Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

"Co by mohlo být špatného na tom, že se chce církev vměšovat i do cestovního ruchu? Když se někomu líbí dejme tomu Lurdy, pouť na Velehrad či něco podobného, proč ne?

A proč by tudíž nemohla být i Stará Boleslav jedním z cílů, kam by proudili turisté coby do duchovního centra? Proč by z onoho města nemohlo být církví vytvořeno duchovní centrum Čech, jež by lákalo desetitisíce turistů od nás i z jiných koutů Evropy? Proč by tam církev nemohla opravit dva kostely a přilehlé areály, proč by si tam nemohla zřídit kulturní centrum, ubytovny,…?"

Namiesto tých otáznikov si zadajte do vyhľadávača Lurdy, a možno aj vy pochopíte, prečo veriaci z celého sveta cestujú do Lúrd, Medžugoria... 

Nie je to o postavaní duchovného centra ale o niečom úplne inom.

0 0
možnosti
OK

Proč? Církev je opravdu velmi bohatá. Ale ne částkami na účtech, ty ani po ukončení restitucí dlouhodobě nepokryjí platy duchovních a náklady na opravy. Je bohatá zejména movitým a nemovitým majetkem jako jsou kostely, kláštery a další církevní stavby s jejich inventářem. V rámci restitucí pak i nějakými lesy a polnostmi, které při dobrém hospodaření pokryjí náklady na provoz staveb, nikoli už na jejich větší opravy. Většina tohoto majetku byla v době navrácení v horším stavu než v době konfiskace, navíc značná část majetku (částečně nemovitého, velmi často movitého) se "ztratila", tedy spadla nebo byla odcizena.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik