Hvězdné okamžiky nového spasitele a atrapy gentlemana.

       Už skoro rok si říkám, že by tomu našemu ministerstvu zdravotnictví, potažmo vládě, měl někdo poradit. A jako bych to konečně přivolal. Je tady MééééééSES.

       Během válek se ti největší hrdinové rekrutují z řad chrabrých vojevůdců. Proto se není čemu divit, že v dnešním covidovém třeštění se zraky upínají k neméně chrabrým epidemiologům. V poslední době se do čela jejich pelotonu dostal šéfepidemiolog IKEM Petr Smejkal.
     
        Chlap v nejlepších letech, na první pohled sympatický, hovoří naprosto uvolněně (že to má natrénováno i  působením ve Stand up je pěkným bonusem). Není divu, že rozhovory s tímto expertem se objevují jako na běžícím páse. Dá se říci, že prožívá svůj osobní i profesní úspěch přímo v záři reflektorů.   
?       
       Nebudu komentovat ani poradní sbor, kterému šéfuje, ani výstupy tohoto sboru, které se na veřejnost dostaly. Mě hrozně baví samotný pan Smejkal, respektive výroky toho pána.
        Jako červená nit se jeho rozhovory vinou upozorňování na českou malost, ubohost, zaostalost za světem. Těžko říci, jestli ubohost jeho výroků je ryze česká nebo se na ní podepsalo patnáct let v USA, které často zmiňuje. 
       Pan doktor volá po tom, aby do médií nebyli pouštěni lidé se špatnými názory. To asi nepotřebuje komentář! Už vůbec nevím po čem volá ( on by mu to asi nějaký právník vysvětlil ) větou: "Šmucler, člověk kterej prostě jako se neskutečným, strašným způsobem podepsal na tý pandemii tím, že jako vykřikuje úplný hlouposti, kerý pak mají za následek vopravdu životy lidí."  To je síla od jednoho doktora, který není schopen vidět podobnost svého oboru s meteorologií, potažmo predikcí s předpovědí počasí. Ale vždyť se často kaje za jarní výrok o oslabeném viru. V letním rozhovoru zase říká, že by se všichni měli očkovat proti chřipce, protože souběh chřipky a covidu může být fatální. Jak to, že tak odborně vzdělán, nevěděl, že chřipka nebude?
       "Zdraví je víc než svoboda." To je další výrok, který zazněl v rozhovoru pro DVTV. Ačkoli se sám sebe polekal a okecával a okecával, na diváckou otázku zda je zdraví před všemi lidskými svobodami odpověděl ano. Stejný názor má určitě i mnoho zdejších čtenářů, ale my s opačným pohledem určitě nejsme žádné zrůdy. 
       Na závěr ještě názor pro Radiožurnál z minulého týdne. Pokud budou mít nenaočkovaní nějaká omezení, či nevýhody, tak to není žádná diskriminace. Proč? Protože všichni budou mít možnost se naočkovat. Argument úplně neprůstřelný. Takže v době, kdy se pan doktor narodil tady vlastně také nikdo nebyl diskriminován. Všichni jsme mohli vítat bratrská vojska a mávat rudými knížkami.
     Je v té plejádě rozhovorů hodně racionálního, ale uvedené výroky to silně devalvují. Když k tomu přidám nesmírně necitlivé a netaktní vytrubování o nabídce na post ministra a když se ve Výzvě Seznamu znovu podívám na dětinské "přiznání", že kamarádí s Ondřejem Brzobohatým, doporučoval bych panu Smejkalovi přibrzdit a zapracovat nejdříve na své osobnosti.
       
       

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Pospěch | sobota 27.3.2021 19:22 | karma článku: 17,64 | přečteno: 481x
  • Další články autora

Pavel Pospěch

Celosvětové šílenství.

16.2.2021 v 17:40 | Karma: 29,22

Pavel Pospěch

Je čas utratit Neviditelného psa.

29.5.2019 v 12:10 | Karma: 22,33

Pavel Pospěch

Děkuji za Milion chvilek.

5.5.2019 v 21:00 | Karma: 27,08