Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K86a35r66e79l 22R11a20d11a

21. 1. 2016 16:42

Bude to docela zajímavý test charakteru učitelů. Věřím, že se najde dost takových, kteří se odmítnou na té prasárně podílet. Za bolševíka jsem takové poznal. Někteří byli až tak poctiví, že byli ze školství vyhozeni. Vrací se nám padesátá léta. Tehdy bylo velení v Moskvě, dnes v Bruselu.

2 0
možnosti
KC

Obávám se, že všechno to úsilí školy o výuce k jednání s uprchlíky skončí kravským dostihem, stejně jako tomu bylo v případě svého času zbožňování masového vraha Stalina. Nemám už nezletilé děti, ale kdybych je měl, vysvětlil bych jim, jak se to doopravdy má s běženci a kdo jsou praví viníci situace, v níž se Evropa ocitla. Stejně to podle mého soudu skončí i v jiných rodinách, protože 90 % občanů má jiný názor, než do nás pumpuje politická propaganda. K něčemu však ideologické působení školy bude, děti si aspoň uvědomí, že lepší než nadiktovaný je vlastní názor, jako se to stalo v mém případě, kdy jsem postupně pochopil, že s tátou Džugašvilim to bylo trochu jinak, než do nás hustila škola.

1 0
možnosti
Foto

pravda..ta katastrofické materiály pro děti jsou absurdní..účel nechápu.

0 0
možnosti
OK

Je smutné, když už považujeme za zlo i samou výchovu dětí k soucitu se slabými a trpícími. Fakt, že trpícího člověka nedokážeme už ani poznat či rozlišit, je jen dalším dílem skládanky našeho úpadku.

0 0
možnosti
EH

Copak není dost slabých a trpících mezi občany? Děti mohou litovat bezdomovce, ženy postižené domácím násilím nebo zdravotně postižené...

Trpícího člověka opravdu poznat nedokážeme, protože 80% lidí dobrotu prostě zneužívá a lidi jsou opatrní.

5 0
možnosti

Osobně bych to neviděl tak zle, metodických materiálů na sebevětší kraviny už vzniklo... Každopádně výuka těchhle humanitních věd bude vždycky do určité míry poplatná politické situaci, to se nedá svítit. Pak se může někdo divit, že bych osobně humanitní vědy omezil ve prospěch přírodních a technických oborů. Archimédův zákon žádní politici nezmění.;-D

7 0
možnosti
JM

J78a97k67u11b 58M13a28c27h

22. 1. 2016 9:27

Ovšem tyto kraviny jsou jasnou a nebezpečnou ukázkou vymývání mozků dětí. To by mělo být trestné, není správné jen mávnout rukou. Jejich tvůrci či tvůrkyně jsou, jako další spousta zbytečných neziskovek, placeny z daní a ve své zmatenosti škodí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik