Schíza na Hradě.

       "Tak to už je vrchol. My ho vyznamenáme a on bude hlásat, že jsme jako tajemný hrad v Karpatech. Kellere, Kellere! Nerudovkou tě poženu až dolů," hřímá Miloš prezident, když ho Mynář s Forejtem ukládají do postele. Ti ještě v letu kontrolují, zda na cestu k toaletě někdo nenastražil minu a spěchají pryč. První běží ke kartářce ohledně své prověrky a druhý kvapí do dílničky k rozdělané práci na červeném diplomu z Harvardu. Prezident začíná pravidelně pískat do šerého ticha.

      Na hradě se otevřela vrata a dovnitř vstoupil Miloš premiér. Jde informovat pana prezidenta o sestavě svého kabinetu. Miloš prezident ho laskavě usadí do křesla. Sotva si zapálí doutníček a přiťuknou si na zdraví, natahuje Miloš prezident ruku:" Tak ukaž ten seznam Miloši, ať se mrknu, co jsou to za odborníci."
      "Hm, tak na obranu Vetchý. Matematik. To není špatné! Konečně nám někdo ta letadla a tanky zodpovědně přepočítá. No a aź to dopočítá, vyměň ho za někoho mladého a perspektivního. Za někoho, kdo jde Tvrdě za svým cílem.
      Práce a sociální věci Špidla. No viděl jsem ho nedávno v těch červených trenýrkách a černých polobotkách a věru jako socka vypadal. Přesto jsem si ho představoval spíše na financích, jestliže už dělal tu diplomku o založení Živnobanky.
      Když už jsme u toho, koho na ty finance vlastně dáváš? Ááá Svobodu! To je od tebe hezké Miloši. Vždyť oni ho kluka zanedlouho zavřou a potom už se do žádné vlády nedostane. Jsi opravdu kamarád. Jestli chceš být i můj, vyměníš ho potom za Rusnoka, protože s tím chlapcem mám své plány zase já.
      Eda Zeman na školství. To je rozumné. Měl jsem obavy, že bys tam mohl dát někoho kdo nebyl v KSČ, to by nám ti kantoři zvlčili. A nakonec kdo ví, jestli to není nějaká naše rodina.
      Grulicha na vnitro? Což o to, je to tvrdý chlap! Když mu Wagner dal přes držku, skučel a marodil jen čtrnáct dní. Ale víš, filozof a učitel má velet policajtům? Z toho nejsem nadšený. Šéf vnitra, to musí být pořádný chlap. Takový hutník, kovář nebo ještě lépe strojvůdce, ten povede ministerstvo jako přesný stroj. Že žádného neznáš? Vím o jednom mladíkovi, ten jím brzo bude. Tak s tím potom něco udělej!
      Tady koukám, úřad povede Březina. Chápu, chceš tam mít někoho, kdo ničemu nerozumí a nebude dělat potíže. No a kdyby přece jenom, uděláš ho ministrem a on sklapne.
      Miloši nepovídej. Ty jsi přemluvil Kavana na zahraničí. Já mám zprávy, že ho chce OSN udělat ředitelem Zeměkoule. Kdoví jak dlouho hledali někoho tak prosta charakteru, a teď to budou muset odložit.
      Já už to dál ani nečtu. Vidím že jsi k tomu přistoupil se zodpovědností nám dvěma vlastní. Takový premiér se rodí jednou za sto let. Až se probudíme, tak už to tu nějak dovládneme a potom spolu poobjímáme všechny od Cerekve až po Svratku. Listnáče i jehličnaté.
     

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Pospěch | čtvrtek 9.1.2014 12:00 | karma článku: 25,07 | přečteno: 1371x
  • Další články autora

Pavel Pospěch

Celosvětové šílenství.

16.2.2021 v 17:40 | Karma: 29,22

Pavel Pospěch

Je čas utratit Neviditelného psa.

29.5.2019 v 12:10 | Karma: 22,33

Pavel Pospěch

Děkuji za Milion chvilek.

5.5.2019 v 21:00 | Karma: 27,08