Pro tuto realitu mi už dochází fantazie …

Při sledování soudního stání s veverčím pimprlovým divadlem plném trapných kašpárků, jimž by se snad jen pacholata smála, kdyby však současně rodiče pacholat vzteky neplakali, že nám tato pimprlata STÁLE ještě vládnou.  

Při nevěřícném zírání na notorické vládní neumětelství – v posledku na poslední chvíli naši fámulové jedoucí do Brusele žehlit ohrožených 800 giga Těžkých Kaček, které nejspíše pro “naše“ euro-projekty „nedostaneme“, neb i v Bruseli si Euro-krati zavšimli, že naš Těžko je těžce sinklé „en bloc“. (poznámka: sinklé rozuměj složenina slov to sink – klesat a cinklé, cink – podvádět. Tyto dvě činnosti a události spolu tak úzce souvisí, že si podle mě zaslouží jedno slovo.)

Pro možnou vhodnou reakci jsem si zašel k historii – utěšitelce, připomenuv si  slavný projev O. Cromwella při rozpouštění parlamentu: 20. dubna 1653:

„Je nejvyšší čas ukončit vaše zasedání, jež jste zostudili opovrhováním vším dobrým a poskvrnili všemi neřestmi. Nejste než sebranka a odpůrci blahodárné zprávy. Nejste než nájemní ničemové. Svou zemi byste prodali za kus bídného žvance jako Ezau, svého Boha zradili pro pár drobných jako Jidáš. Je ve vás vůbec něco dobrého? Existuje nějaká hanebnost, jež by vám nebyla vlastní? Věřící nejste o nic víc, než můj kůň. Zlato je vaším Bohem. Kdo z vás neumlčel své svědomí za úplatek? Je mezi vámi alespoň jeden, jenž by sebenepatrněji hájil zájmy Commonwealthu? Vy mrzké děvky! Což jste svým nestoudným pletichařením a podlostmi neznesvětili toto posvátné místo a z Božího stánku neučinili doupě lotrovské? Jak hnusně odporní jste celému národu, jenž vás pověřil k napravování křivd! Tak tedy! Seberte si své saky paky, zamkněte za sebou a ve jménu Boha, jděte!“

Zde je pak moje aktualizace pro Těžko roku 2012 – pro současnou parlamentní skvadru, lhostejno opoziční či koaliční, lhostejno zda sněmovníky, senátory či vládní moly:

  • S okamžitou platností se vzdejte všech svých veřejných funkcí a vyhlaste termín nových všeobecných voleb!
  • S okamžitou platností učiňte audit svých majetků (a majetků svých klanů) - výsledky zveřejněte a nejlépe sami dobrovolně vraťte vše, co vám nepatří do rozpočtu státu či obce! Snad bude pak soud s vámi shovívavější a vyjdeme z tohoto marasmu bez krve a revolučních zmatků jako civilizovaný evropský národ!

  Ve jménu všeho, co je lidem ještě svaté, JDĚTE !!!

Autor: Josef Praks | pátek 9.3.2012 10:51 | karma článku: 25,80 | přečteno: 1957x
  • Další články autora

Josef Praks

Odešla Sedmikráska

13.3.2014 v 7:08 | Karma: 13,98

Josef Praks

Dobrá zpráva pro „srdcaře“

28.2.2013 v 6:40 | Karma: 13,17