Nečas dá dnes demisi a do dvou měsíců máme předčasné volby

Jakýkoli jiný scénář není pravděpodobný ! Politická strana ODS je v absolutním rozkladu a snad již na větší dno nemůže klesnou. Pokud by se měla realizovat záchrana ve formě vzkříšení do předsednického křesla prof. Václava Klause, tak to by bylo pouze, jako přijmout 15. dubna 1912 po čtvrté hodině ranní do zaměstnání nového kapitána lodi Titanic. Loď se totiž již potopila na dno a takové lodi je sebelepší kapitán zbytečný.

Pokud si události z posledních čtyř dní zjednodušíme, tak došlo k šikovně a strategicky zahrané partii, kdy promyšleným zveřejněním ne tak podstatné části vyšetřování ÚOOZ dochází k rezignaci premiéra, likvidaci donedávna jedné z nejsilnějších politických stran a k otevření dveří dokořán pro předčasné volby. Cílené a správně načasované echo do médií zajišťuje nastartování nezvratných událostí, jež výsledek je zřejmí. Kdo za tím vším stojí, kdo je onen „brilantní mozek“ (nadneseně řečeno, jelikož je tento způsob odstraňování konkurenta starý, jako chuť vládnout a ovládat, takže čeho jsme dnes svědky je pouze opakující se způsob diskreditace, který v historii proběhl mnohokrát v jiných variacích) se možná nikdy nedozvíme a ani to není důležité, jelikož kdybych např. řekl, že to byl někdo z ČSSD, tak to na věci nic nezmění. Nečisté politické praktiky jsou totiž běžnou realitou i na západě od ČR a k zhoršení preferencí ČSSD dojde jen nepatrně, jelikož lidi radši věří sladkým slibům a realitu si neradi připouští, ta je totiž většinou nepříjemná a tím i nepopulární. Rovněž je možná varianta vyřizování si účtů uvnitř ODS.

Jak to bude tedy probíhat tento týden ? Politické špičky budou diskutovat, bude se spíše očekávat rozhodnutí ODS, koho zvolí za kandidáta na post premiéra, pak dojde určitým neshodám, důvod se vždy najde a vše vyvrcholí návrhem a shodou na konání předčasných voleb. Pokud si totiž vše dobře spočítáme, tak všichni se shodnou, že stávajícího prezidenta nenechají rozhodovat o jmenování nové vlády, ne za této konstelace. ČSSD bude chtít využít své společenské popularity, KSČM se sveze na vlně nenávisti k stávající vládě, ODS částečně rezignuje, LIDEM, VV a LEV 21 skončí v propadlišti dějin (ikdyž si to nechtějí přiznat) a TOP 09 bude minimálně usilovat o udržení stejného počtu mandátů jako v roce 2010. Nejsilnější politické strany si tedy zajistí pročištění vzduchu v parlamentu od přeběhlíků, odpadlíků nebo nezařazených. Prostě, rozdají se nové karty.

Tedy vše jak již bylo naplánováno …   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Simeon Popov | pondělí 17.6.2013 8:26 | karma článku: 10,86 | přečteno: 638x
  • Další články autora

Simeon Popov

Zestátnit!

12.5.2016 v 20:44 | Karma: 19,00

Simeon Popov

Nový starosta Londýna

7.5.2016 v 10:33 | Karma: 12,52

Simeon Popov

Kdo má pravdu?

29.4.2016 v 8:08 | Karma: 31,45

Simeon Popov

Království (bez)naděje

16.2.2015 v 10:36 | Karma: 9,36