Svěřte něco chlapovi...

Žena byla zase jednou na mrtvici. Stála před dveřmi od bytu a trpně čekala, až se dostaví někdo z firmy na otvírání dveří. Čekala tu tak už ani zdaleka ne poprvé a proklínala svého chotě, toho… radši nezmiňujme, jakými slovy jej v duchu i polohlasem častovala.

Protože kolikrát už mu jenom říkala, aby s tím zámkem něco udělal! Ovšem jako kdyby do dubu mluvila. Kolikrát se jí už přihodilo, že vsunula klíč do zámku, ovšem otočit se jí jím nepodařilo! Kolikrát už se vložka zámku zašprajcovala a odmítla vpustit právoplatné uživatele bytu dovnitř. A kolikrát naopak tito mohli sice dveře zabouchnout, ale zámek už nezamkli! Ještě že zvenku měli kouli a ne kliku a tak se po jejich odchodu do bytu nedostali případní nezvaní hosté. Ovšem kolikrát se tam následně nedostali ani hosté zvaní a vlastníci bytu jakbysmet!
Kolikrát mu už jenom říkala, aby s tím něco udělal! A manžel vždycky slíbil, že tu vložku vymění, ale skutek utek. Protože tu mu do toho něco přišlo, tu se mu to zrovna nehodilo a tu prostě zapomněl. A ono se to prý nezblázní…
Ono se to opravdu nezbláznilo, ale jeho žena už pomalu ano. Mohla se z toho už zbláznit.
A když po něm chtěla, aby zavolal zámečníka, když už není schopen to udělat sám? Že prý nebude vyhazovat peníze za nesmysly. Protože řemeslník je pán – přijde si, jak se mu zlíbí, zfušuje to a řekne si za to o tolik peněz, že to tedy ani náhodou. Manžel to radši opraví sám a skoro zadarmo.
A pak zase nic! Ušetřili sice za zámečníka, ale služby firmy zabývající se otevíráním dveří již vyšly rodinu na daleko větší peníze.
A tak tu paní domu zase jednou stála před nedobytným bytem a čekala, až dorazí někdo, kdo jí za úplatu otevře její vlastní byt. Protože zámek se majitelce vzepřel a bylo třeba profesionála, aby se podvolil.
Jak dlouho tomu tak ještě bude? Proklínala osud a ještě více svého chotě. Toho lempla nanicovatého, co nic nezařídí, nic neudělá. Ale ona si ho večer pěkně „vezme do prádla“! Ona mu dá co proto! To si za rámeček nedá! Tentokrát už je toho vážně dost!
A jak si slíbila, tak i učinila. Večer, po manželově návratu opožděném z důvodu toho, že se vložka zámku opět zasekla a on tudíž čekal hodinu za dveřmi, než mu odborníci umožnili vstup k manželce pro změnu uvězněné v tomto bytě, byla nejprve italská a poté tichá domácnost. Klima v bytě bylo sice teplotně přijatelné, přesto však bylo „dusno“ jako už dlouho ne.
A tak manžel povolil. Svatosvatě slíbil, že to hned ráno opraví. Už doopravdy. Přesto však, aby na toto nezapomněl, preventivně nedostal ani večeři a musel nocovat na kanapi poblíž lednice bez jediného piva.
A ráno, když byla manželka v práci, se o to před svým pozdějším odchodem do zaměstnání postaral. Ani mu nezabralo moc času a nedalo moc práce vyjmout ze zámku vzdorující vložku a nahradit ji jinou. Konečně bude mít jeho duše a zejména jeho drahá choť klid. Konečně se v domácnosti rozhostí klid a mír…
Po návratu se žena dostala do bytu bez problémů. Do vykradeného bytu. Pryč bylo doslova vše, co mělo nějakou cenu.
Protože manžel sice vložku v zámku vyměnil, jenže…
Manželka jen nevěřícně zírala na to, jak ze dveří namísto obvyklé klíčové dírky vykukuje vložka nová. Atypická. Ještě na ní byl i kus originálního obalu s nápisem Always.

Autor: Viktor Pondělík | sobota 25.10.2014 8:00 | karma článku: 8,40 | přečteno: 669x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

V tom aby se prase vyznalo

Tak se konečně přišlo na to, jak porazit koronavirus. Tím řešením je prý jedině očkování. A jak se dalo vcelku očekávat, máme v našich řadách celou řadu těch, kdo jsou mu příznivě nakloněni, stejně jako mnohé jeho odpůrce.

28.1.2021 v 16:44 | Karma: 0 | Přečteno: 10x | Diskuse| Politika

Viktor Pondělík

Zase vylepší vylepšení

Tak už je Česká republika zase v háji. Zase politici usoudili, že je třeba vzít český národ u huby, jak se říká, a přitvrdili. Protože prý máme moc těch nakažených.

28.12.2020 v 9:13 | Karma: 0 | Přečteno: 8x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Další privilegium pro školství

Kolik jenom se toho v této zemi naslibovalo školství! Kolika už se jenom v této zemi dostalo učitelům údajných privilegií! Jichž se jim ve skutečnosti nakonec nedostalo nebo se tato stala učiněným danajským darem!

28.11.2020 v 13:56 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Diskuse| Politika

Viktor Pondělík

Nepřipadne vám to divné?

Když se ve světě objevil koronavirus, mnohé země zareagovaly po svém. A třeba Jihoafrická republika udělala to, co udělala. Prostě pro cizince zavřela své hranice, aby jí tam tito onu nákazu zbytečně nezavlekli.

28.10.2020 v 10:45 | Karma: 0 | Přečteno: 13x | Diskuse| Politika

Viktor Pondělík

Za to koronavirus nemůže

Je to pouhých několik let, kdy čeští lidé věřili ve svoji měnu a ekonomiku své země. Sice do značné míry neopodstatněně, protože už i tenkrát dělali vládní politici dluhy, ale zkrátka to pořád ještě vypadalo docela dobře.

19.10.2020 v 10:12 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik