Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Je to dobré srovnání, ale vykašlal bych se na karikatury; pojem "úmyslné zesměšňování" má něco do sebe, ač je to samozřejmě svoboda slova s tím, že je vyjádřením určitého názoru. Např, namalovat Mohameda jak se rýpe v lejnu, je samoúčelné, neb názor chybí.

Daleko více bych lpěl na textech, které říkají o islámu pravdu a přesto jsou cenzurovány (i zde).

0 0
možnosti
LP

Burka i jeptiška jsou podle mě jen symboly, na kterých ten článek Giulio Meotti vystavěl. Prostupují celým článkem. Také to vnímám tak, že je to novinář, chrlí jeden článek za druhým. Není to žádný bůh.

Dělám, co můžu a umím.

0 0
možnosti
AM

No, článek pro takzvané méně komplikované jedince.

Liberalismus samozřejmě křesťanství záměrně nehanobí, jen je prostě smiřlivá k některým lidem, kteří ho konfrontují z kritických pozic, stejně jako jsou k nim smiřliví samotní křesťané.

Liberalizmus je teď oblíbený terč a záměrně se mu přidávají negativa. Nevím, jestli je to úplně nejlepší nápad, bez něj bude těžko.

Spíš to celé ukazuje, že islám přes veškerá svá prohlášení až takové náboženství míru a tolerance není.

Což v posledku taky není až tak dobrá zpráva.

0 3
možnosti
LP

Tak jsem Vám sáhodlouze odpověděl a ... příspěvek zmizel. Prostě není. Takže jen stručně. Moje stručná odpověď NE, NE, NEVÍM, ANO, ANO.

Rozepíšu se jen k Vaší první větě. Mám s ní problém. Ano, Giulio Meotti tento článek určitě nepsal pro akademické elity, ale psal jej pro obyčejné lidi. Já netvrdím, že je to nějaký úžasný článek, ale určitě obsahuje nějaké sdělení, které nechť si každý přeloží sám. Vy Vaší větou předem odsuzujete lidi, kterým se článek líbí a nálepkujete je jako "méně komplikované jedince". A slabší povahy to odradí i od diskuse - přece se nebudu stavět do role "méně komplikovaného jedince"...

0 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1691x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."