Diskuse

Kauza Nagyová

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Psal jsem to zde již několikrát, přesto zopakuji:

   Děsí mě, že za hlavní část je považován románek paní Nagyové.  Není jí. Dokonce ani největšími rybami nejsou  kmotři.   To nejzásadnější a nejnebezpečnější je fakt, že vojenské tajné služby může úkolovat kdokoliv (kdo se pánům generálům může hodit), že může vojenská rozvědka sledovat kohokoliv (což ze zákona nemůže) a že ji nespíš nikdo neřídí.  Všimněme si, že této části kauzy si tisk téměř nevšiml. Přesto je nejděsivější.   Vojenští zpravodajci nelegálně půldruhého roku někoho sledují a kontrolní mechanizmy si toho ani nevšimnou!

   Vážení - to je ta nejpodstatnější hrůza!

   Jen pro vyjasnění:  d l e  z á k o n a   může vojenské zpravodajství úkolovat pouze vláda   p r o s t ř e d n i c t v í m   ministra obrany!  Dokonce i prezident může zpravodajství zaúkolovat jen přes vládu a ministra.  Tedy:  nikdo jiný než ministr nemůže této výzvědné službě dát jakýkoliv příkaz.  A přesto přijmou generálové pokyny od kohokoliv!!!   Od kolika vlivných lidí takové pokyny přijali?  Pročpak se Kovanda přiznal k jednomu případu? Co myslíte?

4 0
možnosti
Foto

To s tou VR bych nedramatizoval, je to až komické, že dva generálové poslechnou nějakou ženskou. Ale nechci to zlehčovat, rozhodně je to průšvih, že k tomu došlo, nehledě na to, že ti dva generálové nenašli trochu soudnosti a paní někam neodkázali.

Jenomže, jestli nějaké auto, nějaký člověk někam s nějakým úkolem tohoto druhu vyjede, musí se napsat hlášení, včetně všech reálií. Používané auto nemůže jen tak zmizet, lidé jsou v akci, tudíž ne někde jinde. Toto hlášení ve formě svodky jde výše, takže samotný akt sledování by měl být někde zanesený. O naivnosti používání telefonu ani nemluvě. Ale co to stále má co dělat s organizovaným zločinem? To by si mohla vyřešit VP a předat dál k nějakému, třeba i trestnímu postihu. Totéž s Nagyuovou. Tam by stačil jeden kriminální inspektor s žádostí o vysvětlení třeba v poledne, případně zapečetěné dveře a ne manévry se samopaly. Něco shnilého je ve státě českém. Není to tak, že volení politici ztrácí půdu pod nohama a nezávislost soudnictví a zvláštního útvaru je pod vlivem někoho jiného?

1 1
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Jsem člověk, kterému není lhostejné, kde žije a jak žije. Větší společenská angažovanost a hlad po informacích, by nám určitě prospěla. Aktivně se snažím změnit politickou kulturu, a to nejenom jako politik.

Seznam rubrik