Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K91a92r22e30l 47R72y54b35á55k

24. 1. 2020 20:07

autor se zbytečně unáhlil. zakázka nebyla předražená. spíš si myslím, že těch 400 milionů je ještě málo

http://dfens-cz.com/takovy-trochu-jiny-e-shop/

0 0
možnosti
MP

Autor si myslí, že tajný špionážní přílepek byl součástí KAŽDÉ it zakázky minimálně posledních 10 let

0 0
možnosti
VO

To by mě zajímalo, kde "hekatlon" dostane zadání, co to má dělat, na co to má být napojené a jakou provozní podporu to má mít ;-) samozřejmě budou všechno dělat zadara ;-D

0 1
možnosti

M89i91r76e59k 97Ř84í71h35a

21. 1. 2020 16:06

Že to je dražší je jasný, ale chtělo by to vědět, že nešlo jen o e-shop, ale i aplikaci která musí být vyladěná na dva mobilní systémy, call-centrum (to není tak že někde je 5 telefonů a pár lidí), celou infrastrukturu včetně "železa". Dále servis toho všeho - pokud by bylo v režimu 24/7 tak se částky měsíčně pohybují ve statisících až jednotkách milionů - podle toho jak je smlouva přísná. Takže servis může u takového systému tvořit i čtvrtinu ceny což v tomhle mohlo být i 100 mega (za ty 4 roky). Navíc bude uživatel chtít aby všechno spolu komunikovalo (e-shop, apka, call-centrum) čili pokud mu tohle dodá víc firem, vypálí se hafo peněz za integraci. Kamarád řekl, že e-shop jim taky spíchne rychle a levně ale zbytek by nedal. Fakt chceme, aby pro stát dělalo pár garážových dodavatelů, kteří nebudou za nic ručit? Populismus jak prase.

1 0
možnosti
PP

P35a55v68e32l 14P12o95n70e41c

23. 1. 2020 13:45

Pokud do procesu vstoupí "garážová dodavatelé" bez odpovědnosti (a dodejme také bez honoráře), tak za výsledek ručí hlavní dodavatel (integrátor). Na tomto principu dnes funguje řada serverů velkých a úspěšných SW firem včetně Google.

0 0
možnosti
Foto

No, ono samotný vývoj softwaru by mohla být v tomto případě brnkačka. Tím spíš, že se nejspíš může použít hotový e-shop, který se jen napasuje na danou situaci. Ale součástí dodávky musí být také testování, dokumentace, zaškolení uživatelů, uvedení a předání do provozu a následný servis. Dodavatel musí také operativně zajistit změny vyplývající z eventuálně změněné situace (třeba změna předpisů). systém musí fungovat 24 hodin denně, toleruje se jen minimální (nebo spíš miniaturní) výpadek a systém musí být schopen zpracovat velké množství dat.

Nakonec benešovská nemocnice měla taky dokonce hotový fungující software, jehož výroba trvala určitě déle než víkend.

0 0
možnosti
MP

Benešovská nemocnice měla špatně navrženou it infrastrukturu.

0 0
možnosti
RB

Můj názor jako člověka, který se v IT pohybuje je následující.... cca 20 IŤáků je schopno za víkend napsat (napsat je míněno, že na zelené louce, prostě od nuly) funkční platformu tohoto systému. Asi nebudou znát přesné zadání, které je mezi zadavatelem a tou firmou co to bez soutěže dostala, ale jsem přesvědčen o tom, že ti IT moc dobře vědí co je třeba a nebudou daleko od naprosté shody se zadáním a s malými úpravami nabídnou hotové řešení.

Už se těším, až jim to před médii omlátí o hlavu a představí funkční kompletní platformu. :-)

1 0
možnosti
RM

Jsem zvědav, co z těch ajťáků v sobotu vypadne. Zatím to jsou jen svalnaté řeči Myslím, že pokud by měli dodržet zadání zakázky, tak si za víkend ani neškrtnou a vše půjde k ledu. Jen novináři zase mají o čem psát.

1 0
možnosti
MP

otázkou například je, proč pro xchod té organizace potřebujete vůbec na zelené louce stavěný účetní systém.

0 0
možnosti
KK

A není to všechno ještě trochu jinak a kritika zakázky střelba na klamný cíl?

Jistý zaměstnanec dodavatele systému zmínil dodávku ERP včetně mezd a ůčetnictví.

To vypadá jako by si několik státních úředníků a politiků chtělo založit soukromou firmu a podnikat za státní peníze.

Dodavatel to pokryje zakázkou, nevypověditelná smlouva se státem, de facto monopol, politici si tam natahají královsky placené známé, dost možná budou brát ještě procenta z prodejů.

Za takové šméčko by se nemuseli stydět ani tradiční strany. :-/

0 0
možnosti

Obdivuhodné. Teměř všichni tady jmenuji e shop.Ale nejde o e shop.Koupíte si známku,známku si zaregistrujete,KAMERY!!!! na mýtních branách známku nafotí a odešle na server který známku vyhodnotí a pokud je známka v pořádku tak se fotka vymaže.Pokud známka není platná "system" informaci předá celní spravě k vymáhaní škody.Nejdražší nebude e shop ale správa známek.Kolik těch kamer bude potřeba?Kolik taková kamera min,Ful HD s obslužným SW a HW stoji i s montáží a oživením?Plus cca.80m.eshop.

0 2
možnosti
KK

Vy jste četl zadání?

Můj tip je, že o kamery a vyhodnocení se postará nový správce mýta. :-/

2 0
možnosti
MH

Chápu, že autor chtěl napsat něco rozumného nad nebetyčnou zlodějnou, ale nějak mi jeho čísla nesedí a to řádově ve stovkách procent.

0 0
možnosti
MP
MS

Je vtipne pozorovat jak bez znalosti zadavacky se vi co je predmetem dodani.

1. cena SW a HW je 105 mil. System musi pocitat s pristupem 10 tis uzivatelu v jednu chvili (zejmenas koncem roku a o prazdninach), tj. musi jit o robusnejsi reseni. Kamery co budou u kazde mytne brany (pro cteni RZ) nebudou zdarma ani jejich instalace.

2. pokud je vyzadovana dostupnost 24x7 v 99,95% musi tomu odpovidat infrastuktura

3. Za nefunkcnost systemu (vypadek) budes stanoveny sance, statni sfera bezne zada 50tis/hod a podle zakona jej musi vymahat. To je treba zohlednit v cene a tomu odpovida i cena 4. leteho provozu

4. Zadavacka mela kvalifikacni kriteria, ktera umoznovala realizaci 5 firmam v CR

Pokud to shrnu, dela se tu halo bez znalosti co je predmetem dodani. Je bezne ze statni sprava pozaduje nesmyslne vysokou dostupnost systemu, uhozene sankce za vypadky, nicim nezduvodne vysoke kvalifikacni predpoklady. - To vse zvyseje cenu a snizuje pocet firem ktere na poptavku budou reagovat.

Jinak Asseco je sice nadnarodni firma o cca 15 tis. lidech, ale jeji bratislavska dcera Asseco CE je poradna garazovka a tomu odpovidaji i nizsi mzdy zamestnancu (cca 30% cenou trhu). Co vim pro CSOB PF dodavali se spozdenim pres 2 roky (padl kvuli tomu i reditel) a hrozilo odebrani licence od CNB.

1 1
možnosti
MS

cca 30% pod cenou trhu

0 0
možnosti