Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Demokracii nelze zrušit hlasováním :)

0 0
možnosti
PP

P25a54v58e24l 36P35o32n41e34c

28. 1. 2017 23:26

Nelze? Zdá se, že například Adolf Hitler se dostal k moci zcela legálně: https://goo.gl/bxesqR

1 0
možnosti
Foto

Excelentný článok.

7 1
možnosti
ZH

3. odstavec: Čelit islámu je právo Evropanů. Je normální diskutovat a kritizovat se navzájem, ale vkusnými, čestnými a pravdivými informacemi. Nikoho jistě v této souvislosti nemůže těšit například obrat k islámu prostřednictvím Erdoganova převratu v Turecku. A co s tím dělá Evropa?? Je sním spojena v NATO. Dnes spolupracuje Turecko s Ruskem i proto, že jsme je odmítli integrovat do EU. Je to od Evropy taktická i filosofická chyba. Mohli jsme mít silného muslimského spojence, kterým jsme pohrdli, ovšem, z pozice bílého nadčlověka.

1 10
možnosti
MK

RvRvRv P.Hornere, to je snad jenom neohrabaná provokace: "mohli jsme mít silného muslimského spojence" - umíte si představit, kolik neturků by mělo turecký pas?

K příspěvku níže: drzosti máte skutečně dosti, když chcete být chytřejší než evropský soud. Zkuste si odpovědět jen na jedno základní pravidlo ze šárie: nerovnost pohlaví.

7 1
možnosti
ZH

2 odstavec: Šaríja je rozsáhlý právní systém, jehož jednotná kanonizace neexistuje. Často se citují brutální tresty, které se však nepraktikují podel zákona drtivé většiny muslimských zemí, ale na základě porušení zákona dané země. Pokud půjdeme dnes večer do hospody, vyslechneme si radikální názory, nebo umožníme "lidové referendum" mohou být ze den na den zavedeny brutální tresty, protože ten názor zaznívá nejen v hospodách, ale celé veřejné mínění je drakonicky naladěno proti kriminalitě. Trest smrti nebo useknutí ruky za krádež by bez rozmyslu a navzdory vědě schválila většina společnosti. Jenomže, ta by schválila snadno i zrušení daní a další mnohé zákony, které by vedly k bídě a občanské válce. Nakonec, křesťané vám řeknou, že je pro ně církevní zákon závaznější než normální zákony a nikdo je za to nestíhá. V tomto principu je nutno uvažovat, jakou formu, skladbu, právnickou školu mají muslimové na mysli.

0 10
možnosti
JH

J38i75ř52í 98H24r64b50e81k

27. 1. 2017 21:18

„Nakonec, křesťané vám řeknou, že je pro ně církevní zákon závaznější než normální zákony a nikdo je za to nestíhá. “

Nejsem sice křesťan, ale mám mezi nimi dost přátel a vím proto, že je Vaše tvrzení nepravdivé. Křesťané jsou vždy podřízeni momentální vládě („Co je císařovo dej císaři“) a vzepřou se až v okamžiku, kdyby po nich vládce/vláda žádala to co patří Bohu (klanět se jinému Bohu). Rozhodně se nevzepřou kvůli nějakým „církevní zákonům“.

11 1
možnosti
FB

Bill Warner je opravdu nezpochybnitelná autorita ve věci vzdělávání o islámu ;-D

0 3
možnosti
JP

Kdo tedy je tou nezpochybnitelnou autoritou ? Obávám se, že nikdo takový neexistuje.

2 1
možnosti
ZH

1. odstavec: dějiny christianizace v Evropě také vykazují mnohé násilné excesy. Karel Veliký při christianizaci dnešního Saska, vraždil srovnatelně s Mohamedem. O takovém oprávnění není v Novém zákoně ani slovo. Jenomže se nějak málo ví až neví, že od kanonizace křesťanské bible ve čtvrtém století je Starý zákon součástí křesťanství. Tam jsou stejné násilné pobídky k vraždění jako v Koránu.

1 8
možnosti
JH

J37i50ř39í 17H18r71b53e61k

27. 1. 2017 21:06

Dávat do souvislosti vztah křesťanů ke kanonizovanému Starému zákonu a vztah muslimů ke Koránu v tématice „pobídek k vraždění“ je eufemisticky řečeno „poněkud zkreslující“.

Křesťané nehledají království zde na zemi (viz. „Mé království není z tohoto světa...“Jan 18) a proto výroky Starého zákona ohledně budování, řízení a obrany izraelského a judského království chápou alegoricky/duchovně/přeneseně nikoliv doslovně. Žádná křesťanská říše nebudovala své zákony na základě Mojžíšova zákona. Označením království/země přízviskem „křesťanské“ souviselo/souvisí pouze se vztahem panovníka/elit ke křesťanství a majoritním vyznáním obyvatelstva. Muslimové takto Korán nevnímají, ideálem podle Koránu není žít v sekulárním státě ale v chalífátu a zákony týkající se budování tohoto pozemského království jsou brány doslova.

5 1
možnosti
ZH

Publikovat něco takového v den výročí holokaustu, to už musí být žaludek nebo historická zmatenost. Uveďte nějakou událost srovnatelnou s holokaustem, která se odehrála v islámském světě. Ano, je řada kritizovatelných událostí tam či onde, ale v tomhle bílý nadčlověk prostě vede o sto koňských délek. Rv

3 13
možnosti
JK

Zapomněl jste uvést, že vykonavatele holocaustu porazil a potrestal opět bílý nadčlověk. Kdyby to byli snědí muslimové, patrně byste se tetelil blahem, ale snad příště...

6 1
možnosti
PS

Děkuji za článek. Karma. Pro některé lidi je nutné tyto fakta opakovat, aby nepodlehli iluzi a propagandě médii.

7 0
možnosti