Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V zásadě máte pravdu.

Nicméně - zkuste poradit. Bydlím na vsi a mám pouze a jen plynový kotel. Současně i krb, kde zatápíme při očekávaných návštěvách suchými poleny z dubu.

Mí sousede topí výlučně pevnými palivy, takže při jakémkoli větru dostávám do plic, fasády a oken plné dávky mastných sazí /v optimálním případě jde jen o saze ze šlamu, nicméně lze často rozeznat, že se v danou chvíli spalují chemikálie.

Ústní dohoda nemožná, soused vyslechne mé námitky, pokrčí rameny a jde si zatopit.

Stížnost na úřad ? Nemá smyslu, navíc "oteplí" sousedské vztahy. 

Takže, jak byste autore postupoval ve svém základním lidském právu a to jest dýchat jen vzduch a nikoli benzpyren či jiné lahůdky.

Děkuji Vám za fundovanou odpověď.

1 0
možnosti
VP

Volat ty, kdo mají "pomáhat a chránit". Ti v případě páchání něčeho nezákonného mají legální možnost vstoupit s cílem probíhající nezákonnosti zabránit. A jsou rozhodně prověřenější a tudíž pro vlastníka bezpečnější než kdovíkdo s nějakou průkazkou, za koho se v případě třeba naivního seniora může vydávat kdejaký šmejd. Jistě to sousedské vztahy neoteplí, jenže zmíněná kontrola taky ne. Nebo snad ano?

0 0
možnosti
LJ

Ekoterorismus v praxi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik