Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TM

Žádné jisté investice neexistují a ani existovat nemohou. Je to dáno tím, že v případě potřeby něco koupit budeme muset vyměnit investiční komoditu (třeba diamanty) za peníze - v jakém to bude kurzu nikdo nemůže nyní vědět, nebo se můžeme vrátit k směnným obchodům, tedy bez peněz a něco co mohu postrádat měnit za něco, co potřebuji. Je to návrat o pár set až tisíc let zpátky, ale budiž. Ale i v tomto případě půjde o momentální relaci nabídky a poptávky. Ergo - pokud je ekonomika v háji, počítejme se znehodnocováním vkladů i spoření na penzi atd. Lékem může být jen principiální řešení, kterým se bude účinně potlačovat tzv. virtuální čili spekulativní ekonomika (obávám se, že se to nepovede), a půjde o směnu reálných hodnot s využitím obecně uznaného (přijímaného) platidla. I tehdy nás může někdo ošidit, ale není to z podstaty problému. Tedy bacha na to s kým obchodujeme si dávejme pozor pořád (i když je to stát, banka, pojišťovna atd.).

1 0
možnosti
KF

K36a27r51e75l 43F15u25k44s44a

14. 3. 2016 14:22

Zajímalo by mne, zda si ti, co radí investovat do diamantů, sami vezmou půjčku (jsou dnes levné!) a investují sami... hmm?

1 0
možnosti
  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik