Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to horší, než si myslíme! Na zdravotní péči nejsou peníze, pacient to doplácet nemůže, a proto to doplácejí lékaři.

Zrušením poplatků Svatopluk Němeček uzmul z nemocnic 5,5 miliardy korun, které převážně byly na platy personálu, a ničím je nenahradil. Jen prázdné sliby!

Nejsou peníze na personál, nejsou peníze na léky, není personál, chybí sestry a chybí lékaři, zavírají se oddělení. A naši politici si tančí jak pasažéři na Titanicu!

0 0
možnosti
VN

Tento blog je o něčem jiném , než ten o podpoře organizovaného zločinu , živící ho se půjčováním peněz jako byl ten Váš minulý.

Máte pravdu. Nicméně vzhledem k tomu , jak tento stát zdravotnictví  od roku 89 totálně mrví , divím se , že ještě nenastal totální kolaps.

Myslím , že za takové platby , jaké do zdravotnického systému tečou nic lepšího ani dostat nelze. A bude hůř. Jeden příbuzný pracuje v nemocnici.  Je mu 42 let a říká , že z dvaceti jeho kolegů na pracovišti je nejmladší. Nikdo z  mladých o tu práci nemá zájem. Proč také. I středoškolák , mající zdravotnické vzdělání si mimo zdravotnictví může přijít mnohem jednodušší cestou k lepším penězům.

1 0
možnosti

Dokud budeme mít zdravotnictví zadarmo pro BOHATÉ i chudé, bude kvalitní zdravotní péče nedostupná!

0 0
možnosti
PP

Přijde pacient do nemocnice a dožaduje se ošetření. Nemocnice ale nemá již peníze. Nemocnice volá do pacientovy zdravotní pojišťovny: "Máme tu vašeho pojištěnce, dožaduje se něčeho, nemáme již peníze. Uhradíte to?" Pokud ano, pacient pokračuje dál. Pokud ne, sdělí se pacientovi, že jeho pojišťovna odmítá uhradit ošetření. A doporučí se mu, aby kontaktoval svou pojišťovnu, aby mu našla jinou nemocnici, která může být i v jiném kraji. A další bude nabídka, že se bude nadále jednat s jeho pojišťovnou (což ale zabírá čas lékařům a ten jim nikdo neuhradí), ale pokud jeho pojišťovna ošetření neuhradí, bude ho muset uhradit sám, výše ošetření je tolik a tolik, k úhradě se písemně zavazuje. Opravdu pacienta nemusí zajímat vztahy mezi nemocnicí a pojišťovnou?

1 0
možnosti

Konkrétní zkušenost: Připravil jsem pacienta na TEP, byl přijat k operaci a po chvíli propuštěn. Současně jsem honem musel provést předoperační vyšetření jinému, který měl za něho nastoupit do nemocnice, protože byl u jiné pojišťovny!!! Není ten náš systém nesmyslně absurdní?!?

0 0
možnosti
KB

K59a92r59e77l 75B49o59k

7. 12. 2015 19:17

Myslím, že by bylo lepší rozvinout myšlenku pana Babiše na převedení všech zdravotních pojišťoven pod Českou národní banku a případný přebytek peněz dát na splácení státního dluhu. Nehorázná myšlenka.

3 0
možnosti

V našem socialistickém zdravotnictví je nesmysl mít více než jednu pojišťovnu. Pluralita zdravotních pojišťoven je klausovská Potěmkinova vesnice jako iluze kapitalismu ve zdravotnictví. Zvláště když se ze zákona nesmí lišit! Lékař je absolutně z bysnysu ve zdravotnictví vyloučen! Je jen otrok pojišťoven.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik