Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jirkan01

24. 6. 2008 20:21
Souhlas

Zajímavé je, že u podobných článků se vždy ozve spousta kritiků, kteří mají jednu uminutou myšlenku - že je někdo povinný jim za jejich práci platit víc, než kolik vyprodukují. Mzda se nedá určit podle požadavků zaměstnanců ale jenom podle toho, co opravdu udělají. A bohužel socialismus naučil lemply, že bez ohledu na výkon mají jistý svůj podíl. A že jim to dneska kromě státních zaměstnanců nevychází? Vždycky hledají chybu u těch, kdo jim dávají práci, nikdy u sebe.

0 0
možnosti
S

sojkal

24. 6. 2008 14:15
Toto je stávka jen jako

Být to stávka po kapitalisticku / jako např. ve Francii / tak trvá nepřetržitě týden. Je třeba si uvědomit že ne všichni se mají tak dobře jako "vysmátí" Pražáci.

0 0
možnosti
TT

tolan

24. 6. 2008 11:36
Karmuji, srozumitelně, výborně napsáno

Stávka je pro stádo těch, kteří chtějí býti ovládáni, chtějí,aby za ně někdo rozhodoval, vedl je, zaručil jim alespoň almužnu. Nebudou samostatně uvažovat, jak si zlepšit svoji situaci, pouze se bojí toho, co jím líčí Paroubci, Rathové,Zaorálci momentálně s mělkými korýtky. Uvažuje někdo, v jakém jsou  odborářští bossové balíku, za vodou a k čemu  vlastně zneužívají odborářskou základnu? To je politikaření pánů Štěcha a spol a v zájmu čeho?

0 0
možnosti
LU

pidla

24. 6. 2008 10:59
Ano, ano

moc lidem se makat ,a to jakkoli ,nechce.KarmaR^

0 0
možnosti
FS

mthead

24. 6. 2008 9:59
je fakt zajímavé, že ...

dost velká část obyvatelstva stávku nechápe. Proč? To je jasné a psalo o tom dost lidí níže. Ale už jsem taky zaslechl názor, že dotyčný jde do stávky, protože nebude muset nějakou chvilku makat a jestli to je z toho či onoho důvodu, je mu úplně jedno. Hlavně půjdou penízky za nicnedělání. Blahopřeji vám odborářští bosové, že pomáháte odkrývat morální profily zaměstnanců.

0 0
možnosti
MB

buxus

24. 6. 2008 10:04
Re: je fakt zajímavé, že ...

Souhlas - až na to, že morální profil zaměstnanců není potřeba odkrývat. Už mnoho let koluje dostatečně výmluvná historka o tom, jak v jednom závodě nacvičovali evakuaci pro případ požáru - nejlepší výsledek se pohyboval okolo deseti minut. Vyklizení podniku po skončení pracovní doby trvalo pouze pět minut.

0 0
možnosti

Dr No

24. 6. 2008 9:53
V lidech neustále přežívá

falešné představy, které tady šířili bolševici. Například, že ten kdo pracuje se musí mít dobře, že člověk má právo na práci, bydlení, zdraví, vzdělání atd. Svět takhle ale nafunguje a nikdy fungovat nebude. Pokud budu tvrdě dřít ve fabrice na zboží, které si nikdo nekoupí, pak je moje práce zbytečná a není důvod, aby mi za ni někdo platil (pokud ovšem nežiju v socialismu, kde se peníze vezmou jiným a "spravedlivě" přerozdělí). Zrovna tak je to s těmi ostatními právy - všechno je o tom, že tyto věci něco stojí a někdo je musí zaplatit. A pokud se tyto věci budou rozdávat "zadarmo", pak se zcela jistě nemůže dostat na všechny (a nikdo mi nezaručí, že je dostanu zrovna já). To co hlásají socialisti a odboráři by předpokládalo, že někde existuje nějaký děda Mráz, disponující neomezenými prostředky, které pak "spravedlivě" přidělí těm co si to "zaslouží". Jen je potřeba mu to patřičně důrazně připomenout.

0 0
možnosti
FS

mthead

24. 6. 2008 11:06
Re: V lidech neustále přežívá

Zatím nám odboráři v pozadí se socdem a komouši důrazně připomínají, že takový Děda Mráz existuej!!!!!

0 0
možnosti
MB

buxus

24. 6. 2008 9:47
Jako živnostník musím souhlasit

Když jako OSVČ si udělám svou práci ve stejné kvalitě a rozsahu jako zaměstnanec, který odchází třeba na pivo do své hospůdkym, mně začíná druhá směna. Musím aktualizovat účetnictví, vypsat faktury, zkontrolovat, kdo mi ještě nezaplatil (a kdo už mi nezaplatí), sledovat účet v bance, zda bude z čeho platit zálohy na daně a pojištění, atd. Pak dojít s fakturami na poštu a ve frontě si číst o novelizacích vyhlášek a zákonů, jejichž neznalost by mi mohla způsobit průšvih. Teď bude období dovolených a každý zaměstnanec má právo na dovolenou v délce. kterou určuje zákon a obvykle nadlepšuje kolektivní smlouva. Analogicky by měli zákaznici i mně proplácet faktury za dobu co jsem na dovolené, ale nějak se k tomu zatím nemají. Takže až budou zaměstnanci srovnávat svůj průměrný plat s příjmem živnostníkem, nechť si laskavě svůj roční výdělek korigují o cca jeden a půl měsíce kratší pracovní dobu (o učitelích už ani nemluvím).

0 0
možnosti
JC

Jarcho

24. 6. 2008 9:31
Co naprosto nechápu.

Zaměstnanci akciové společnosti Dopravní podniky města XY  se připojí ke stávce.

Proč?

Vláda jejich platy nijak neurčuje a neovlivňuje. Ani nepřímo.

Jejich platy určuje jejich zaměstnavatel, to je akciová společnost. Proti jejímu vedení mohou za své platy stávkovat, tomu bych rozuměl já a jistě i kdokoli jiný. Možná by mohli stávkovat i proti své radnici, aby dovolila zvýšit ceny jízdenek MHD a tak umožnit té akciové společnosti vydělat více peněz na jejich platy. Tomu bych taky ještě rozuměl - i když jejich spoluobčané v daném městě už asi moc ne.

Ale stávkovat proti vládě? Jaký to má pro ně smysl?

0 0
možnosti
E

editi

24. 6. 2008 9:38
Re: Co naprosto nechápu.

Proti vládě to má ten smysl, že zaměstnanci oněch podniků stávkují proti nesmyslným krokům vlády, nesmyslnému zdražování, privatizaci nemocnic atd.;-D;-D;-D;-D Ačkoliv jsem pravicového smýšlení, tak kroky odborářů schvaluji. Protože jen zaměstnanci mohou zvyšovat životní úroveň takových vyžírků, jako jsou poslanci, členové vlády a další vyžírkové. A řekněme si na rovinu, bez opozice a vůle dělného lidu nemůže jít rozvoj, ale o útlum.;-D

0 0
možnosti
E

editi

24. 6. 2008 9:16
Holka milá,

celých 37 let jsem dřela jako kůň. Jak tak koukám na tebe, ty jsi práci ještě za svůj život nepotkala a proto můžeš psát takové blbosti, jaké píšeš. Ono se nadarmo neříká o blondýnách, jak jsou hloupé.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

24. 6. 2008 9:18
Re: Holka milá,

a to jste drela prosim pekne kde ? v kravine, nebo ve slepicarne ? zboznuji lidi, kteri se neochvejne domnivaji, ze jakakoliv jina nez hruba fyzicka prace praci vlastne ani neni, a ze takovi inzenyri, technici, programatori a podobne profese se vlastne cele dny jenom flakaji, protoze nemaji mozoly na rukou ;-D

0 0
možnosti
IH

misaviki

24. 6. 2008 9:05
Souhlas

Vy mi mluvíte z duše. Manžel také podniká, takže vím o čem to je. A patrně podnikatel není člověk, protože o dovolené, volných víkendech a bezstarostných svátcích si můžeme nechat zdát. A výsledkem není ani vila ani mercedes.

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1354x
Píšu, protože můžu, fotím, protože mě to baví
promotion-and-affiliation