Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor  to vidí pesimisticky.

Zcela  zapomněl na naše skvělé obnovitelné zdroje a boj s klimatem. Ty z nás nepochybně učiní světovou ekonomickou velmoc.

Kdo na světě to umí, prodávat   12 x  předražený elektrický proud  a ještě  bez garance  stálého výkonu ;-D

0 0
možnosti

Have a nice apocalypse ;-)

1 0
možnosti

Myslím, že zbytečně přeháníte problém mladých v ČR. Např. věk prvorodiček se zvedl o pouhé 2,5 roku (z 25 na 27,6 v r. 2012), což není zas tak zásadní (takový byl věk prvorodiček u nás např. ve 20.a 30. letech). A protože mám kolem sebe vlastní děti, neteře, synovce a jejich známé ve věku 23 - 33 let, tak můžu říct, že váš popis života mladých lidí se opravdu netýká většiny. Protože všichni mají 1 - 2 děti, většina z nich první před třicítkou, o jejich výchovu mají zájem, takže se jim věnují.Mají psoustu zájmů a koníčků a protože se většinou dál vzdělávají, nemají ani problém sehnat si práci. V žádném případě nejsou ztracenou generací. Takže odložte černé brýle a zkuste se podívat, jak skutečně tahle generace žije.

1 2
možnosti

P92a27v88e71l 89K41u56r47a44l

29. 4. 2013 11:33

Paní šporková bohužel skupina vašich známých bývá, obvykle ta absolutně nejméně relevantní skupina s kterou něco porovnávat...

Je to dáno tím že skupina lidí jako rodina má tendenci díky předchozí indoktrinaci jednat podobně. Pokud tato indoktrinace vede i třeba k nějakým kvalitám tak může vést k tomu že tahle skupina prostě vytěsní lidi méně vhodnější.

Já se na svou generaci dívám... jsem stále na univerzitě... půlka lidí z gymplu má problém... holky to že neseženou práci řeší dítětem... on jim stát na to něco přispěje... realita ovšem je že pak budou mít ještě menší šanci po dítěti nějakou práci sehnat.

Co se základky týká... 1/2 lidí má max vyučení a většina jede na minimální mzdu pokud někde vůbec pracuje.

Situace kterou popisujete zdaleka není obvyklá.

2 2
možnosti

Trochu by bylo třeba poopravit ten údaj o nezaměstnanosti u nás. Je zde hodně přes milion lidí, kteří by měli pracovat a nepracují. Předčasné důchody, předdůchody, vyřazení ze systému...

1 1
možnosti
Foto

Dobrý den, jen pro upřesnění, vycházel jsem z dat Eurostatu a ty nemusí být nejaktuálnější. Chtěl jsem zachovat jeden zdroj. Nezaměstnanost se v ČR pohybuje na hranici 8%, jde o cca 580tis. nezaměstnaných.

0 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Jsem člověk, kterému není lhostejné, kde žije a jak žije. Větší společenská angažovanost a hlad po informacích, by nám určitě prospěla. Aktivně se snažím změnit politickou kulturu, a to nejenom jako politik.

Seznam rubrik