Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tekanna

29. 1. 2009 17:45
Dobrý, i když...

Ač aktivní cyklistka, nepatří spinning mezi moje oblíbené sportovní aktivity. Mnohem raději se potím doma na cyklotrenažeru na své silničce a při vlastním tréninkovém plánu (když už je tedy počasí opravdu na draka). Nic proti spinningu a instruktorům, v našem fitku jsou perfektní...Vybavení a různé úrovně podle stupně "pokročilosti" také hodnotím velice kladně. Stejně tak krok vstříc v podobě upravené doby, náplně atp. vůči lidem , kteří si chtějí zacvičit v polední pauze.

Nesedí mi však sdílení uzavřeného prostoru s masou propocených lidí a nadiktovaným tempem. Jako občasné zpestření to však beru, i když spíš v 1,5-hodinové kombinaci s kruhovým nebo core-tréninkem.

0 0
možnosti
RP

Robert Pospíchal

29. 1. 2009 18:07
Re: Dobrý, i když...

Tady se názory cyklistů hodně rozcházejí, podle mých zkušeností je to tak 50:50. Půlka jich je jako Vy, ta druhá spinning využívá přes zimu hlavně na posilování a udržení kondičky. Já osobně mám spinning raději než cyklistiku venku. Divné, ale je to tak :-) Proč? a) po silnici nebudu jezdit, nenách se zabít a do nejbližšího lesa to mám daleko, takže z časového důvodu je spinning ideální b) na spinneru se soustředím jen na "jízdu" a nemusím dávat bacha na stabilitu, takže o to víc si zamakám a koncentruji se i na dýchání. Jistě, venku je venku, ale i v létě se dá na zahradě udělat hodně zajímavá hodina spinningu :-)

0 0
možnosti
RB

RBE_CZI

29. 1. 2009 15:08
Výborný

článek.

Zejména je smutnou pravdou to, že málokterá fitka, kde se jezdí spinning, mají hodiny vyloženě zaměřené pro začátečníky... pak opravdu potkávám na svých hodinách lidi, kteří skoro masochisticky čekají, že je po hodině budou muset odvážet...

Jsou docela překvapeni, když zjistí, že spinning může být super, že se jim to ohromně líbí a že odejdou po svých! :-)

Jestli to ale nebude tím, že já zrovna jezdím hodiny zaměřené speciálně na začátečníky :-D ;-)

Takže kdo je z Ostravy, tak se zastavte, nebudete litovat ;) :-). Btw., článek jsem prolétl jenom v rychlosti, pokud to tam je, tak se omlouvám, ale jenom bych dodal, že zásadní složkou dobré hodiny je dobrý instruktor. Ten, který nezohlední to, že má začátečníka na hodině, tak tomu se obloukem vyhněte. Bohužel - většinou po první hodině to lidi po úděsném zážitku se "řvoucím magorem" vzdají.... Pěkný den, RB.

0 0
možnosti
RP

Robert Pospíchal

29. 1. 2009 16:29
Re: Výborný

Dík za komentář ;-)

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

29. 1. 2009 13:53
Já na tom byl jednou...

Strach z přístroje jsem tedy vůbec neměl, protože byl podobný těm kolům z "normální" posilovny, ale co mě vyděsilo, tak byli někteří týpci, co byli vybavení jak na Tour, tzn. včetně nášlapných pedálů.

Jak jsem říkal, strach ze stroje nikde, ale ten přišel po první záběru, když kolo nekladlo odpor na který jsem zvyklý ze silničního a dělalo mi problém šlapat. Jenžo to bylo úplný prd proti tomu, když jsme skončili. Jenom jsem tam seděl, nemohl se pustit a psíma očima sjížděl ostatní a tipoval, kdo by mě tak mohl sundat a usadit do auta. ;-D8-o;-D

0 0
možnosti
RP

Robert Pospíchal

29. 1. 2009 13:56
Re: Já na tom byl jednou...

;-D;-D;-D hezky pospané pocity ;-) Ten problém je nejspíš v tom, že jste na tom byl jen jednou. Ale jak píšu, pokud Vás to nechytlo, nemá cenu se přmáhat. Dík za komentář ;-)

0 0
možnosti
JD

pedr64

29. 1. 2009 12:59
pane autore

dá se spinning co do zátěže nějak porovnat s běžnou cyklistikou?Nebo je zatížení takové, že i ten, kdo pravidelně jezdí, je v pozici vyflustnutého začátečníka?

0 0
možnosti
RP

Robert Pospíchal

29. 1. 2009 13:03
Re: pane autore

Dobrý cyklista nemá se spinningem obvykle problém, protože má již nějakou kondičku. Spinning je skutečné jizdě na kole nejblíž ze všech indoorových aktivit. Oproti jízdě venku se spinning liší hlavně v tom, že je intenzivnější (za hodinu vydáte zhroba tolik, kolik venku za 4 hodiny normální jízdy) a pak je potřeba dávat pozor na správné seřízení kola, techniku stylů a odhad zátěže. Ale to se dá krásně zvládnout. Doporučuji určitě vyzkoušet ;-)

0 0
možnosti
JA

chytryhorak

29. 1. 2009 12:45
Jo, je

to tak. Ještě přidejte cyklistické rukavice. Sice je totálně propotíte (pokud ne, tak jste tam byli zbytečně), ale nekloužou ruce. Když je kvalitní instruktor, tak máte v krvi víc endorfinů než unesete. Spinningu zdar.

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2107x
Člověk konzervativních politických i osobních názorů a hodnot.
_______________________________________________