Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Harry_sportsman

12. 6. 2008 13:32
Žasnu nad naivitou paní Prachové ...

Nebo jí snad šlo jen o to, aby její článek byl v MF Dnes vybrán do rubriky blog týdne ? To je totiž poměrně snadné - pokud někdo napíše článek, ve kterém pochválí soukromé školy (případně soukromé nemocnice či divadla) má úspěch téměř stoprocentně zaručen ...

Já jsem měl možnost učit jak na soukromé, tak na státní škole, takže mám možnost porovnat . Jak to na té soukromé fungovalo ? Především nebylo podstatné jestli žák něco umí či zda chodí vůbec do školy, ale především to, zda pravidelně platí školné. A pokud jeho rodiče navíc přispěli škole i nějakým tím sponzorským darem, mohl si takový žák dovolit v podstatě cokoliv. 

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

12. 6. 2008 13:42
Pokračování :

Co se týče kvality některých pedagogů: učila tam řada kolegů v často i pokročilém důchodovém věku a především na střední škole učili studenti, kteří na stejném institutu zároveň studovali vyšší odbornou školu ...

Proto jsem tuto školu brzy opustil a přešel na státní školu, kde sice také ne všechno funguje ideálně, ale v porovnání s tou sokroumou školou to vyznívá ve prospěch současné školy asi stejně, jako byste porovnávali Harvard s Technickou univerzitou v Ostravě.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

9. 6. 2008 18:15
Ale, ale

to je tedy rána paní Dagmar. Vy byste nás poslala rovnou do dob před Marii Terezii. Ona to byla, ta mrcha co zavedla povinnou školní docházku. A považte, z ekonomických důvodů.

0 0
možnosti
W

wiki5

12. 6. 2008 14:14
Re: Ale, ale

povina muze byt a k tomu soukroma, co je za problem?

0 0
možnosti
PH

pavel64

9. 6. 2008 15:52
V Brně

V Brně znám dvě soukromé vysoké školy, kde dostuduje každý, kdo zaplatí. Tři zkoušky v jeden den, závěrečné práce píší kamarádi. Ovšem jsou i školy, kde tyto závěrečné práce píší učitelé, zřejmě  v rámci školného.  Ti lidé by dříve ani neodmaturovali. Souhlasím, že kvalita se nakonec musí prosadit, ale do této doby se spíše prosazují podobné instituce.

0 0
možnosti
RP

radim36

9. 6. 2008 15:59
Re: V Brně

A nechodí na ně náhodou jenom ti, co na běžnou nesoukromou vysokou školu schopnostmi nemají ? Já bych v tom takový problém neviděl, tady se jedná o prestiž takových škol. Pokud si zaměstnavatelé povšimnou, že absolventi určité vysoké školy jsou v převážné většině blbci, kteří si ten diplom koupili, taky se k lidem s takovým diplomem budou  příslušně chovat.

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

9. 6. 2008 14:52
aby

to pak nahodou nebylo tak ze soukromnik vsechny ucitele co chtej zvednout plat vyhazi a najme nezkuseny mlady novacky kterym staci suchy z nosu a makaj jak barevny

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

9. 6. 2008 16:02
Re: aby

Jasně. Podnikatel najme na práci nekvalitní zaměstnance. To bude mít na trhu úúúspěch...

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

9. 6. 2008 14:49
dobry den :)

Bohuzel poprve s Vami nesouhlasim (ale karmu davam, jste moje oblibena autorka). Ziji v zahranici a musim rict, ze skolstvi v CR neni spatne. ;-DV

0 0
možnosti
S

sadlomaslo

9. 6. 2008 14:42
No a co takhle:

budou nějaké celostátní testy a ta škola,kde to bude na prd,bude mít míň peněz!!!Vyloučíme z počtů žáků cikány a retardované,aby to bylo spravedlivé....;-D

0 0
možnosti
PM

VitaminS

9. 6. 2008 14:36
2/3

2/3 lidí nedosáhnou na průměrný plat. 85 % by bylo fakt podezřelý

0 0
možnosti
P

podhrazny

9. 6. 2008 14:05
Karma

Ve všech civilizovaných zemích už dávno přišli na to, že soukromá škola nabízí lepší možnosti...

0 0
možnosti
JN

fix

9. 6. 2008 13:53
ano

Jen bych ještě přitvrdil - školy státní, ale s hrazeným školným. Sociální případy pak mohou žádat refundaci. Když je něco zadarmo, nikdo si toho neváží. Více pravomocí učitelům, možnost vyloučit problémové žáky i ze základních škol - povinnost najít školu, která grázla přijme, by dokopala rodiče aspoň k nějaké výchově potomka. A teď mě můžou "všechnozdarmajámámprávo" sežrat.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

9. 6. 2008 14:13
Re: ano

Právo mám, jestli mi ho druzí uznají nebo jestli mám sílu si je vynutit. Soudruzi "všechnozdarmajámámprávo" volí druhou alternativu. je nějakým způsobem možné zbavit se jejich deprimující společnosti? Ať si ta "práva" na cokoli zdarma zajistí sami, mezi sebou, z vlastních zdrojů, z vlastních hlav a rukou. Zatím používají ruce jen k hlasování o tom, co by chtěli a hlavu k řevu před ministerstvy.

0 0
možnosti
PP

Prilezitostny pisatel

9. 6. 2008 13:53
V Nemecku nebo Finsku, Irsku a dalsich

nejsou IMHO soukrome zakladni skoly (myslim masove) a ucitele tam maji rozhodne lepsi podminky. Jde to vyresit velmi jednoduse - poroste by se muselo pridat penez. Ve  jmenovanych statech to udelali, tady nechteji. To je jedinny rozdil mezi nami a temi uspesnymi staty.

0 0
možnosti