...a kam se poděl mlíkař ? A profesor filozofie ?

Vzpomínáte na legendární  trezorový film, "Skřivánci na niti", především na scénu s návštěvou papaláše ? Akorát že dnes v rámci " boje za světlé zítřky", nemizí (zatím) lidé ,ale blogy a články z nich. Především články popisující negativní zkušenosti s jisou etnickou menšinou.

"Dávám Vašemu blogu hodinu, maximálně dvě!". Takto by se dala parafrázovat  legendární hláška z filmu Pelíšky, aplikovaná na povzdechy pod mnoha kritickými blogposty a příspěvky v diskuzi, zejména když se týkají jednoho nejmenovaného etnika.

Včera v noci tady publikovala  blogerka Pavlíčková článek  "Řežba v řeznictví", popisující její osobní negativní zkušenosti s Romskou menšinou. Podotýkám, že podle textů tato paní není žádná extremistka, a konfliktním tématům se spíše vyhýbá.   A mě by zajímalo, co tak strašného bylo na popisu negativní osobní zkušenosti s Romy - kde se tito chovali sprostě, násilnicky, rasisticky a dokonce ohrožovali těhotnou ženu - že to musí zmizet z titulní stránky a doknce i z hyde parku ?  Nelíbí se ti zpráva ? Zabij posla ! Kill the messenger strategy - patologická strategie jak se vypořádat s nepříjemnou pravdou. Ale já se domnívám  že podobný přístup je nejen nedůstojný demokratického státu ale i svobodného a nezávislého tisku - ke kterému se jistě provozovatel tohoto blogu řadí.

A my bycom tedy  rádi věděli nejen kde je hudba ale kde je mlíkař, a kde profesor filozofie ? a kde se poděly ty starý zlatý časy kdy za napsaní pravdy  si vás nikdo netroufl smazat.

Pane Patriku Bango, nevím jestli jste smazání článku inicioval Vy, nicméně jako Roma a VIP blogerovi bych se Vás rád na něco zeptal: Opravdu si myslíte, že když  lidem zakážete psát o romských excesech a násilí, že to situaci Romů v této zemi nějak zlepší ?  
Já osobně se domnívám že naopak. Domnívám se že právě o takovýchto excesech se musí mluvit a musí se psát a zejména i v Romské komunitě (romea.cz). Myslím, že by sami Romové měli začít vnímat tyto Romské excesy jako problém.  Protože ruku na srdce, právě takovéto excesy, a to i tehdy když o nich zakážete psát, stojí za negativním pohledem většiny na Romy jako celek. Jestli Romové chtějí aby nas ně etničtí češi pohlíželi jinak, musí chtěj nechtěj, do toho kyselého jablka sami kousnout.
Doufám, že se od Vás jako od VIP blogera, Roma a redaktora IDNES se dočkám na moji výzvu k diskuzi a dialogu nějaké reakce, ať již článku nebo emailu ......

...a že se spolu s hrdiny výše zmíněného filmu nebudu muset ptát... kam zmizel můj blog ?

PS: Prosím vystříhejte se v diskuzi projevům rasizmu, xenofobie a nekultivovanému vyjadřiování. Nedávejte adminům záminku k čistce. Děkuji.

Autor: Martin Prášek | neděle 30.10.2011 13:23 | karma článku: 36,37 | přečteno: 4257x