Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Členství v EU obsahuje (střílím od boku) 8 smluv, Švýcarsko má asi 6 včetně shengenského prostoru mimo jiné.

To proč nám to neprochází je čistě v nás, ne v druhých. 

Názorný příklad:

Politik v ČR

 Má údaje dle kterých ví, že jeho voliči, ale i veškeré obyvatelstvo je proti imigraci.

 Ale vládnout bude další dva roky a ví, že bude znovu zvolen, protože využije masivních finančních prostředků k "přemluvení" obyčejných lidí a ke svému zvolení, tím pádem nemusí nic řešit a co se týče dotací a peněz pro jeho aktivity, tak je zbytečně neohrozí svoji proti imigrační legislativou.

Politik suisse

 Má údaje dle kterých ví, že jeho voliči, ale i veškeré obyvatelstvo je proti imigraci.

Vládnout může dva další roky, ale ví že při ignoraci budeodvolán, tím pádem je nucen vytvořit paralelní návrhy, musí respektovat petici, která požaduje referendum v otázce jím vytvořených návrhů, nebo návrhů přednesených v petici. Takže na řadu přijde referendum, kde občané rozhodnout. Pokud se však politik, pokusí obejít referendum špatně položenými otázkami a učiní tak referendum neučínným. Další veřejná volba už nebude referendum, ale o odvolatelnosti onoho politika. Takto může být odvolána i celá vláda, pokud by se ukázalo, že onen politik může být jen obětní beránek a vláda si myje ruce. Proto se o to ve Švýcarsku ani nepokusí neposlouchat a obelhávat voliče.

Navíc strana ze které je politik odvolán ztrácí preference i do budoucna, neboť to v mnohem méně nákladnější kampani před volbami využije opozice.

0 0
možnosti
Foto

Já si myslím asi to co vy. Přesto mezi nimi a námi jeden podstatný rozdíl, oni jsou samostatný stát, který není svázán Lisabonskou smlouvou, nebo Dublinskou nebo i jinou o které se dozvíme až to bude pro nás nejméně výhodné. Švýcaři si mohou odhlasovat prakticky co uznají za moudré, my ne, ale oni do EU nešli. My jsme si odhlasovali v referendu vstup, můžeme si teď  stěžovat jen na sebe a Švýcarům závidět jejich předvídavost. Díky, které dnes neslyšíme od imigrantů "Švýcarsko" a také naše televize se nějak přestala zmiňovat o situaci na Švýcarských hranicích, asi je to tam takové nezajímavé. Prostě klid a pořádek jako vždy.

2 0
možnosti
JN

svalovat neschopnost volit na eu je mimo mísu, mohli jsme zvolit politiky prosazující švýcarský model, neučinili jsme, skočili jsme po koblize a po fiktivní pohádce o miliardáři, sociálním státu, křesťanské straně atp.. opozice to samí. Už je třeba nových stran.

0 0
možnosti
GK

Schweiz nimmt 15'000 syrische Flüchtlinge auf und niemand merkt’s

:-P

2 0
možnosti
VP

Geschmacksache. Wenn sie Lust haben, warum nicht... Aber warum können wir nicht der anderen Meinung sein?

2 0
možnosti
DB

http://pondelik.blog.idnes.cz/c/475583/vitezstvi-rozumu-nad-reformou.html

diskuze na toto téma....

no nevím, jestli s tím písmem máte či nemáte pravdu, kdybych extrapoloval vaši myšlenu...pokud jsem ji dobře pochopil....pak by se na našich školách ještě měl učit švabach...protože je katastrofa, že dnešní lidé si nedokáží přečíst co bylo kdysi napsáno švabachem....

ale neumíme ani klínové písmo, ani hieroglyfy, a asi málokdo by uměl mluvit češtinou z dob praotce Čecha....ale je to přece naše děditství a to bychom měli uchovávat a umět.....

nevím, jestli máte pravdu, mně se to nezdá...

Je ale fakt, že posoudit, co je a co není dobře a k čemu to slouží, je velmi těžké.....a chce to obrovské znalosti a otevřenou logiku a schopnost přemýšlet v obrovsky velikých a obsáhlých kontextech....

0 0
možnosti
JR

J22a85r90a 77R23a15n21k

9. 9. 2015 18:08

Odpovim pouze na nadpis, protoze zbytek je dost zmateny, Svycarsko je muj domov, myslim, ze na rozdil od CR jsou natolik rozumni, ze si svoji zemi nerozprodavaji, maji rozumnou vladu a na tak malou zemi, jejiz temer polovinu zabiraji hory, byli vstricni Tibetanum, Madarum, Cechoslovakum a lidem z Jihovychodni Azie, prijali spoustu Tamilu a prestoze "Das Boot is voll", stale lide mohou zadat o azyl, jsou v tom dost prisni. Zkuste se podivat na tento clanek a hlavne diskusi, ktera neni plna hrubych a nenavistnych slov:

http://blog.tagesanzeiger.ch/datenblog/index.php/9095/das-ist-die-schweiz-ohne-zuwanderung

1 0
možnosti
TH

My si nesmime vybirat?  Vzdyj emigranty muzeme poslat zpet, a nedat jim status azylanta, ne?

4 0
možnosti
VP

Nemůžeme. Vzpomeňte nedávno na Slováky, když řekli, že chtějí jen křesťany! Rázem byli vybíravými zrůdami. A když je vrátíme, dejme tomu Maďarsku, Rakousku,... budeme na jednu stranu zase přetěžovat tyto tranzitní země a budeme "ti špatní" a naši kvótu nám stoprocentně doplní vzápětí dalšími podobnými. Nehledě na to, že i kdybychom je odvezli zpět na hranice a předali je, máme je vzápětí zpátky. ;-(

4 0
možnosti
MK

Karma.

Mě by zajímalo, JAK a ČÍM by nás EU vlastně potrestala za naše "kverulantství" (např. za náš postoj k imigrantům). Já osobně mám totiž značné pochybnosti o tom, že by nás vůbec byla schopna nějak efektivně "potrestat".

1 1
možnosti
JV

Nedostaneme ty 3,5 Miliardy € podporu.CR patri k "vybiracum" EU kasse.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik