Diskuse

Muž a domov

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Radek Radar

24. 11. 2007 16:44
RADAR NA HRAD !

Ano ano, zpívám si taky s tou naší komickou ministryní obrany-součástí ještě komičtější slepenecké vlády:

RADAR NA HRAD, HURÁÁÁ [>-]

0 0
možnosti

David

24. 11. 2007 16:25
Velmi...

dobrej clanek. Bohuzel tech "duchodcu" v Cechach jakehokoliv veku je prilis moc. Svejk slavi... :-(

0 0
možnosti

Alfred

24. 11. 2007 11:01
S autorem souhlasím

radar sem, radar tam, mám dojem, že v kraji je zvykem se raději nebránit a počkat, až problém vyhnije a vyřečí jej někdo jiný. Prý je nás málo. V médiích jsou mnohem častěji vyzdvihováni a vzpomínáni ti, co sice trpěli ,ale nic proti tomu neudělali, byli vlastně náhodnými obětmi a měli smůlu než ti, co se aktivně bránili se zbraní v ruce / ať už tady nebo v cizině / . Ti v médiích nijak oslavovaní nejsou. A na Mašíny se ještě kydá špína. Když odbojář za Hitlera probodl chlapa, kterej jenom zavolal "pomóc, nepřítel Říše!", tak by musel být taky považován za vraha. Zabil přece nevinného člověka, který ani nebyl ozbrojen!

0 0
možnosti

Robert Pospíchal

24. 11. 2007 12:44
Re: S autorem souhlasím

Dobrý den. Děkuji za Váš prima komentář ;-)R^

0 0
možnosti

petrmalyx

24. 11. 2007 8:43
Priklady

Piloti RAF, Vojaci u Tobruku, legionari v Rusku a ve Francii (WW I) Marsal Radecky a ceske pluky, Bitva u Sadove, kde taky bojovalo mnoho cechu. Tricetileta valka. Bitva u Mohuce... Cim hloubjeji jdeme do historie, nachazime dlasi a dalsi hrdiny. Husite byli jen jakasi loupeziva banda, ktera znicila, na co prisla.

0 0
možnosti

Robert Pospíchal

24. 11. 2007 10:02
Re: Priklady

Pokud jste dobře četl, můj článek je věnován hlavně o bránění domova. Kolik z Vámi zmiňovaných slavných bitev čeští muži vedli doma? Když šlo o skutečné ohrožení naší země, česká vojsky se až na Vámi uvedenou loupeživou bandu raději vzdala. A to smutné, ať již k tomu měli důvody jakékoliv, nemyslíte?

0 0
možnosti

Baggerfuhrer

24. 11. 2007 2:42
2

Jen je to platne v situaci, ze existuje takova autorita, ktera agresora zastavi, a tou CR neni v zadnem pripade. CR se neumi (a jeji cast ani nechce) sama  ubranit v pripade napadeni. A bohuzel v historii neexistuje priklad zeme, ktera by se ubranila agresi, bez vule k obrane. Takze vyhlidky - nic moc.

0 0
možnosti

Baggerfuhrer

24. 11. 2007 2:42
Radar, historie atd.

Pokud neni tedy TEN radar pro nasi obranu, je PROTI nasi obrane? Kdo skutecne vi, co TEN radar umi a neumi? Ja bych nechtel CR podcenovat, ale v zaplave zprav a napr. blogu tady se mi Cech jevi jako knedlik, ktereho zajima nejaka svatba Paroubka vic, nez zasadni otazky narodni bezpecnosti, nebo eventuelni vybuch jaderne hlavice nad hlavou nasi, nebo nasich spojencu.  A ohledne nasich vetranu, to si radsi necham pro sebe, neb z duvodu budoucnosti by bylo lepsi nasi povalecnou minulost snad radeji zatajit. A ohledne radaru - samozrejme, ze radar sam nic neresi, jen zvysuje sanci na preziti v pripade ojedineleho utoku. Nic vic, nic min. Ale vetsina CR zda se, by volila neutralitu, ktera ale neni samospasitelna, a sama o sobe nikdy nikoho neochranila, jen bylo vic jasnejsi, kdo je agresor.

0 0
možnosti

důchodce

23. 11. 2007 22:56
pro autora

Pokud jsem tedy dobře pochopil Váš článek, je to Váš hlas pro radar. V tom případě jste vedle, jak ta jedle-jak říkávala moje babička. Onen radar není ani náhodou pro "naší" obranu. Čiže paradoxně k Vaší zmínce o cestě do pekel je onen radar jeho velkou, ne-li rozhodující součástí. Neboť, jak je Vám patrně známo, je určen pro ochranu USA. A propo, myslíte skutečně vážně, že armáda ČR by byla schopna (zvláště pod vedením současné ministrině války)  či spíše mocna jakési obrany státu? Byl jste na vojně-tedy vojákem? Obávám se, že Vám nezbude, než si vskutku dát kytku za ucho, sednout na zem, skřížit nohy a vyčkat, přijde-li snad náhodou někdo vyjednávat. V každém případě přeji hezký den (a dobré pořízení);-D

0 0
možnosti

Robert Pospíchal

23. 11. 2007 23:11
Re: pro autora

Pokud je mi známo, radar není určen jen na obranu USA a je součástí celého obranného komplexu. O úrovni naší armády si nedělám žádné iluze, sami se z toho marastu ale určitě nedostaneme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2107x
Člověk konzervativních politických i osobních názorů a hodnot.
_______________________________________________