...a tenhle Putin... vám ..... ptááááák :o)

Znáte jistě  film "Ať žijí duchové". Milou českou pohádkovou komedii o dětech, kteří s pomocí duchů rytíře Brtníka z Brtníků a a krásné Leontýnky opravily starý hrad a to prosím navzdory nástrah chamtivého místního papaláše Jouzy, vedoucího toť místí sasmoobsluhy.

Některé scény a postvy  z tohoto filmu se vryly do pamětri snad každému kdo jej viděl. Připomeňme legendární "Pramen zdraví z posázavý" (Posázaví podle vzoru stavení - a zelí taky ! ), přehnaně opatrnou učitelku "Černou Kroniku" vyžívající se v citátech různých katastrof z tehddy bezezporu třetí nejoblíbenější rubriky Rudého Práva (hned po sportu a počasí). Legendou se stal rovněř i "dům v nepřehledné zatáčce" a samotný Brtník z  Brtníků chlastající Alpu jak duha. 

Na konci filmu chamtivý Jouza, aby vypadal dobe před vyššími papaláši z okresu a kraje, navzdory tomu, že dětem jejich snahu o rekonstrukci hradu ze zjištných důvodů celou dobu sabotoval, drží projev, ve kterém se naparuje a zásluhy přihrává pro sebe. A strašidla mu za to dělají naschvály:

A co čert nechtěl. Baťuškovi Putinovi se stalo cosik podobného, když řečl ( jak jinak )  u pomníku obětem první světové války.  Posuďte sami.

Těžko říci, ždali video není fejk. Ale myslím si že ne a to je dobře. Když agrsor hovoří o míru, když diktátor mluví o demokracii a násilník o násilí, když spátečník vzývá cestu kupředu,  když se válečný štváč  pokrytecky  klaní obětem válek, nelze se divit, že si Prozřetelnost udělala na dotyčného menší žertík, který mu ukáže nicotnost a pokrytectví jeho slov i touhy po moci.

V roli ostrého jazyka - a  pera - Havlíčka Borovského, který po své deportaci do Brixenu  - poté co se cestou tam splašily koně u kočáru, který ho vezl a  hlídající fízlové strachy vyskákali ven na kamenitou cestu a notně si nabili huby -  do ruda rozpálil Vídeňské papaláše  čtyřverším 

"Ach ty Vládo, převrácená vládo,
Národy na šňůrkách vodit chceš
Ale čtyřem koním na opratích
vládnout nemůžeš "

 

se tentrokráte ocitla anonymní ptačí prdelka. Jo, i v Kremlu jsou na ptáky  krátký. A to i tehdy když je Báťuška Putin osobně vodí rogalem na jih...

 

PS: Doufám, že hrdinný opeřenec té raketě z  BUKu uhnul. A jestli ne, tak čest jeho grilované památce.

 

Autor: Martin Prášek | neděle 3.8.2014 14:45 | karma článku: 13,72 | přečteno: 789x