Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Žadatel

26. 11. 2011 12:55
A zajímá snad někoho,

když se zabije při práci zedník ????:-P

0 0
možnosti
T

Tano

22. 10. 2011 10:38
Nechapu

Nechapu proc delate drama ze smrti vojaka. Uz mi to leze krkem, to poslouchat. Uvedomte si ze vojak je clovek co dobrovolne vstoupi do armady s rizikem toho ze muze prijit i o zivot v boji a je za to radne placen, takze zadna tragedie ale bezna praxe!!!!;-€. Narozdil od hokejistu nadanych a talentovanych[>-] co zemreji tragicky.

0 0
možnosti
JS

sylet

22. 10. 2011 11:00
Re: Nechapu

Normalne se k podobnym vyrokum nevyjadruji, ale tohle tak nemuzu nechat, i kdyz to nicemu nepomuze...a zmene Vaseho nazoru taky evidentne ne!:-(....TO SNAD NEMYSLITE VAZNE?!!!!????!!!???...Proc se dela drama ze smrti vojaka?Vazeny pane, predevsim snad ze smrti cloveka, ne? A chcete mi rict, ze smrt vojaka je mensi tragedii nez smrt sportovce?

Co se tyka financni stranky, evidentne vubec nevite, jaky je v tomto pripade pomer vynalozene usili / odmena...a verte, ze tak radne placen za to cesky vojak opravdu neni...ale prave skutecnost, ze i pres to jde dobrovolne bojovat, i za cenu obetovani sveho zivota, z nej dela opravdoveho profesionala, na ktereho muzeme byt prinejmensim stejne hrdi, jako na kazdeho naseho reprezentanta, at jiz sportovniho, nebo i v ostatnich oborech.

Dalo by se k tomu napsat sousty veci, ale asi je to zbytecny...:-(((

Vas prispevek me HROZNE mrzi, clovek, i za vas ostatni nasazuje zivot a vy napisete tohle?!?...k tomu radsi uz nebudu nic dodavat...:-(((

0 0
možnosti
JB

eloelo

20. 10. 2011 13:22
Nemáte pravdu

Vážený pane, mícháte dohromady hrušky s jabkama, i proto, nebo možná právě proto vám tolik čtenářů dalo "Karmu".

Nebuďte smutný z toho, kolik lidí pláče nad hokejisty a kolik nad vojákem - smrt to nijak nepovyšuje ani neponižuje. Zaráží mě, kolik lidí to stále řeší: plné náměstí při tryzně nad hokejisty a pár lidí, co se zajímá o vojáka.

Je to nesmyslné - jen blízcí těch lidí prožívají opravdovou bolest. Vaše stesky nad "nerovnoměrnou účastí" jsou stejně nízké jako ty slzy davů v TV.

0 0
možnosti
OK

kruza_

20. 10. 2011 11:40
Problém je v tom

že ať chcete nebo ne lidé mají hokejisty spojeny s emotivními okamžiky - viz loňský zápas Česko - Švédsko a vyrovnání na 2:2. Hráče hokeje zná každý a tím že je vidí v televizi tak mnoho lidí je bere tak jako by je znali skoro osobně. Sport přináší emoce a přesto, že válka taktéž přináší emoce nedovedu si představit že by vznikl v ČT válečný kanál, kde bychom mohli sledovat boje a radovat se z vítězství...

Nesnižuju hodnotu života vojáka, nicméně dovedu pochopit současnou situaci. Přecjen člověk daleko snáze přejde smrt člověka kterého neznal nebo kterého nikdy neviděl...

0 0
možnosti
R

Ramireus

19. 10. 2011 23:52
Prapodivné hodnoty

Po přečtení mnoha a mnoha komentářů mi připadá že nikdo tady nepochopil o co v článku jde.

Jde o prapodivné hodnoty ustálené v našem světě, kdy se oslavují celebrity a sportovci, kdežto o například vojácích nebo vědcích se nemluví. Vždyť ti tři chlapci pro nás neudělali vůbec, ale vůbec nic.

Většina populace mi vyjmenuje složení kdejakého sporotvního týmu, ale prosím, bez hledání na internetu-vyjmenujte mi pět významných českých vědců.

Neznevažuju hodnotu života, ale ti tři kluci nejsou hodni obdivu o nic víc, než kterýkoliv jiný člověk na palubě toho letadla.

0 0
možnosti

ponik11

20. 10. 2011 7:53
Re: Prapodivné hodnoty

Tak to asi umíte číst mezi řádky, ale já jsem tam žádnou hlubokou myšlenku bez kalkulu nenašel...

0 0
možnosti
ML

šelma6005

19. 10. 2011 16:37
Ten voják i ti 3 hokejisti měli prostě smůlu.

Takovou smůlu má denně několik lidí při rrůzných nehodách. a nic se o nich neví. Ti zmínění lidé však byli víc vidět. Smrt může kdykoliv kohokoliv dostihnout a je jedno u čeho.

Jenom u smrti hokejistů za KHL se nadělalo daleko víc povyku než to bylo za hodno. Jistě, je to tragédie, ale o nic větší než jakákoliv jiná tragédie zmařeného života.

Howg

0 0
možnosti
E

evon

19. 10. 2011 14:22
Voják je voják a bojovat šel za prachy,

takže smrt byla variantou, se kterou musel jako placený profesionál počítat. Hokejista je v první řadě sportovec, ne voják. Smrt sportovce je něco jiného než smrt vojáka. Tečka. (Nic to nemění na tom, že je škoda ztraceného života.)

0 0
možnosti
MV

Vespea

19. 10. 2011 22:46
Re: Voják je voják a bojovat šel za prachy,

Hokejista je sportovec, který hraje za prachy, což je naprosto v pořádku, protože je to jeho práce a každý chce za svou práci dostat zaplaceno.

0 0
možnosti
PP

Webpawson

19. 10. 2011 0:07
V popisu práce.....

Hokejista má v popisu práce hrát hokej tak, aby to diváky bavilo. Je normální, že když hraje blbě, tak se diváci rozčilují.

Voják má v popisu práce v krajním případě smrt. Tak to je a tak to bude. U něj se s tím "počítá".

Denně umře v průměru několik lidí při autonehodě, velká část z nich to sebemenším způsobem nezaviní (krom toho, že jeli autem). Ty taky nikdo neřeší?

Ohledně peněz: voják na misi má podle neoficiálních údajů 5 000 $. Nepřijde mi to moc ani málo, riziko je vysoké a zdraví si na misi zničí skoro jistě. Ale od většiny hokejistů se v tu chvíli finančně moc neliší (protože miliony dolarů berou opravdu jen výjimeční hráči).

A rozlišujte prosím "padl za vlast". Ano, tento voják padl za vlast, ale v boji, kde republika hájí své ekonomické a strategické zájmy, nikoli existenční. Takže srovnávat ztráty z misí KFOR, SFOR, Iráku, Afghánistánu proti ztrátám legionářů I. a II.sv. války bych si také netroufl (čímž nechci nijak hanit či ubírat zásluhy nikoho)

0 0
možnosti
D

douskova

18. 10. 2011 22:47
Prachy

Všechno se vede pro prachy a on byl profesionální voják. Věděl on i jeho rodina co se může stát.

0 0
možnosti
JJPTA

Jen jeden? Po třetí anihilaci.

18. 10. 2011 21:34
ale no tak

i použití demagogie vyžaduje trošku inteligence jinak se stává pouhou hloupou snahou reagovat za každou cenu

0 0
možnosti
JJPTA

Jen jeden? Po třetí anihilaci.

18. 10. 2011 21:35
Re: ale no tak

sorry to měla být reakce na někoho jiného což uznávám taky trochu inteligence vyžaduje;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3505x
Václav Posířil, jednatel společnosti

Seznam rubrik