Vážený pane ministře Řebíčku.

       Ač se o to hodně snažím, nemohu pochopit, jak je možné, že Vaše ministerstvo nemá zaměstnance, který by byl oprávněn provést odborný posudek v oblasti dopravy. A udivuje mě, že ani Vy, ani Váš první náměstek o tom nemáte ani ponětí.

       V červenci jsem se na Vás obrátil osobním dopisem. Požádal jsem Vás, zda byste mi mohl zařídit expertní posudek značení na křižovatce, neboť mraky řidičů a dokonce i dopravní policisté, dávají za pravdu mému výkladu, v rozporu s výkladem justice. Jelikož jsem jen zázrakem nepřišel o život, ale teprve soudy mi jej postupně ničí, chtěl jsem výklad skutečného odborníka, který by přesvědčil buď mě o chybě, nebo soudce o nutnosti obnovy řízení.

       Uprostřed prázdnin jsem dostal od Vašeho prvního náměstka požadovaný expertní posudek situace uvedené křižovatky. Protože problém je už čtyři roky mým každodenním chlebem, našel jsem okamžitě řadu chyb a spekulací. Proto jsem sepsal námitky a požádal o vysvětlení.

       A tohle jsem obdržel. Sice na hlavičkovém papíře prvního náměstka, ale s nečitelným podpisem zhotovitele v zastoupení.

       " K Vašim námitkám lze jen uvést že stanovisko Ministerstva dopravy je v souladu s platnou právní úpravou , není důvod je měnit a i nadále na něm trváme. Rozhodně však nelze souhlasit a Vaším tvrzením, že zadáním bylo provedení expertního posudku. Ministerstvo dopravy není subjektem oprávněným k provádění odborných posudků v oblasti dopravy. Jedná se pouze o stanovisko."

       Tak pravil úředník. Zatím se tedy obrátím na lampárnu a na Ministerstvo dopravy zřejmě až budu mít problém s prostatou.

Autor: Pavel Pospěch | úterý 18.12.2007 15:00 | karma článku: 17,09 | přečteno: 1566x
  • Další články autora

Pavel Pospěch

Celosvětové šílenství.

16.2.2021 v 17:40 | Karma: 29,22

Pavel Pospěch

Je čas utratit Neviditelného psa.

29.5.2019 v 12:10 | Karma: 22,33

Pavel Pospěch

Děkuji za Milion chvilek.

5.5.2019 v 21:00 | Karma: 27,08