Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nepolitik

4. 1. 2008 18:48
Za všechno může opravdu Klaus?

Může mi někdo říci o čem rozhodl Klaus aniž by to schválila vláda nebo Parlament? Ústava čl. 76 (1) Vláda rozhoduje ve sboru (2) K přijetí usnesení vlády je potřeba nadpoloviční většiny všech jejich členů. Kolik hlasů měl Klaus ve vládě? Odpovídám jeden. Takže mu přisuzujete přímo nadpozemskou moc. Mám k Václavu Klausovi řadu výhrad, ale nadpozemskou moc mu nepřisuzuji.

0 0
možnosti

pospěch

4. 1. 2008 18:54
Re: Za všechno může opravdu Klaus?

Promiňte, ale zřejmě reagujete na nějaký jiný příspěvek.?

0 0
možnosti

slon

4. 1. 2008 15:24
děkuji

za článek, je přesný. Máte karmu.

0 0
možnosti
PJ

Karel

4. 1. 2008 13:03
Otec Ubu

Trochu mi vadí, že odpůrcům VK přičítáte 2 argumenty, které pak hravě vyvrátíte. Klausovi se vyčítá leccos, některými intelektově slabšími jedinci i ty vaše dvě výtky, já mu mám za zlé jiné věci. Na Klausovi mi nevadí jeho názory, vadí mi jeho osobnost a některé postoje a činy, které z nich vycházejí. Klaus neuznává (spoluz)odpovědnost za jakýkoliv nezdar - nepovedená privatizace, podvody s topnými oleji, špatné nastavení bankovního systému, vytunelování  desítek velkých firem , bank a fondů, rozklad kapitálového trhu, špatný přístup k lákání zahraničních investic, podvody ve financování strany, jejíž byl přesedou... To vše se dělo v době, kdy byl pan Václav Klaus předsedou vlády, nejvyšším exekutivním úředníkem v zemi. Za nic z toho nikdo ani slůvkem nepřiznal sebemenší zodpovědnost. Naopak na celou zemi shlíží s  blahosklonným sebevědomým úsměvem a je favoritem nadcházející  prezidentské volby. To nejsme ve hře Alfreda Jarryho Otec Ubu, to je česká realita 2008.

0 0
možnosti
PJ

Karel

4. 1. 2008 13:09
Re: Otec Ubu

Ale, abych vás uklidnil, pokud bude VK zvolen prezidentem, žádný duševní úraz to pro mne nebude. Žijeme v demokracii, prezident můj život ovlivňuje pramálo. Nanejvýš si něco pomyslím o soudnosti některých svých spoluobčanů. Toť vše.

0 0
možnosti
NB

j@ck

4. 1. 2008 11:48
ja bohuzel neutralni byt nedokazu

Ackoliv patrim do klubu spise radikalnich "antiklausovcu", tak Vas nazor mne tesi. Ja toho cloveka bohuzel nedovedu vnimat bez emoci. Muj barometr proti jesitnosti, sebestrednosti a pokrytectvi je asi jeste citlivejsi nez vas a adoraci Vaclava Klause nekterymi jeho priznivci povazuju kdyz ne primo za deficit inteligence, tak alespon za neschopnost vnimat realitu

0 0
možnosti

sims

4. 1. 2008 13:34
Re: ja bohuzel neutralni byt nedokazu

Třeba jsou do VK zamilovaní, láska, ta je slepá. A pokud by to bylo z lásky budiž jim odpuštěno, ale horší je to pokud je to z blbosti, z té ještě nikdo nevystřízlivěl.:-P

0 0
možnosti

jeden z Moravy

4. 1. 2008 11:24
Nepravda v jinak objektivním článku.

Váš, vcelku objektiní článek vystižně popisuje klausovy klady a zápory. Já, na rozdíl od Vás si Klause nevážím, ale to je věc osobního vkusu.

Chtěk bych se zastavit u jiné věci. Tvrdíte, že Klaus nerozkradl republiku. V tom s váma souhlasím. Jinak by žebříček nejbohatších lidí planety publikovaný ve Forbesu vypadal trochu jinak.   Dále tvrdíte, že Klaus nepomohl tuto republiku rozkrást a tady už se naše názory liší. Já si na rozdíl od vás myslím že jeho pomoc byla velká a rozhodující. Ze své pozice ministra financí, potažmo ministerského předsedy mohl udělat mnohem víc proti tomu, aby stovky milard privatizovaného majetku neskončily v rukách a kontech privatizačních podvodníků a mafií. O tom, čím byla tato jeho nečinost  způsobena můžeme dneska už jen spekulovat. 

Jeho nikdy nevyřčené, ale opakovaně  v náznacích vysílané signály, že je nejdřív nutné zhasnout světlo, aby se majetky dostaly do "správných" rukou se jako červená nit vinou jeho veřejnými vystoupenimi z počátku 90. let.

 

0 0
možnosti

pospěch

4. 1. 2008 11:44
omyl v příjemné kritice

nenašel jsem pomohl, ale nechal - zřejmě se však nepotřebujeme přestřelovat, hezký den

0 0
možnosti

Vidal

4. 1. 2008 10:46
Idee

Všechny velké idee jsou z principu pomýlené a nemohou fungovat, protože je jaksi narušuje lidský faktor. Znělo přece tak logicky: "Když všechno bude všech a každý bude mít podíl na společném majetku, bude se každý snažit vše jen zvelebovat. Když bude vládnout prostý člověk, dělník, rolník, pracující, nebudou války a vykořisťování, budou se mít všichni dobře." Jak to dopadlo víme. Stejně tak idea "Trh určí, co je životaschopné a co ne a přirozeně oddělí zrno od plev. Neomylný zákon nabídky a poptávky je nejspravedlivější kritérium. Silný podporu nepotřebuje, slabý si ji nezaslouží." Jenže proč by ten silný měl brát ohledy na slabší (kteří by se časem mohli silnými stát)? Proč by měl sám dodržovat zákony a pravidla, která notabene neexistovala (neexistují)? Kromě toho, vždy tu nějaká regulace je, už jen to, jaké jsou sazby dph a daně, nebo délka mandátu poslance. A je pravda, že mnozí úspěšní za svůj úspěch vděčí jen současnému nastavení pravidel. Například učitelé patří mezi neúspěšné..

0 0
možnosti

Bedrich

4. 1. 2008 10:30
Jenže ty díry v zákonech

před privatizací měly být odstraněny zákony, které mělo navrhnout ministerstvo financí, tedy ministr Klaus. Řada privatizačních postupů podléhala právně ne zákonům, ale ministerským vyhláškám MF ČR /předtím federace/. A například Harvardské fondy /Viktor Kožený/ opakovaně porušily tyto vyhlášky při privatizaci a přes stížnosti /například bank/ ministr nic neučinil.

0 0
možnosti
MU

mazlikuzlik

4. 1. 2008 10:11
Díry v zákonech

Řekl bych, že se dostatečně prokázalo, že to byl jeden z velkých nedostatků té doby. Ale my se nebavíme jen o pouhé děravosti zákonů, podstata problému je v jejich úplné absenci...A to neříká nic jiného než, že zhasneme na chvíli světla a počkáme, co se stane.

A teď kdo za to může? - Celá politická garnitura té doby a velkou měrou i sám Klaus, který byl nejprve ministrem financí a později předsedou vlády. Kdo už jiný by měl mít zodpovědnost?...Je pravda, že v tomto státě ji nemá tradičně nikdo.

A nakonec sám Klaus si svými výroky o čistých penězích, neviditelné ruce trhu a nechutí k jakékoliv regulaci (což zákony také tak trochu činí) o podobné propojení koledoval a koleduje sám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1612x
už jenom tak zírám, co všechno je možné

Seznam rubrik