Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

4. 1. 2009 13:07
Pane Pospíchal

Možná míříte hodně vysoko a chcete se dotknout hvězd. Proto musíte napsat nějakou oslavnou ódu na některého z našich politiků - navíc úplně zbytečně, k ničemu vám to nebude.

Vězte, že jste si zvolil špatný příklad. Žiuje v této zemi spousta lidí, kteří zde zaslouží pochválit, ale z našich vrcholných politiků to žádný není - nebo aspoň o tom nevím, že by nějaký takový existoval.

0 0
možnosti
RP

Robert Pospíchal

4. 1. 2009 13:29
Re: Pane Pospíchal

Pokud míříte kam se domnívám, tak vás mohu ukldnit, žádné politické ambice nemám ;-)

0 0
možnosti
XX

xaeris

4. 1. 2009 12:02
Poslušně hlásím, jsem čestný politik?

Tak prý hájí Vondra zájmy EU správně a čestně.A na tu správnost a ČESTNOST jste přišel jak?Jako člen ODS, nebo jako příslušník UCK,  nebo jako radarový agitátor, nebo?A když nám tu Vondra vyhrožoval znovuzavedením vojenské základní služby, pokud si nenecháme líbit radar, to vám také přijde jako správné a čestné?Trochu podivné "Poslušně hlásím" Vondrovlezdozadkovství, tedy nejméně, podivné.:-/  

0 0
možnosti
A

AncientMariner

4. 1. 2009 12:04
Re: Poslušně hlásím, jsem čestný politik?

R^

0 0
možnosti
ZK

SID09

4. 1. 2009 12:00
Taky si myslím

Dodnes se Saša nikdy nedokázal oprostit od své nenávisti k Rusku - a to dokonce i na veřejných vystoupeních. Všechny předešlé problémy Ukrajiny s Ruskem ( ohledně dodávek plynu ) byly každoročně formulovány jako vydírání ze strany Ruska. Dnes už se jaksi nedá pod tíhou důkazů konstatovat nic jiného, než že Ukrajina krade plyn a chce jej od Ruska za výrazně nižší částky, než za které je odebírá zbytek Evropy. Bublina lží splaskla a s barvou se muselo ven. Sice nevím jakým způsobem by EU dokázalo  Rusku nařídit dávat novému potencionálnímu spojenci plyn a za jakých podmínek, ale že zarytý nepřítel Ruska dokázal už konečně po letech osočování přiznat, že Rusko bylo v obdobných sporech vždy v právu, je opravdu potěšitelné.  

Pokud Saša začíná už dokonce i sám myslet ( byť pod tíhou faktů ) a ne jenom papuškovat někým podstrčená omílaná klišé, je to určitou, leč pouze drobnou, nadějí do budoucna.

0 0
možnosti
A

AncientMariner

4. 1. 2009 12:05
Re: Taky si myslím

On se ani Vondra nezmění do dob než většina jeho příjmů bude v USD... Vždyť je to vřejné tajmeství pro koho Vondra pracuje a lobuje...

0 0
možnosti
VH

Totedyne

4. 1. 2009 11:47
řešení je jiné

Evropa určité možniosti na řešení má. Ty vondrovy bláboly řešením nejsou. Evropa si může u Gaspromu vyjednat na ukrajinské hranici možnost kontroly výše dodávek. A Ukrajinu může pomocí své obchodní síly donutit, aby nekradla plyn určený pro jiné odběratele.

0 0
možnosti
A

africkysbor

4. 1. 2009 11:44
LÍBILO SE MI ŽE VONDROU NEBYLO ZMÍNĚNO US PRDELOLEZECTVÍ

Tím jsem byl příjemně překvapen, ne tím, že se neleze do zadnice Rusům či Ukrajině, ale spíš Američanům,tak jak je běžné od pána Vondry slyšet./ Když už dostává za svojí činnost US vyznamenání../:-©

0 0
možnosti
RP

Robert Pospíchal

4. 1. 2009 11:46
Re: LÍBILO SE MI ŽE VONDROU NEBYLO ZMÍNĚNO US PRDELOLEZECTVÍ

Vondra měl vždy a stále má k USA velmi blízko. Pokud by se stal, jak se spekuluje, novým generálním tajemníkem NATO, byla by to bomba.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

4. 1. 2009 11:38
...

Vondra cosi blábolil, že lze nahradit jeden ruský plyn jiným ruským plynem, ale nic nevyřešil. Jeho kecy byly určeny spíš odeesákům, kteří věří všem blábolům, nikoliv obchodníkům s plynem. Dopravit ten jiný ruský plyn severní či jižní cestou je dost nákladná záležitost, pravděpodobně ani na ní neexistují dostatečné kapacity. Proto se nyní buduje na severu plynovod do Německa. Je otázkou zda tato diverzifikace bude mít pro ČR větší pozitiva, nebo negativa. Při transportu přez ČR (do Německa) totiž musí přepravce v ČR platit daně.

0 0
možnosti
RP

Robert Pospíchal

4. 1. 2009 11:39
Re: ...

Seznamte se prosím s veškerými fakty a pak pište komentáře :-)

0 0
možnosti
J

jirkaknop

4. 1. 2009 11:33
Souhlas

tentokrát jsem se také divil , že byl vyjádřen jasný postoj. Kromě toho by nám z takového neoficiálního "arbitrování" plynuly jen nevýhody(nakonec by se obě strany vymlouvaly na nás). Pokud nám dá Rusko i Ukrajina právo za ně smlouvy sjednat a dají nám přístup k veškerým materiálům , je to věc jiná. Takto by jen ten horký brambor byl na nás. Jinak je v tom také politika Rusko-Ukrajinských vztahů.

0 0
možnosti