Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsme laboratorní krysy nebo kasičky na peníze ?

V médiích a na diskusních fórech se čím dál tím více objevují informace o nežádoucích účincích různých očkovacích přípravků. Vesměs účinků devastující zejména zdraví malých dětí.  Jde údajně o velký business, ve kterém se točí desítky nebo spíše stovky miliard USD nebo EUR. Kde je tolik peněz nemusí být všechno v pořádku. Říká se, že hodně dětí, kde jsou léky dostupné, trpí alergiemi, poruchami imunity, poruchami pozornosti, zástavou vývoje, rakovinou apod., a vše má eskalující tendenci.

Toto téma mně celkem zaujalo a vyvolalo ve mně několik otázek. Jako příklad lze uvést následující příspěvky na iDNES. 

Jassimovi ze Strančic mají dvou a půlletého Josífka, kterému se po očkování v půl roce zastavil psychomotorický vývoj a dnes je na úrovni pětiměsíčního dítěte. 

Dcery Marty Motelkové z Břeclavi dělají mámě starosti. Starší z nich trpí už ve čtyřech letech revmatoidní artritidou. Mladší, která má rok a půl, se občas zvláštně třese. Matka je přesvědčená, že za zdravotní problémy dcer může očkování. "Jsem si stoprocentně jistá. Vím přesně, kdy to nastalo. Viděla jsem, jak vypadaly před očkováním a jak potom," říká Marta Motelková. Rodinný pediatr ani další lékaři však její verzi nepotvrdili. Drží se tvrzení, že potíže mohou souviset s očkováním, ale také s něčím úplně jiným.Matce nejvíc vadí přístup některých lékařů. "Nedají vám vůbec žádné informace. Vždycky vás jenom ujistí, že dnešní vakcíny už jsou šetrné a že je lepší očkovat, než aby vám dítě onemocnělo." Ptáme se, na co by onemocnělo ? Jsme v Africe nebo v Indii ? Nebo je v ČR tolik přistěhovalců z těchto zemí ? "Očkujeme jenom úplně zdravé děti. Pokud na dítě leze nějaká viróza, musíme očkování odložit," popsala brněnská dětská lékařka Marie Šumberová. "Když pak dáváme druhou dávku, ptáme se, jestli mělo dítě po prvním očkování vysokou teplotu, nebylo plačtivé, nemělo křeče a podobně," dodala. Mladší z dcer Motelkových vykazovala po první dávce očkování neurologické projevy, které u ní nebyly obvyklé. Občas se otřásla a někdy zadržovala dech, až modrala. Přesto lékařka přerušila očkovací cyklus až na matčinu výslovnou žádost. "Když má dítě po očkování problémy, pediatr by měl být první, kdo řekne, že dál se očkovat nebude. Mají to tak i v příbalových letácích. Některé děti dávají po očkování spoustu varovných signálů. Kdyby se na ně dbalo, dalo se mnohým z nich zachránit zdraví. Já už do dětí nenechám píchnout vůbec nic," říká Motelková. Takže pacient (rodič) je v podstatě odborník, který by měl umět diagnostikovat stav svých dětí a mohl se bez jakýchkoli relevantních informací a vědomostí svobodně a s jistotou rozhodnout, co je pro jeho dítě bezpečné. Nezapomínejme, že některé příznaky nemusí být hned zjevné. Zeptáte-li se náhodou, zda existují výzkumy prokazující nežádoucí účinky a jejich projevy, tak odpověď hledáte marně. To co je v příbalovém letáku totiž nemusí být tak úplně pravda nebo zde může něco chybět.

Česká republika je na očkování přísná. Odborníci se budou snažit zesílenou osvětou nahlodat takzvané odpírače očkování. Přibývá totiž rodičů, kteří odmítají očkovat své děti už jen z principu. Hygienici a vakcinologové však varují, že požadovaná osobní svoboda jednotlivce by v tomto případě nakonec mohla negativně zasáhnout celou populaci. "O efektivitě očkování nerozhoduje imunita jedince, ale kolektivní imunita. Jen vysoká proočkovanost omezí cirkulaci původců nemocí a ochrání i ty, kteří se očkovat nemohou," nabádá hlavní hygienik Vladimír Valenta. Mezi evropskými zeměmi patří Česká republika k těm, které jsou na rozsah povinného očkování přísnější. V západních zemích se přístup k očkování spíše uvolňuje. Negativní následky toho už jsou však znát.  "Za poslední tři roky přibylo 90 tisíc nových případů spalniček, z toho 80 procent v EU. To je dáno právě vysokou liberalizací v přístupu k očkování," poznamenala šéfka české kanceláře Světové zdravotnické organizace Alena Šteflová. V celé Evropě ochrání očkování před onemocněním ročně tři miliony lidí. Doopravdy ?! Nejde spíše o zastrašovací propagandu nebo o fakt, že v ČR je lobby značně silné ? Je nutné zopakovat, že se nenacházíme na Africkém kontinentu nebo v Indii.

Nejvyšší správní soud vyhověl stížnosti ministerstva zdravotnictví ve sporu o očkování tzv. hexavakcínou. Tou jsou očkovány děti v prvním roce života a obsahuje protilátky proti šesti vážným chorobám. Rodiče, kteří očkování dítěte odmítnou, budou muset nově počítat s možností pokuty. Hexavakcína zahrnuje protilátky proti šesti vážným chorobám, například záškrtu, tetanu, dávivému kašli a přenosné dětské obrně. Očkování se v několika dávkách podrobují děti v prvním roce života. Nesplnění očkovací povinnosti u hexavakcíny lze podle Nejvyššího správního soudu (NSS) sankcionovat, protože vyhláška u tohoto očkování "stanoví termíny a věkový limit, do kdy je nutno povinnost splnit". Jádrem sporu byla pětitisícová pokuta, kterou ministerstvo zdravotnictví udělilo rodičům neočkovaného děvčátka. Pokud budete vzdorovat, resp. mít vlastní svobodný názor, stát vás již donutí, zákonem anebo zastrašováním o pandemii. A co je to za logiku, že neočkovaní ohrozí jiné, tj. zde se myslí ty očkované ?! Pokud totiž je někdo očkovaný, pak se nemá čeho obávat a ohrožení jsou pouze ti neočkovaní a ti vědí do jakého rizika jdou a činí to dobrovolně. Nebo je zde ten strašák o mutacích ... ?

Přezdívá se mu zrádce farmaceutického průmyslu. Čtyřicet let pracoval v oboru a přiznává, že sám korumpoval lékaře, vědce i vlády. Teď o tom všem napsal knihu, která se okamžitě stala světovým bestsellerem. "Největším podvodem farmaceutického průmyslu je očkování," říká John Virapen. Účinnost očkování podle něj nebyla nikdy potvrzena, naopak mnohé studie ukázaly opak. "Když se necháte očkovat proti chřipce a pak ji nedostanete, stejně nemáte jistotu, že to bylo díky očkování," argumentuje Virapen. Svá slova dokládá příkladem studie, kterou dělala Světová zdravotnická organizace v 60. letech ve dvou indických distriktech. "Obyvatele jednoho z nich naočkovali proti tuberkulóze, obyvatele druhého nikoli. Když udělali šetření po sedmi a půl letech, ukázalo se, že v té očkované oblasti byl o pětadvacet procent vyšší výskyt tuberkulózy." Česko patří mezi země s nejvyšším počtem povinných očkování. Vzrůstá také počet rodičů, kteří své děti očkovat odmítají a upozorňují na vedlejší účinky vakcín. Mnoho takových přišlo i na Virapenovu pražskou přednášku. "Vidíte tuhle slečnu? Byla očkována proti obrně a to, jak dopadla, je následkem tohoto očkování," pronesl mladík, který doprovázel dívku na vozíčku. Jiná maminka vyprávěla o tom, jak její dítě po třetí dávce povinné hexavakcíny dostalo křeče, podstoupilo mnoho neurologických vyšetření včetně lumbální punkce a dva roky se zbavovalo tiků. Podle Virapena jsou největším úskalím vakcín chemické látky, které se do nich přidávají, aby "nakoply" imunitní systém k tvorbě protilátek. Mnohé studie prokázaly nárůst počtu případů autismu v USA po tom, co se začalo očkovat vakcínami obsahujícími rtuť. "Celosvětově narůstá počet osob, které odmítají očkování, a pan Virapen využívá této módní vlny, přestože o očkování neví prakticky nic," míní Roman Prymula. "Na jeho přednášce jsem nebyl, ale výše zmíněné argumenty působí naprosto absurdně." Ano je to možná snaha jednotlivce (Johna Virapena) se zviditelnit, ale co když ne ?

Pokud je alespoň něco pravdy na výše uvedeném, pak si několik mocných zahrává s genofondem lidstva a nakonec degenerace ukončí i jejich rodovou linii.  

Autor: Simeon Popov | neděle 26.5.2013 14:35 | karma článku: 15,68 | přečteno: 584x
  • Další články autora

Simeon Popov

Připomenutí si událostí ze 17.11.

Minulý rok proběhla vzpomínka na události ze 17.11. velice nedůstojně! Snad to tento rok bude lepší...

17.5.2016 v 11:08 | Karma: 9,43 | Přečteno: 357x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Simeon Popov

Zestátnit!

Kouzelné slovíčko pana prezidenta, jemuž v poslední době sekunduje občas i ministr financí. Začíná se používat čím-dál častěji.

12.5.2016 v 20:44 | Karma: 19,00 | Přečteno: 524x | Diskuse| Politika

Simeon Popov

Nový starosta Londýna

Starostou Londýna byl zvolen labourista Sadiq Khan, který porazil kandidáta vládních konzervativců Zaka Goldsmitha.

7.5.2016 v 10:33 | Karma: 12,52 | Přečteno: 737x | Diskuse| Politika

Simeon Popov

Kdo má pravdu?

Je prázdná budova dostatečným důvodem, aby 50 lidí vzalo spravedlnost do svých rukou a ve jménu vyššího dobra obsadili majetek nás všech?

29.4.2016 v 8:08 | Karma: 31,45 | Přečteno: 804x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Simeon Popov

Království (bez)naděje

Míle děti! Řeknu vám pohádku o jednom feudálním pánovi, který chtěl sjednotit všechna panství a vyhnat nenasytné zloděje a loupežníky, kteří sužovali jeho zemi.

16.2.2015 v 10:36 | Karma: 9,36 | Přečteno: 515x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Lepru mezi sebou ve středověku šířili lidé a veverky, tvrdí studie

4. května 2024  19:40

Lepra se ve středověké Anglii přenášela mezi lidmi a veverkami. Zjištění podporuje teorii, že při...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  19:16

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Po Kallasové přišla řada na Zelenského, Rusko na něj vydalo zatykač

4. května 2024  16:30,  aktualizováno  19:12

Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a...

Estonsku roste sebevědomí. Hovoří o blokádě proti Rusku v Baltském moři

4. května 2024  18:08

Sledujeme online Velitel estonské armády Martin Herem navrhuje spojencům se připravit na možnou blokádu ruských...

  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Jsem člověk, kterému není lhostejné, kde žije a jak žije. Větší společenská angažovanost a hlad po informacích, by nám určitě prospěla. Aktivně se snažím změnit politickou kulturu, a to nejenom jako politik.

Seznam rubrik