Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Karel2002

17. 10. 2010 21:03
Mně štve, jak představitelé ODS celých 20 let lidem lžou

např. http://www.youtube.com/watch?v=8jR22gbigUs...toto je odeesácká klasika. Ale ono to nebylo jenom lhaní posledních 5 let, ODS splu se Schwarzenebergem (ODA) a Kalouskem (KDU-ČSL) jsou zodpovědní i za téměř veškeré dluhy vzniklé už v 90. let vinou tunelování, džusování podniků a následného krachu bank, které bylo třeba sanovat (onen bankovní socialismus, který měl udržovat Potěmkinovu vesnici "ekonomického zázraku" ODS 90. let). Svést všechny své dluhy, všechny zlodějské kožené, železné, krejčíře...na nenažrané a líné nezaměstnané, matky s dětmi, nemocné, státní zaměstnance....je docela velký kumšt a velká drzost, která by, troufám si tvrdit, na Západ o našich hranic neprošla. Duševně normální člověk tzn. jedinec s určitou mírou inteligence, přehledem a hlavně slušný a mravný),  nemůže akceptovat ODS i její poskoky ˇ(TOP, VV...dříve to byla SZ). Takže . co to je za lidi? Zlodějíčkové z 90. let a jejich rodinky? Přešťastní restituenti po prastrýčkovi? Lidé chudí duchem?

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

17. 10. 2010 21:18
Re: Mně štve, jak představitelé ODS celých 20 let lidem lžou

Jen pro Vaši informaci, do roku 1998, kdy vládla ODS, žádné dluhy nebyly, protože premiér Klaus udržoval tzv. vyrovnaný rozpočet. Nevím, kdo Vás podobnými nesmysly, jaké jste tady splácal dohromady, krmí, ale věřím, že to nemyslíte zle, pouze Vám zatemnila mysl možnost, že možná můžete přijít o práci nebo někdo z Vaší rodiny nebo tam máte matku s dítětem apod. V takovém případě je pochopitelné, že se hněváte, ale s dluhy, konkrétně s přibližně s osmi sty miliony dluhů, se prosím, obraťte na sociální demokraty. To ti nám "prožrali" současnost v době, kdy byla naše republika na vzestupu ... Tolik na vysvětlenou. Přeji dobrou noc ...

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

17. 10. 2010 10:31
hezke, souhlas a karma

Me taky stve, jak socialisti opakovane lzou (treba uz tim, ze vydavaji otazky patrici jinym volbam za ty aktualni - viz. ted a nebo poplatky). Psal jsem to tom nedavno taky:

http://petrhajek.blog.idnes.cz/c/159170/CSSD-stale-nechape-volebni-system.html

.

Jinak je jasne, ze lidi maji jasno, ze by se (tak nejak obecne) melo setrit a neco delat. Ale beda, kdyz se to dotkne jich. Takhle to prece nikdo nechtel. To jim meli rict, ze setrit nebudou jen TAMTI ONI, ale i sami volici. To prece neni fer....

Je jasne, ze se budou socani prsit, ale zadne referendum o vlade a Necasovi to nebylo. A nechapu, ze lidi berou jejich styl, kdy oni mluvi o dialogu a projednavani veci, ale ten v jejich podobe vypada "My jsme rekli ze to chceme takhle a tak to tak udelejte." A kdyz nekdo (logicky) rekne ze ne, tak jsou desne urazeni a zacnou mluvit o nulove toleranci apod. A Bohus je mozna uhlazenejsi, nez Jyrka, ale jinak je uplne stejny.

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

17. 10. 2010 10:35
Re: hezke, souhlas a karma

Diky Petre, vyborne jsi to shrnul a ja naprosto souhlasim :-) ... Tvuj blog jsem cetl R^, drive chtel napsat neco podobneho, ale po Tvem blogu nebyl duvod, skvele jsi to podal a presne tak socialni demokracie jedna ... Jak koukam, tak tady v diskusi taky zatim diskuteri prilis nepochopili ... Me nestve vysledek techto voleb ... je transparentni a dalo se cekat, ze to tak dopadne ... Me stve, ze porad u nas plati, delejte reformy, ale hlavne, kdyz se me nebudou tykat, ze ostatni prichazeji o praci a zmensuje se jim plat, "cert to pal" ... Zkratka, v parlamentnich volbach se cosi povedlo, ale stale jeste nebylo zrejme tak zle, aby lide pochopili stav veci ... No nic, pockejme par let a pak uz snad i ti nejzavilejsi pochopi ...

0 0
možnosti
B

benito.juarez

17. 10. 2010 9:40
Já bych to zjednodušil.

Na komunální úrovni se přece nevolí podle podle toho jak se strana prezentuje v médiích, ale volič obvykle své kandidáty vybírá na základě osobních zkušeností. Tím se vysvětluje propad VV, které sice mají výbornou mediální prezentaci na celostátní úrovni, na komunální úrovni, však za nimi není nic.

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

17. 10. 2010 10:22
Re: Já bych to zjednodušil.

Určitě je znalost kandidátů na komunální úrovni důležitější, proto v malých obcích, kde se zná každý s každým, vítězí třeba nezávislí, protože to je o lidech. Ale myslím si, že s roustoucí velikostí města se znalost kandidátů možná přeceňuje. Jak jinak si vysvětlit úspěch sociální demokracie v těchto volbách? Že by zrovna tam byli lidé bezúhonní, kteří dnem i nocí nemyslí na nic jiného, než na blaho občanů, tomu nevěřím ... s rostoucí velikostí města jde opět o programy a strany jako takové ...

0 0
možnosti

rezjir rezjir

17. 10. 2010 9:25
mimochodem

vláda nemůže od prosazování toho, k čemu se zavázala ve vládním prohlášení, ustoupit.

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

17. 10. 2010 9:27
Re: mimochodem

No, to nemůže a neustoupí, ale bude to mít teď mnohem těžší ...

0 0
možnosti
G

Gašpo

17. 10. 2010 9:12
Mám trochu iný názor

Predovšetkým to, že sa európe darí a nastúpia zase socialisti považujem za poriadny blábol.;-D

A výsledok volieb je v poriadku. Oranžoví možu predčasne jasať na úspechom v senáte, ale ak to aj druhé kolo potvrdí, nebude to žiadny súper pravice, ale prachobyčajný "zdržovač".

Výprask ODS len prospeje. Hlavne v komunálnej politike je zamorená kmotrami a chobotnicami, ktorých by bolo veľmi ťažké sa zbaviť inak, než ich odpojiť od korytovodov.

Ak sa dívam ďalej než na špičku nosa, tak výsledok volieb vidím pozitívne.;-)

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

17. 10. 2010 9:26
Re: Mám trochu iný názor

Jste optimista, který si zřejmě každou prohru dovede odůvodnit, k tomu Vám nelze, než blahopřát ;-) ... Proč si myslíte, že se Evropě daří špatně ... Pracuje snad mnoho lidí víc, než 8 hodin denně, nechodí do důchodu v produktivním věku, nejezdí si kdekoliv a kdykoliv ... Fakt, myslím, že jsme na tom, oproti třeba Asii nebo Africe strašně špatně ... :-P

0 0
možnosti
ŠF

stev

17. 10. 2010 9:02
Pokud je jako reformy vydáváno jen a pouze krácení platů, ..

... tak to evidentně žádné reformy nejsou. Koneckonců, jak jsem pochopil z posledních čísel, zadlužení ČR jen za poslední dva měsíce opět dramaticky vzrostlo.

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

17. 10. 2010 9:27
Re: Pokud je jako reformy vydáváno jen a pouze krácení platů, ..

Krácení platů a vyhazování lidí jsou dvě metody, po kterých, bohužel, sáhne jakýkoliv management, jakéhokoliv podniku a nedivme se, že i vláda ve svém "státním" podniku ...

0 0
možnosti
1

1absolutus

17. 10. 2010 9:00
Prý politický klid.

Tvrdíte, že jste z Ostravy, ale píšete jakobyste bydlel v Grónsku.;-D

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

17. 10. 2010 9:28
Re: Prý politický klid.

Teď je tady na severu taková zima, že mám někdy pocit, že bydlím v Grónsku ... ;-D

0 0
možnosti
ILD

Inženýr lidských duší

17. 10. 2010 8:08
jasne, ze je vse pri starem

a nic se nezmenilo, protoze to ani nejde ... kdybyste mily pane Potoczny studoval sociologii a typologii lidi, tak byste se po kazdych volbach nedivil (a neskakal z bezmezneho nadseni do nastvani). ale protoze vy nebo vam podobni blogeri a diskuteri radeji budou cely zivot plkat o vecech, ktere jsou pro ne "strasne" dulezite (napriklad budou cely zivot resit neresitelne), tak pak vam nezbyva, nez po kazdych volbach zase hledat viniky svych problemu vsude jinde, nez ve vas.

0 0
možnosti
KJ

zpetak

17. 10. 2010 8:26
Re: jasne, ze je vse pri starem

Zcela trefne pane. Nevim, jak si to lide typu pana autora predstavuji. Vzdyt je to logicke.Lide vlastne meli tech dinosauru dost a tak volili staronovou a antidinosaurovskou stranu. Cekali zmenu.Ona prisla.Skrtani na vsech frontach,propousteni, skokove zdrazeni el.energie a vodneho a stocneho.Zadna vize do budoucna ( i pan premier, urcite guru pana autora, o tom hovoril) A pan bloger pise cosi o kvalite volicstva.Vi toho o lidech opravdu malo.Je mlady,treba se nauci.

0 0
možnosti
KJ

zpetak

17. 10. 2010 7:54
Vy jste volic,

ktery je urcite ochotny z ideologickych duvodu si nechat snizovat plat .Tak si jej nechte snizit , odevzdejte premie ( rusky film "Premie") a neotravujte !

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

17. 10. 2010 9:35
Re: Vy jste volic,

Ja odevzdam mesicne mnohem vic dani, nez bezny smrtelnik nebo, chcete-li "obycejny obcan". Takze me laskave neskolte co a na koho mam odvest a co si mam snizit. Ja chci, aby za me dane ve statni sprave pracovali lide, kteri tam nebudou sedet jenom proto, ze je nekdo zamestnal a delaji, ze delaji. Takovi lide patri na pracak a ne do prace. Vlada zatim neumela vic, nez temto lidem alespon snizit plat, coz je transparentni manazersky tah, jednoduchy a jasny. Az na tom nase firma bude spatne, tak si budu muset samozrejme plat snizit nebo firmu zrusit a potom budu plati mene nebo zadne dane, takze na statni pracovniky bude zase min ... naucte se pocitat mily pane a neotravujte ... ! :-)

0 0
možnosti
N

Nika.meil

17. 10. 2010 6:47
Ano

Trefné R^;-)

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

17. 10. 2010 9:35
Re: Ano

Děkuji. :-)

0 0
možnosti