Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Cílem je zničit možnost vzdělanosti národa.

O nic jiného tu nejde než o sražení českého národa v Čechách, na Moravě a ve Slezsku na úroveň polovzdělaných barbarů, ochotně žeroucích demagogii mocných a neschopných bránit se lžím a manipulacím.

2 0
možnosti
DB

Sport je neškodlivá záležitost z pohledu vládnoucí třídy. Proto klidně přidá na sport. A nepřidá na klasické vzdělání. Lidé s vysokým vzděláním jsou nebezpeční pro vládnoucí třídu. A to je již dávno vyzkoušené v USA a proto také normální školství v USA je na mizivé úrovni, zatímco placené drahé školství je absolutní jedničkou na světě, je totiž dostupné jen vládnoucím vrstvám, které si finančně mohou dovolit platit obrovské částky na vzdělání svých ratolestí..a to na celém světě, v USA a j na jiných světových univerzitách studují potomci těch, kdo dokázali nashromáždit obrovské jmění. A to se netýká normálních lidí, ti na to nemají a tak se musí spokojit s neplaceným školstvím, a to je udržované pomocí nedostatku financí na mizivé úrovni....tak se vychovávají další generace ekonomických otroků.....

JENŽE je to dokonce i tak, že si ti otroci ani nevšimnou, co se s nimi děje...Někdo jim to musí říci

3 0
možnosti
JL

I kdyz nejsem pripraven s vami diskutovat, pane Bartosi, neodolal jsem poukazat ctenarum vaseho prispevku pohled cloveka, zijiciho v USA zhruba 35 let.

Zakladni skolstvi je financovano z pozemkove dane. Jinak receno, ja jako majitel domu, platim vedle dane z nemovitosti i skolne. Podle mista, podle organizace a take podle ochoty obcanu, mate tu kvalitu zakladniho vzdelani. Zde take pracuji ruzne soukrome a cirkevni spolecnosti.

Vyssi vzdelani je nutne zaplatit. Zalezi na jmenu skolni instituce a take na mistu (v celem USA) Take se rozdeluje zda student je ze statu, kde instituce pracuje a nebo je "prespolni". (z jineho statu). Stat (zde v Arizone) investuje do skol a universit penize danovych poplatniku a penize z nadaci a soukromich poplatniku. Financni zatez studentu na jeden rok je dana nutnosti vyrovnat vydaje skoly. To je rozdil mezi penezi od vsech dobrocinych poplatniku (statu, nadaci a soukromich osob) a naklady na chod skoly. Podobne jsou organizovany skoly nizsiho stupne, kde stat nahradi okres a mesto.

Skolne pro studenty je mozne platit pujckou (student loan). Velmi nizky urok a splatka po opusteni skoly. Take studenti s vysokym IQ mohou zadat o stipendium. Vehlasne university (Harward, Prinston, MIT) maji az 10% takovych studentu. Kdyz se podivate na jmena techto studentu, najdete zde i obcany z CR.

Vzdelani je opravdova bitva o znalosti. Vyuka neni lacina. Proto lide, studenti, si rozmysli, co budou studovat. Vi uz dopredu o co je zajem. Nevenuji svoji snahu a PENIZE pro neco, cim se v zivote neuzivi. Na druhe strane tento zpusob vyuky vytvari obcana, ktery po studium dokaze postarat sam o sebe.

O studenskem zivote ve volnych chvilich, by se mohl napsat roman. Zde neni misto. Koncim s poznamkou. Arizona (6.5 milionu obcanu) ma tri statni university

ASU (Arizona state university v Phoenixu) 50 tisic studentu, UA (University of Arizona v Tusconu) 30 tisic studentu a NAU ( Northen Arizona university ve Flagstaf) 15 tisic studentu. To je vse.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik