Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

10. 8. 2011 1:07
Strach z neznámého

je velice pozitivní. V tom bych problém nehledal. Ale není mi jasné proč mícháte problémy zdravotně postižených s exhibicionismem homosexuálů. Homosexualita je deviace, která není společensky nebezpečná a proto není třeba jí potlačovat. Jenže snaha vnucovat jí většinové populaci už je přinejmenším hloupá a může mnoha lidem připadat nechutná.

0 0
možnosti
F

fascinatedbyhumanity

10. 8. 2011 8:12
Re: Strach z neznámého

strach z neznama byval pozitivni v praveku, kdy jeden nevedel, co ho sezere. Bat se teplousu, postizenych (jakkoli na ne nerada koukam, ale od puberty jsem se stala tolerantnejsi), ekologu, aktivistu...to je proste smesny. Nikdo nikomu homosexualitu nevnucuje...to se jen snazi presvedcit blbecky jako jsou Batora, ze teplousi jsou taky lidi. A nejvic mne fascinuje, jak si nekteri mysli, ze vetsina (nechci se pocitat mezi vetsinu, ac jsem bila, hetero, nepostizena a svepravna, protoze bych se stydela byt soucasti takove vetsiny) je diskriminovana.:-/

0 0
možnosti
R

rudaz

9. 8. 2011 18:43
Neznámé není nic

Strach jako takový má velké oči. Strach bychom měli opustit, je špatný rádce.

Nesouhlasím ale s autorem, že např. nenakazí(kdokoliv) naše děti. Příklady táhnou, skutky přesvědčují. A když selhávají vychovatelé(úspěšné podnikatelky, které nemají na rodinu čas - např.), děti a mládež se sami rozhodnou.

GLBT jdou po dětech jako diví, zvláště kolem 8mi let se rozhoduje o orientaci. Pokud chceme generaci se zdravým rozumem a kulturou vůle(něco dokázat v životě), viz níže:

R^

0 0
možnosti
R

rudaz

9. 8. 2011 18:47
Re: Neznámé není nic - zde čtěte

Statistika o životě a díle GLBT se nachází na http://www.hcjb.cz,

v nich "Zápas o duši" č.68, článek "Homosexualita", autor MUDr.Štěpán

Rucki CSc. Precizně je v článku popsána i nutkavá (kompulsivní) porucha

chování, tedy závislost. Zkusíš to, zvykneš si a potom jsi závislý. Jak

prosté. Každá závislost je léčitelná, viz díla pana Břetislava Kafky z Červeného Kostelce, zvláště "Kultura rozumu a vůle". Mezi 16ti tisícijím vyléčenými byli i GLBT, tedy i homosexuálové. Oni chtěli změnu a bylo jim pomoženo...R^V

0 0
možnosti
JB

jejda to jsem ja

9. 8. 2011 17:16
No vidíte....a jeden by řekl..

že si vymýšlíte. A přitom polovina příspěvků níže, vám (sice nechtěně) dává jednoznačně za pravdu. Vždyť přeci nám nevadí nikdo, kdo se od nás drží dostatečně daleko......I když pořád doufám, že "většina" nejsou tito lidé. Stejně se obávám, že postupně se jich začne ta většina natolik bát, že výsledek bude stejný. A jako bychom byli tou menšinou. Vždyť přece bezdomovec co smrdí a vykonává potřebu na moje auto musí být potrestán (i kdyby ho ten řidič měl ukopat) .......a nebo jsem si to vymyslel? Ne, nejsme jako oni.......jsme horší....bohužel máte plnou pravdu.

1 0
možnosti
BU

barjazid užaslý

9. 8. 2011 16:52
Vážený pane,

to co píšete jsou (jak to říct zaobaleně) kecy. Po 53 letech jsem se odstěhoval z matky měst (Prahy) do malého města. Tak, jak se tam chovají k postiženým, můžete si jen nechat zdát. A ano, nedivím se, že někdo má strach z neznámého. S mentálně postiženými jsem pracoval 20 let.

Jinak, všechno, co píšete je JPP (jedna paní povídala).

Zkuste víc osvětlovat problematiku postižených, a nejen tělatesně, ale i duševně nebo kombinovaně.

Zatím jste pro mě pouze tlachal, který něco viděl z rychlíku a slyšel od jiných.

1 0
možnosti
P

parquin

9. 8. 2011 18:04
Re: Vážený pane,

Vy jste tlachal - to o těch Lužicích u Šternberka je pravda a žádné tlachání. A to je ve Šternberku, který je vzdálený asi 4 kilometry od Lužic obrovské zařízení pro mentálně postižené - Vincentinum a lidé ve Šternberku je berou jako zcela normální součást města. A taky má autor svatou pravdu, že jsme odporný homofobní a xenofobní národ, za který se musím vždycky v zahraničí stydět a to mu tam do výčtu nechtěných sousedů a námi opovrhovaných lidí ještě dost skupin chybí.

0 0
možnosti
LA

Lex Aeterna

9. 8. 2011 16:39
Jistě

Když se Britové a spol. před dvaceti lety báli neznámého, byli ihned razýzti, a dnes mají co mají.

1 0
možnosti
PS

stir

9. 8. 2011 16:39
Vážený pane,

v lecčemž bych s vámi souhlasil. Jsou mista, kde opravdu nechtějí ústav pro mentálně nebo i tělesně postižené a někde  dokonce i Domov důchodců. To je opravdu příšerné a osobně to vůbec nemůžu pochopit. Proč do toho ale pletete Hájka a homosexuály ? Když budu mluvit jen za sebe, mě vůbec nevadí homosexuálové jako takoví (pár jich i znám). Ale vadí mi jejich exhibicionistické projevy na veřejnosti - viz. pražský pochod. To je docela velký rozdíl vzhledem k postiženým lidem, ne ? Ti nepořádají pochody aby veřejnosti ukázali jak je fajn být postižený a že zdraví lidé jsou vlastně divní ...

1 0
možnosti
J

jurneff

9. 8. 2011 16:49
Re: Vážený pane,

tak

0 0
možnosti
PH

picky

9. 8. 2011 16:31
Víte, ono by stačilo, aby když někdo

začne vyřvávat o svých právech, tak aby mu někdo důrazně připomněl i jeho povinnosti. Ve společnosti, kde jsou skupiny parazitujících, případně zvláštních občanů podporovány k tomu, že je jejich odlišnost či "výjimečnost" povinně vykládána jako pro všechny povinně přijatelná, pak druhá strana rovnice skomírá na vámi uvedené jevy. No a pokud se vám to nelíbí, tak si sbalte svých pět švestek a jeďte třeba do Enfildu - nasát tu pravou multi-kulti atmosféru kolébky demokratického zřízení. A pokud se vrátíte, tak nám můžete poreferovat o strachu z "neznámého".

2 0
možnosti
IM

slavex

9. 8. 2011 16:21
Tak . . . . . . . . . . . ? ! ? !

Pletete jablka s hruškami ! ! ! U nás má někdo problémy s tělesné postiženými a nebo vozíčkáři ? Jinak protesty proti "oslavě"  "G" & "L" mají stoletou "tradici" už v létech 1380-1424 nechal Jan Žižka bez milosti vyhubit sektáře Adamity řka : "kdo to kdy viděl aby chlap chlapovi do ř**i oud strkal pohoršoval se mocný husita nad sektářskou sodomií a se všemi těmito zvrhlíky nemilosrdně zatočil >>> mám dojem že v dnešní době se nám ale snaží vnutit myšlenku že  není "normální"  ten kdo právě normální je >>pokud rozumíte co tím myslím,takže o tom to asi je ? ! ? !  R^

1 0
možnosti
MP

Dr-Tic

9. 8. 2011 16:29
Re: Tak . . . . . . . . . . . ? ! ? !

Pokud si přečtete článek celý, zjistíte, že pravděpodobně někdo problém s lidmi s postižením má. A dovolte mi otázku. Co je podle vás normální? Kde je norma a kdo ji určuje?

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

9. 8. 2011 16:14
Pozor, nevylévat z vaničky vše!

Neodsuzujte tak moc strach z neznámého. Ona taková rozumná xenofobie (zvlášť, je-li stříknutá rasismem) může napomoci uchovat příjemné životní prostředí. Zajděte se poptat třeba do Londýna :-/  

Určitě je hloupé a nevkusné odmítat postižené lidi - na druhou stranu pochopte třeba majitele blízkých nemovitostí, tohle by jim cenu určitě nezvedlo.

1 0
možnosti
MP

Dr-Tic

9. 8. 2011 16:29
Re: Pozor, nevylévat z vaničky vše!

Promiňte, to opravdu nepochopím...

0 0
možnosti
DM

Azreael

9. 8. 2011 16:07
Pravda

Ano, typicka ceska hloupost a omezenost. Jsem rad, ze to ale aspon nekdo dokaze vnimat jinak a neboji se postavit za lidi, kteri jsou na tom hure nez vetsina. Homosexualita ani nejake postizeni neni volba jedince. Je to zkratka vec, se kteoru se musi clovek naucit zit, coz pro mnohe urcite neni snadne. Hold ne kazdy se rano vzbudi a rekne, je... ja jsem gay, no a co. Spolecnost se nam zacina posledni dobou dost radikalizovat a kazdy, kdo se zacina vymikat z vetsinove normalni, to je divny.

Je to skutecne smutne, co se u nas posledni dobou deje. Clovek by rekl, ze lide budou mit vice rozumu, vice tolerance, vice soucitu a pochopeni k lidem, kteri maji zivot zkomplikovanejsi nejakou odchylkou. Bohuzel skutecnost je opacna.

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Pirátský radní MČ Praha 14 pro sociální věci a zdravotnictví.