Jak to vykvetlo.

Je zelený čtvrtek před velikoncema a u nás v domě pro krásno všechno dávno krásně kvete. V rákosu u našeho rybníčku hnízdí kačenka, srny se každé ráno pasou u nás na pozemku a  ptáčci zpívají v lese u domu svůj koncert.

Naše kočička porodila jedno kotě, je už dáma ve středních letech, letos jí bylo osm let.

Každý den vařím nebo peču. Také buchty s jablky, rybízový koláč, jablka i černý rybíz máme ještě od loňska. Dále dělám bramboráky a zapečeninu z plátků brambor a celeru, které zaliji na pekáčku mlékem a peču 40 minut ve vyhřáté troubě. Pak nastrouhám navrch česnek a přidám nakrájenou mozzarellu.

Na velikonoce udělám pomazánku z mraženého hrášku a žervé, které rozmixuji tyčovým mixérem, pak jednohubky z bezlepkových piškotů s jogurtem a půlkou plátku banánu. Potom koláč s čokoládou a banánem na povrchu a lívance s jogurtem, černým rybízem a cukrem.

Okolo rybníčku je rákos a budou kvést i ostatní vodní rostliny jako je bazanovec, kostival lékařský, vrbovka úzkolistá, ostrožka stračka, pomněnka obecná, orobinec obecný, vrbina tečkovaná, kyprej vrbice, a také plevel bršlice kozí noha a vratič obecný. U lesa pak keře střemchy obecné a u řeky netýkavka žláznatá. Rybníček je plný ryb, kaprů, amurů, štik, úhořů, línů a plotic, které denně krmíme nakrájeným chlebem.

Hmotné statky jsou vidět jen skrze přírodu.

Za měsíc a půl se budeme s Pavlem brát a sháníme teď vše potřebné na svatbu.

Okolo domu k užitku vykvetly nacisy, které mám v domě pro krásno ve váze. Dům k užitku se bude na jaře prodávat. Pavel zasadil okolo domu pro krásno několik ovocných strmů a keřů černého rybízu.

Zatím luštím sudoku, čtu, vykládám karty, chodím na procházky a cvičím.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jitka Pozděnová | čtvrtek 18.4.2019 11:24 | karma článku: 8,34 | přečteno: 238x
  • Další články autora

Jitka Pozděnová

Filozofie hodnot - 2. díl.

24.8.2020 v 5:49 | Karma: 7,74

Jitka Pozděnová

U smrti.

25.7.2020 v 9:54 | Karma: 8,32