Duše.

Duše je na povrchu těla. Muž, co se týká citu je dutý, žena je plná, cituplná, intuitivní. Charakter je naopak u muže uvnitř a u ženy vně. Žena myslí všechno v životě zdravotně a muž finančně.

Fyzické utrpení začíná duševně a končí tělesně, např. zranění těla a porod. Duševní utrpení začíná tělesně a končí duševně, např. duševní nemoci atd., které se týkají charakteru, jaký člověk je. Pokud je to zranění nebo duševní nemoc k smrti a člověk nehřeší v nějakém přikázání úplně je ohodnocen Pánem Bohem a spásou. Inteligence, zájem o nějakou práci, studium zvířata nemají, schopnost se učit ani fyzicky pracovat. Umění a učení u lidí začíná tělesně a končí duševně, narvat to do té hlavy. Sport a fyzická práce začíná duševně a končí tělesně, to tělo někam dotáhnout. Intelekt hodnotí lidé, největší práce je umění, učení, pak sport a nakonec fyzická práce. Rozum ve víře v Boha vede ke spáse a hodnotí ho Pán Bůh, chytrost v životě bez boha se dělí na inteligenci a rozum, které oboje hodnotí lidé, muži rozum a ženy inteligenci. Důležité je, co se líbí Bohu a ne lidem a to se nakonec líbí i lidem. Co se na začátku nelíbí lidem, se nakonec líbí Bohu i lidem.

Typ pro krásno, užitek.

Rozhodovací blok je daný v každém z nás, někdo je nastavený typ volit krásno, jednotliviny, jednat rázně. Jiný je pro užitek, volí všeobecné, v rámci kterého bude všechno ostatní přidáno, patří k tomu ohleduplné jednání. Lidé jsou všelijak půlení, atd. Jsou to často mistři, vedoucí v životě, ale je psáno v bibli, nenechávejte si říkat učiteli, mistře, atd. je jen jediný váš mistr a učitel, Ježíš Kristus.

Schůdky k pokoře.

Falešná pokora je špatně. Pokořit se jen na chvíli, protože to by bylo moc jednoduché, aby to šlo napořád. Jestliže se pokořím a mám hned všechno se Pánu Bohu nelíbí. Ukáže mi, že nejsem vyvolená, a proto to nakonec nejde. Je potřeba těch schůdků k té chudobě v duchu, pokoře. Lidé však dělají i pokoru, protože to jinak v životě nejde, je to ale jen dočasné. Ty schůdky jsou lidé, pokud vztahy nejsou dobré, Bohu se požehnání v pokoře nelíbí.

Ve filmu oskarového režiséra Luise Bu'nuela Viridiana představitelka vyrůstá v klášteře, kde žije vírou a chce jít v životě příkladem. Ve svém domě dělá hostiny, které jsou odmítnuty společensky významnými a bohatými lidmi, pozve proto na hostinu všechny chudáky, mrzáky a žebráky z okolí, jak praví bible. Nadělají na hostině velkou škodu a všechno se obrátí proti Viridianě. Těmi schůdky k pokoře jsou lidé.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jitka Pozděnová | neděle 23.10.2016 3:50 | karma článku: 11,29 | přečteno: 467x
  • Další články autora

Jitka Pozděnová

Filozofie hodnot - 2. díl.

24.8.2020 v 5:49 | Karma: 7,74

Jitka Pozděnová

U smrti.

25.7.2020 v 9:54 | Karma: 8,32