25:2 aneb co podle mě znamená rozpočtová unie v našem Těžku

25:2 jako sportovní výsledek dává tušit "világoš". A přesně o to se i jedná ...Situace nechce klid. Musíme s Hydrou bojovat, kdekoliv se objeví. Připadá mi, že se všechny vlády, všichni mocní chovají podle jednoho mustru, jakoby chodili na stejné školení. Zajímavé taky je, že čím víc se ukazuje, že přijímaná "řešení" nefungují, tím více se všem zemím nutí. Je však správnou cestou se dopředu vyloučit z diskuze ostentativním odmítáním?

Nabízím svůj pohled pohled na rozpočtovou unii: naši "velcí kluci" hájí ne naši suverenitu, ale suverenitu penězovodů, které jsou na rozpočet navázány. Naší účastí v rozpočtové unii by tyto toky byly nutně rozkryty a nastala by "mela". Tohle je našim klukům jasné a proto do toho hážou vidle, proto vytahují referenda a bůhvíco, jen aby se to proboha nestalo. Této "suverenity" penězovodů bych se já osobně rád vzdal, je zjevné, že jako řadový občan absolutně nemám šanci s tím nic udělat, mafie je rozlezlá napříč spektrem a má toky dobřě zapojistkované (viz snadné schválení rozpočtu na rok 2012 s naprosto nesmyslně nastavenými očekávanými příjmy. Současná vládnoucí oligarchie nepřipustí ani rozpočtové provizorium, neboť i to naruší toky penězovodu...) - na druhou stranu je mi bohužel jasné, že v momentě, pokud se této suvevrenity vzdáme, velcí kluci a velké holky z EU nám nadiktují penězovody svoje a směřované k nim, což si myslím, že je na jeden malý stát moc (nedělám si iluze, že by naše reprezentace hájila náš zájem, nebo aspoň rozuměla dokumentům a problémům, o kterých se jedná. Je veřejným tajemstvím, že spousta ministrů a náměstků neumí cizím jazykem ani žblebtnout....). Vezměme v úvahu, že v ČR tvoří ekonomický výnos cca 2.5 milionu lidí. Zbytek se z pohledu příjmů rozpočtu "veze". Jak dlouho tu kocábku uvezeme? Samé otázky a žádné odpovědi. Naše země není řádně spravována, u kormidel jsou loutky, které vodí zrádci.
Jak z toho loje ven? Kompletní změnou systému a výměnou osob a obsazení nejen na úrovni lokální (státní), ale i EU. Musí skončit doba, kdy se do EU uklízela druhá politická liga, kdy se tam vykopávalo výš, za průser. Na tuto změnu bude potřeba vytvořit "PAN-EU" hnutí. The time is now! Musíme něco udělat, naši protivníci se už totiž dávno spojili, my se jen dále necháváme atomizovat! Toto musí skončit! Každý se bude muset angažovat (to zní hrozně, ale asi to fakt jinak nepůjde). Jde nám doslova o všechno.

Autor: Josef Praks | pátek 24.2.2012 21:14 | karma článku: 12,25 | přečteno: 721x
  • Další články autora

Josef Praks

Odešla Sedmikráska

13.3.2014 v 7:08 | Karma: 13,98

Josef Praks

Dobrá zpráva pro „srdcaře“

28.2.2013 v 6:40 | Karma: 13,17