Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Zrušení návštěvy Benedikta XVI na univerzitě La Sapienza bylo kvůli protestům ohledně Galilea, ne kvůli islámu. Píše se to i v odkazovaném textu. Článek je do značné míry ve stylu Radia Jerevan.

0 2
možnosti
LP

Článek je dobře ozdrojovaný, takže si každý, kdo má zájem, může udělat názor sám.

K Vaší připomínce. V článku

The University of Rome Closes its Doors to the Pope. Here's the Lesson They Didn't Want to Hear

Římská univerzita zavírá dveře papeži. Zde je lekce, kterou nechtěli slyšet.) který je v odkazu se v perexu píše:

A group of teachers and students forced Benedict XVI to cancel his visit to "La Sapienza." But the professor pope did not give up: he made public, a day early, the address that he had written for the occasion. It is the follow-up to the formidable lecture in Regensburg, on the ultimate questions of faith and reason

Přeloženo do češtiny:

Skupina učitelů a studentů nutila papeže Benedicta XVI. zrušit jeho návštěvu La Sapienzy. Ale papež se nevzdal, Oslovení, které měl připraveno pro tuto příležitost, pronesl veřejně o den dříve. Navazuje na impozantní přednášku v Řezně, o konečných otázkách víry a smyslu (/ rozumu).

Předpokládám, že perex odráží obsah článku...

4 0
možnosti
KC

Tímto procesem spuštěným Benediktem a završeným Františkem se katolická církev dopracovala k dalšímu schizmatu, jaký jsme tady měli už ve středověku. Rozdíl je především v tom, že nynější schizma je ideově podstatně závažnější a sahá na samu podstatu katolictví, které rozpolcuje a přivádí do hluboké krize. To samozřejmě vyhovuje agresivnímu islámu, avšak nikoliv stabilitě katolictví, které svému úhlavnímu nepříteli ještě víc otevírá brány k ovládnutí Západu.

8 0
možnosti
AL

Tak nějak mám dojem, že do teologoie se cítí oprávněn mluvit každý s dírkou vzadu :-):-):_)

0 9
možnosti
Foto

K článku máte pouze to, co leze z té „dírky vzadu“. Máte něco k věci? Něco k textu článku?

15 0
možnosti
AR

Tehdy před 10. lety se na papeže Benedikta s kritikou sesypali všichni podporovatelé multikulturní vize, tedy levičáci s liberály. Vyčítali jemu tzv. zastaralé myšlení a nepochopení nového ducha dnešní doby. Nynější papež František vypadá, že na tuto problematiku - expanze islámu - se dívá stále očima vzdáleného Argentince.

17 0
možnosti
JN

J57i64ř69í 41N28o32s84e53k

21. 11. 2016 22:33

A to mi připomíná, že Obama - navzdory kritice - odmítl třeba jen vyslovit spojení "radikální islám" (a to i po masakru v gay klubu). Ano, všechno je alibistický "konflikt". Dokud nepřítele nepojmenujeme, jsme bezmocní.

20 0
možnosti
Foto

Dokud ho nepojmenují vlivní politici a prominentní novináři, můžeme si tu říkat co chceme a je nám to houbelec platné. ;-(

A nedejperun, aby se nám snažili zavírat ústa náhubkovými zákony, jak už se také děje.

8 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1691x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."