Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

V jedné firmě, kde jsem pracovala, jsme měli paní (nebo slečnu?), dělala na sazárně (dnes je moderní říkat "v grafickém studiu", ale většina práce je stejně sprostá sazečina, grafiky je zatraceně málo), dlouhou dobu jako jediná mezi samými chlapy a dlouho taky jako jediná ve městě. Zásadně o sobě říkala, že pracuje jako sazeč, protože sazečka je samozřejmě cibule . A víte, komu to nejvíc vadilo? Cizím chlapům, hlavně klientům. Nikdy jsme nepochopily, proč. Třeba mi to někdo vysvětlí?

0 0
možnosti
JK

Od některých slov to jde špatně, ale třeba soudce - soudkyně, lékař - lékařka, analytik - analytička, programátor - programátorka, krejčí - krejčová, laborant - laborantka apod. to nezní špatně. Nebo ano?

Ale jinak s vámi souhlasím. Jde o to, že každý máme nějaké sklony a schopnosti, ne že jsme všichni stejní. A tak si umím představit, že robustní svalnatá žena může být dobrá matka a zároveň může třeba pracovat jako horník (u nás ne, zakazuje to zákon) a muž, který váží padesát kilo i s postelí horníkem nebude, přesto má jiné dobré vlastnosti, které mají muži mít a může být oporou své ženě a dětem. Jde o to, že doposud je tzv. ženská práce považována za něco podřadného, přesto že se bez ní nikdo z nás neobejde.

1 1
možnosti
PS

P30e94t47r 20S53k48á10c23e57l

29. 5. 2013 16:46

Ryba páchne od hlavy, práci žen znevažují neschopní chlapci ve vedení státu. Kdysi mezi nimi byl jeden - pan Dostál, který coby ministr tvrdil, že žena, která přivede na svět a hlavně dobře vychová 6 a více dětí, by měla být ohodnocena stejně jako výkonná manažerka. Protože by se nám neplnili věznice a trh práce by měl schopné lidi, vytvářející hodnoty. Jak prosté. A přesto voliči stále dokola důvěřují neschopných slibovačům, neschopným radikálních změn. Vlastně starého psa novým kouskům nenaučíš...R^

0 1
možnosti
JJ

J94a48n 91J22í70l72e23k

29. 5. 2013 14:10

Mám zubní pastu, holení a mýdlo. To by mohlo snad i stačit :-)

2 0
možnosti
MP

strážník × strážnice

porodník × porodnice

zabiják × zabíjačka

sekáč × sekačka

4 0
možnosti

Jedním z problémů současné doby je, že zaměňuje rovnost se stejností. Tedy místo aby si ženy a muži byli rovni za respektování veškerých svých odlišností, snaží se rozdíly mezi pohlavími smazávat a dělat z mužů ženy a z žen muže. Karma.

8 1
možnosti
Foto

R^. Trefné, dobře psané a navíc souhlasím - karma.

4 0
možnosti
MD
LV

Normálně jste udeřila hřebík na hlavičku. Nejspíš budete - přes své mládí - dobrá mudrcka. Nebo mudrckyně? :-)

Karma, hlavně za poslední dva odstavce :-)

7 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1125x
Toho času na mateřské - to vypovídá o všem, ne? :-)

Seznam rubrik