních automobilů jsou nejrůznější nárazové testy, kdežto při vývoji autobusů nic takového nefunguje. Autobusy jsou z hlediska ochrany cestujících při havárii velmi nebezpečná vozidla.

0 0
možnosti
P

Pavel227

16. 3. 2012 20:16
Nelíbí

Nelíbí se mi tento příspěvek, ani trochu. Je vidět, že ho autor psal v emočně vypjaté situaci, o čemž svědčí množství chyb. To se stane. Ale ty konstrukce a úvahy, nic ve zlém, ale takto skládat fakta, pojmy a dojmy, to mi vadí. Chovám hlubokou úctu k pozůstalým z obou autobusů a je mi z obou nehod nesmírně smutno. Ale nikdy bych si nedovolil tyto úvahy, vedoucí až za hranici úcty, logiky, slušnosti atd. Tohle přece, sakra, nemůžete! Nebudu to dále rozvrtávat, až si někdy, až budete mít, pane, klidnější mysl, přečtete znovu svůj příspěvek a zamyslíte se nad ním, pak pochopíte, kolik neuvěřitelných nesmyslů jste tam napsal. Nechci na Vás útočit, chápu Váš vztek a lítost, ale - zlobte se na mne nebo ne - toto je místy laciná demagogie. Objektivita evidentně někde odpočívá.

Hlavně ale už žádné takové strašlivé nehody. A ještě s dětma. Hrůza.

Pavel.

1 0
možnosti
RK

Fajny

16. 3. 2012 20:27
Re: Nelíbí

Já čtu samé fakta..................

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 18,92
  • Průměrná čtenost 3047x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...