Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkné a i pravdivé, jenže! Dva zjednodušené pohledy či mé názory/vyjádření.

1. lidský pohled: to co píšete je známe již hodně dlouhou dobu. Je pravda, že stále mnoho lidí si neuvědomuje skutečnost čeho že jsme součástí, avšak i vy jste se sám tím, že blogujete do této součásti ještě více zapojil. Chápu co svým blogem chcete říci a věřte, že tím, jak se již několit let pohybuji v IT oblasti a můj muž trpí "deformací" oboru, tak některé věci opravdu hodně řešíme a jsme sakra pozorní na svá data.Takže pravdu máte v tomto bodě a je nutné se zamýšlet nad tím co kam píšu a dokonce i co říkám....marketing je všude

2. business pohled: paradoxně tento pohled je promíchaný s pohledem prvním. Proč? Pokud firmy nebudou mít data, nebudou vědět po čem je poptávka, vývoj nepůjde tak rychle dopředu, nebo se bude konat metodou pokus omyl. Zároveň ty firmy chtějí vydělávat a za ty peníze mohou inovovat atd. A to se jim může povést jen za pomocí poptávky, chutě po novinkách..no a samozřejmě i spolupráce se státními organizacemi atd. Tyto dva světy, které moderní doba přirozeně spojila tu prostě budou a těžko s tím něco uděláme.....

Závěrem chci jen říci, že ano, je třeba být hodně obezřetný, ale zase to tak neprožívat, protože pak by člověk trpěl sakra paranoiou a nemohl by nic, neb skutečnost je drsná :-)

0 0
možnosti

Facebook (Google, Microsoft) mi sami o sobě moc ublížit nemohou, že mi nabízejí, co zrovna hledám, to spíše potěší (lepší, než kdyby se mi zobrazovala reklama třeba na dámské vložky). A když to nehledám a klikl jsem na nějakou reklamu třeba jenom ze zvědavosti nebo proto, že se o to zajímá kamarád, tak zase pobaví. Co mě vadí více, je spíše propojení byznysu a státu, případně to, když se k těmto informacím dostane právě stát, (pamatujete tu historku, jak dva Britové letěli "zbořit Ameriku?"). 

Co se týká demokratičnosti států, tak je otázka, co je demokratičtější - zda instituce, v níž se hlasuje jednou za 4 či 5 let, nebo instituce, která o přízeň těch samých občanů musí bojovat každý den a ti o ní několikrát denně hlasují? A hlavně - firma na mě nemůže poslat policii a nechat mě zavřít (tedy, pokud si neuplatí státního úředníka).

0 0
možnosti

Az do nesmyslu "... EU samozřejmě ctí volnost trhu a podnikání ..." dobry. Zbytek uz jsem ale necetl, bal jsem se podobnych nesmyslu...

0 0
možnosti
Foto

IT společnosti nabízí to po čem je poptávka a uspokojují potřeby milionů lidí přičemž se neustále IT prostředí vyvíjí na základě interakce poskytovatel - zákazník.  Jde o dobrovolnou činnost a i když se to nezdá v průběhu času se vytváří určitý řád pravidel a morálky.

 Stát naproti tomu je monstrum jehož příjmy nejsou založené na dobrovolných platbách jeho občanů za své služby, ale na násilném vyvlastňování svých občanů.  On monopolizuje a likviduje možnost vytvoření spontánního řádu i v IT byznysu.

1 0
možnosti
Foto

a co znamená spontání řád v IT? Myslíte tím přirozený vývoj, nebo hovoříte o businessu?:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 314x
Věřím, že technologie bez korektního uvažování a využívání lidmi nejsou ničím... Přístup jedinců v kontrastu s využitelností technologii tvoří evoluci.

http://www.vladap.cz

Seznam rubrik