Nosím roušku - chráním Tebe. Vem si roušku, ochraň mne.

V době protiepidemických opatření COVID-19 SARS2 je nezbytné, aby se všichni občané řídili dodržováním nařízených karanténních opatření. A nosili roušky....

To by mělo být samozřejmostí při vstupu do obchodu, na úřad, do lékárny nebo ordinace a při použití hromadné dopravy nebo taxislužby. Bohužel se opakovaně na poliklinice i mimo ní setkáváme s lidmi, kteří tato doporučení nerespektují, nebo se za nošení roušky stydí. Ostych ale není za daných okolností vůbec na místě. Tím, že roušku nosíte naopak vyjadřujete svoji solidaritu s okolím a chráníte především ostatní občany před možným zdrojem nákazy.
V případě, že jste sami nebo jen s blízkou osobou v přírodě nebo v domácnosti, pak nošení roušky nebo podomácku zhotovené masky naopak nedoporučujeme. Kapénky s možnou infekcí totiž maska zachytí a vy je při nádechu opět vdechujete - dochází tak cirkulaci infikovaného vzduchu (pokud ovšem nemáte masku s výdechovým ventilem).
Za nošení roušek a masek se tedy rozhodně nestyďte. Je to jedna z mála věcí, jak můžete přispět ke zpomalení počtu nakažených osob.
Zkrátka platí: Nosím roušku, chráním Tebe. 
A dodejme: Vem si roušku, ochraň mne.
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Potužník | úterý 17.3.2020 11:39 | karma článku: 16,96 | přečteno: 711x