Diskuse

Konec ČSSD ?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že u nás není jen korupce, ale zavedený mafiánský systém. Mafiáni řídí obsazování postů ve státní správě, rozhodují třeba i o řediteli střední školy, nemluvě třeba o školách vysokých. Že je korupce všude v okolních státech je pravda, ale zdá se, že my se blížíme spíše Kosovu a Albánii.

To, že se Nagyová stýkala s mafiány (a meditovala s nimi) vás neznepokojuje ? Nemluvě o podlomení podnikatelských aktivit - jak si má třeba někdo založit firmu, když nemůže (protože není napojen na mafii) získat státní zakázku ? "Mafiánské" firmy pak mohou ze státních zakázek profinancovat i ostatní své podnikatelské aktivity. Tak jakýpak volný trh ?

1 0
možnosti
Foto

M64a96r38t11i22n 25Š60i43k

26. 6. 2013 9:21

Všeobecná hysterie se dala očekávat. Těch naplákajících, že už nepovládne současná koalice, bude nemálo. Zemana nic nezavazovalo, aby jmenoval zrovna Němcovou. Už se s tím smiřte. Není to neústavní a není to dokonce ani nedemokratické. On má své 2 pokusy a může s nimi naložit podle svého uvážení. Jistě byste uznal jeho individuální svobodu v rozhodování. Sám Zeman kromě toho řekl, že ve druhém pokusu by jmenování Němcové zvažoval. Děláte strašně silné závěry a úplně zbytečně. Nechte proběhnout všechny ústavní procesy a něco z toho vzejde. Není myslím dokonce ani Zemanovou chybou, že zde máme přímou volbu v pojetí, v jakém ji naši zákonodárci schválili. To Sněmovna se takto rozhodla, i bez zpřesnění Ústavy, které si přímá volba vyžadovala. Proto jsou možnosti prezidenta takové, jaké jsou. A Zeman se pohybuje samozřejmě v rámci těchto možností. Ty si nenastavil on sám. Úřednických (nepolitických) vlád zde bylo několik. Představte si, že i v těch "temných časech" slunce vycházelo, lidé pracovali a nakupovali, stát fungoval. Mohu pochopit vaši osobní frustraci, ale vaše katastrofické scénáře opravdu ne. Proto uberte na hysterii, jak s Afrikou, tak Ruskem. Už jenom proto, že každé srovnání většinou kulhá na obě nohy.

2 0
možnosti
Foto

K14a21r83e12l 49R97a79d64a

26. 6. 2013 9:55

Ta hysterie naštěstí není všeobecná. Hysteričtí jsou pouze poslanci koalice a jejich fanatičtí příznivci. Těch není mnoho. Pro ostatní je naopak velmi zábavné sledovat Kalouska zeleného vztekem a strachem. Až si hoch sbalí své krabice od banánů a odtáhne, máme šanci, že se dnešní banánistán změní zase na normální republiku.

2 1
možnosti
Foto

Konec určitě ne, alespoň ne činností Zemana. Ten přece nejde po krku partaji, kterou sám přivedl na výsluní.

Jde mu pouze o lidi, kterým se chce pomstít. Ano, promítne se to i do existence ČSSD, ale určitě ne smrtelně.

0 1
možnosti

Třeba po příštích volbách, letos, nebo příští rok, Zeman jmenuje premiérem Haška nebo Škromacha a Sobotka s tím neudělá nic, přece ČSSD nevysloví nedůvěru vlastní vládě  ;-D

1 0
možnosti
Foto

Je třeba pogratulovat voličům Miloše Zemana k jejich šťastné volbě toho pravého jedince, který udělá v zemi pořádek.

Karlu Schwarzenbergovi nebylo vždy rozumět, což byl jeden z argumentů proti jeho volbě. Miloši Zemanovi je rozumět velmi dobře, řekl bych, až příliš.

1 3
možnosti

Situace v ČR ohledně vládní krize a ohledně aktivit prezidenta Zemana mě nijak mimořádně neznepokojuje ve srovnání s tím, jak mě znepokojuje (nebo spíše již neznepokojuje, jelikož už jsem to vzal na vědomí, že je to něco, čemu už se nevyhneme) situace euroatlantické civilizace jako celku. Přesun výroby do Číny, multikulturalismus, růst procenta zastoupení těch obyvatel, kteří nejsou schopni sdílet evropské civilizační a pracovní návyky, růst jejich agresivity vůči tradičním Evropanům apod..

Situace v ČR mě neznepokojuje proto, že si myslím, že dříve nás potopí obecné trendy krize euroatlantické civilizace než specifické problémy ČR. Když je člověk na Titaniku  a záchranné čluny už odjely, může mu být už být jedno, že má cukrovku a AIDS.

3 0
možnosti

Politickou stranu "rozloží" samotný přístup k moci. U nás navíc nebyla  historická zkušenost s pluralitním politickým systémem, lze říci že ano, ale od roku 1938 došlo k postupné devastaci  života společnosti, společnost přicházela o své elity, prostory a nakonec přišly čistky 50 letech a v 70 letech normalizace. Levicové hodnoty byly vlastně defraudovány a staly se trafikou, pravicové hodnoty byly vymazány a pozvánkou k perzekuci a vyhazov z republiky, občanské hodnoty byly v komunistické mašinerii  vymýceny a zavedena jedna ideologie. Nakonec sám režim na to pošel. Zde selhává tzv. dovozová demokracie a je potřeba vyvolat diskuzi a zcela si přiznat že tato společnost s touto historii zkrátka tento potenciál nevyužije, jen se propadne do anarchie a úpadku.  Je potřeba především motivovat občany aby se podíleli na správě své země a obce a to setrvale. Prezident Zeman vlastně učinil to co měl učinit občan-né, hnout se zatuchlými vodami parlamentarizmu u nás ... .

2 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Jsem člověk, kterému není lhostejné, kde žije a jak žije. Větší společenská angažovanost a hlad po informacích, by nám určitě prospěla. Aktivně se snažím změnit politickou kulturu, a to nejenom jako politik.

Seznam rubrik